Štrand-majstor

Čitač 2014-09-24 11:13:23 +0000

Čovek starijih godina koji je ceo život, od marta do novembra, proveo na novosadskoj plaži Štrand. Odlikuje ga taman ten već u aprilu, ali i neverovatno poznavanje celokupnog ljudskog znanja nakupljenog tokom dugih godina ćeretanja o svemu i svačemu, koje sada, u godinama mudrosti, nesebično deli sa svim poznanicima i prolaznicima na nekoj od klupa na Štrandu.

Štrand-majstor: E vidiš, ovako je (pokazuje rukom) američki lovac F17 proleteo ovde i ispalio 3 rakete tipa vazduh-zemlja na naš most Slobode ovde (vidi se sa plaže). Pukao je kao bobi-štapić kad ga dete zgrabi! Prva je pogodila glavnu sajlu koja drži najveći potporni stub, druga direkt na kolovoz, a treća je samo okrznula onaj drugi stub tamo i oborila ga k'o keglu.
Štrand-početnik (mladić od 50 godina): Aha. A kako ti znaš sve to?
Štrand-majstor: Pa bio ovde na Štrandu, gledao.
Štrand-početnik: Pa to je bio 3. april, čoveče!
Štrand-majstor: Pa jeste, ali april sa dosta sunčanih dana. Inače april u Novom Sadu ima oko 15 sunčanih dana, te godine, 1999, bilo ih je čak 22...

10
19 : 7
  1. Misli globalno, piši lokalno. :)

  2. Ja Vas kanda, znam sa Štranda?

  3. Pravili ste kerefeke?

  4. Ladno sam pročitao sve lalinskim dijalektom lololo +++

  5. I ja Luče, zamisli!

  6. A zamisli Nato, još se nisam navikao na taj njihov dijalekat xD

  7. Ta, navići ćeš, sam polako.

  8. Ma, već tri godine pa ništa, ne vjerujem da će se šta promjeniti u budućnosti.

  9. Pravi lalinski se govori još samo u Kikindi i okolini. Ovo što Novosađani malo otežu nije lalinskom ni prineti. A i nisu Lale, ako ćemo pravo.

  10. Ćuti, ne pominji mi Kikindu. Imam jako loše iskustvo sa Kikindom. Mada, to je to, taj dijalekat. Onaj Miloševski, jelde Bulgaaaaakove?

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.