Prijava
 1.    

  Suptilne naznake

  Oni sitni, često neprimetni signali, po kojima možemo nešto da prepoznamo ili očekujemo, a treba stvarno da se potrudimo da ih vidimo ili razumemo.

  Naravno, u službi sarkazma se koriste u sasvim suprotnom smisliu, kada želimo nekome da dočaramo kako je nešto toliko očigledno, da bi i Saša Matić sa pajnhol naočarima, u potpuno pijanom stanju uspeo da ih vidi.

  - Saša ovo je moj novi dečko Danijel. Danijele ovo je moj brat Saša.
  - Zdravo Danijele, drago mi je da smo se upoznali.
  - I meni takođe. Baš mi je žao što moram odmah da idem, ali samo sam dopratio Saru do ovde, pa žurim na Adu. Obećao sam drugarima iz stranke. Neki drugi put ćemo se ispričati duže. Ćao dušo, odoh.
  - Ćao ljubavi. I šta kažeš?
  - Pa ono, je l' planira uskoro da kaže roditeljima ili čeka da se čitava klima u društvu promeni pa da to postane prihvatljivo?
  - Šta da se promeni? O čemu ti pričaš?
  - Mislim, je l' ti rekao da voli kada mu neko obije šupu ili čeka kada vam bude godišnjica da ti to saopšti?
  - Kakva šupa Saša, šta bre pričaš ti?
  - Slušaj, da ti ja kažem, dečko je vilenjak i to onaj pravi pravcati, da ne može veći da bude.
  - Kakvi te vilenjaci spopali sada Saša?
  - Hvala Bogu, mene nikakvi vilenjaci ne spopadaju, a dečko ti je peder i to je samo pitanje nedelje kada će da objavi, nego bataljuj ti to brzo i nađi nekog muškarca na vreme, od ovog nema vajde.
  - Ko peder? Danijel? Ma šta lupaš? Odakle ti to? Nisam više dete da mi braniš sa kim ću da se viđam i da napadaš moje momke..
  - Ma neću ja ništa da ti branim, baš me briga, tvoja stvar. Samo ti kažem da se maneš ovog fićfirića jer je proverena pederčina.
  - A kako ti to znaš majke ti?
  - Pa ima nekoliko suptilnih naznaka, da kažem tako.
  - Kao na primer?
  - Pa ajde to što čupa obrve na tanke linije, može da znači da je peder, ali ne mora. Ne mora ni to što mu je ruka mekša od tvoje ništa da znači. Pa ajde i to što mi je namigno kada je prilazio, pogledao u pravcu moje kare i oblizao se. Možda je gladan, pa ono, asocijacija na kobasice. Nije čak ni to što ima okačene rolere oko vrata i ide sa drugarima iz LDP-a da ih vozi po Adi obučen u roze biciklističke, mada to je već ozbiljan poremećaj. Međutim to što je juče izašao snimak koji kruži po netu, kako ga Azdejković šuri u plinaru na istoj toj Adi Ciganliji, dok se ovaj dere "To, to, Evropa nema alternativu", bila je ta najsuptilnija naznaka po kojoj sam tačno znao o čemu se radi.
  - Čekaj, otkud znaš da je iz LDP-a, kada je samo pomenuo drugare iz stranke?
  - Suptilne naznake seko. Suptilne naznake.