Prijava
 1.    

  Sarma Sumarum

  Konačni obračun sarmi pojedenih na sahrani i najveći pokazatelj koliko je preminuli bio 'štovan i cenjen za svoga ovozemaljskoga žitija.

  Prvo je da se vidi koliko je zaslužio kod udovice koju ostavi, neki minimum je cirka pedesetak sarmi, sto je ono, domaćinski a sve preko stopedeset je mašala, volela ga mnogo.
  Zatim, gleda se prvo koliko pop pojede, ako su ga dobro platili ukućani upokojenog znači sedeće poduže pošto očita opelo i poješće sedam plus, Barsa protiv Real Sosijedada B.
  Posle toga najvažnija je rodbina i to ona sa kojom je delio imovinu, ako je ostao u dobrim odnosima zaliće se i poješće se.
  Nakon toga idu civili, obična raja mada, narod zna posebno da se okupi na sahrani baksuza i skota, da bude sigurna da je smrad umro te to i nije pravi pokazatelj. Najbolje je obratiti pažnju na ove prve.
  I zadnje ali i najvažnije - Udovica, ako udovica pojede makar i jednu sarmu znači nije joj se zavezao stomak od bola za nekadašnjim mužem sada u čamovoj garsonjeri i to je znak da iako je napravila sarme, nije bio dobar prema njoj.

  Ženi se muž poznaje na licu a žena mužu na sahrani.

  - Auf, bila dobra žurka Milivoje, dooooo bra!

  - Vala jes', nabrepao sam se sarmi neću dva dana ništa u usta da stavim. 'Ajmo deder kući zatrpali ga odavno.

  . . .

  - Mamo, jesi ga volela više nego mi. Nije pretekla ni jedna a sarma sumarum umesila si jedno dvesta.

  - Bio dobar čovek kćeri, aj spakuj to pa da idemo, samo da dovršim ovu zadnju da ne vraćamo.