Prijava

Nije pogrdan ni polupogrdan. Vec kompliment.

Petar Ičko je bio trgovac i srpski diplomata makedonskog porekla. Prema nekim podacima, rođen je 1755. u južnomakedonskom selu Katranica (danas Pirgi u Grčkoj), a prema drugim u Vodenu. Živeo je u osmanlijskom Beogradu, gde je krajem 18. veka postao starešina trgovaca. Nakon dolaska dahija u Beograd, Ičko se 1802. seli u Zemun.
Tokom Prvog srpskog ustanka, koristeći diplomatsko i trgovačko iskustvo, uspeva da sa Portom zaključi za Srbe povoljan Ičkov mir i vrati se u Beograd marta 1807. Ipak je otrovan maja 1808. godine u Beogradu. U Zemunu još postoji kuća u kojoj je boravio Ičko. Podignuta je 1793. godine, a u njoj se nalazila gostionica sa svratištem za ljude, konje i zaprežna vozila, kasnije se zvala "Kod Kraljevića Marka".

- Kada je sultan Karađorđu poslao mirovni dogovor s pečatom, u propratnom pismu mu je napisao da se Ičko pokazao kao "čok akčl", što znači "veoma pametan". U srpskoj tradiciji ova reč se izgovara kao "čokalija", a upotreba tog izraza ni malo nije pogrdna za Makedonce, već predstavlja kompliment.

(За)кољи и меремериши као мера квалитета!

krsti se i misli se haaaaaa,brate koji si ti razred?

mogla je bar minimalno da se jezički sredi, pre svega sintaksički, a i korektorski. Ovako je naporna za praćenje.

ajde, molim te, kazi sta je to trebalo da se sredi

defka je dobra inace. a ako to kaze i jedan gruco marks onda je stvarno izlisno raspravljati o njenom kvalitetu

Balkan je izašao iz mode, sad je fensi naziv Region :D

Na stranu kvalitet ove definicije, ali, kad je već na naslovu, mogla je bar minimalno da se jezički sredi, pre svega sintaksički, a i korektorski. Ovako je naporna za praćenje.

+1
Za defku minus.

Na stranu kvalitet ove definicije, ali, kad je već na naslovu, mogla je bar minimalno da se jezički sredi, pre svega sintaksički, a i korektorski. Ovako je naporna za praćenje.

Agilni je to vrlo solidno umeo da odradi.

banovan do 17.05.2316. 00:27
#685
+4344
151
definicija