Prijava
 1.    

  Trolejbus 001

  Prvi beogradski trolejbus koji je penzionisan posle 31 godine nerviranja sugrađana. Nema stanovnika glavnog nam grada koji sa roditeljem istog nije opštio. Seksualno. U proleće leta 2010. otplesao je svoj poslednji tango. Odvozio poslednji krug od Studentskog Trga preko Banjice do večnog počinka. Prolećni dan pun nade za sve napaćene korisnike GSP-a. Dan koji je potvrdio da i ruski trolejbusi imaju rok trajanja. Jeste. Rus ga je napravio da prevozi 110 putnika od kuće do posla i škole. Kažu da je prešao više od 150.000 kilometara služeći narodu i partiji. Isto toliko kilometara živaca je istanjio svojom simpatičnom pojavom. Kao i svako rusko prevozno sredstvo imao je dve stvari: caku i ćud. Caku su mu znali svi vozači, a ćud svoju umeo je da pokaže prečesto. Znao je da ugreje mnogog Beograđanina po omari. Znao i da rashladi promrzle zagrljene parove. Izraz "od tačke A do tačke B" 001 doveo je na viši nivo i pokazao narodu da je žurba Đavolja stvar.

  Čitav trolejbuski vek 001 je borac za interese i istorijske ciljeve radničke klase i svih radnih ljudi, za najplemenitije ideale i težnje naših naroda i narodnosti. 001 je naš najdraži drug. Tri decenije jačao je redove jugoslovenskih komunista, socijalista i demokrata. Više od tri decenije vršio je na najdostojniji način najodgovorniju dužnost u našoj Partiji. Bio je herojski vođa u velikoj narodnooslobodilačkoj borbi i socijalističkoj revoluciji. 31-u godinu stajao je na čelu naše socijalističke države i uveo našu zemlju i našu borbu za novo ljudsko društvo u svetsku istoriju, iskazujući se i potvrđujući i sam kao naša najveća istorijska ličnost.

  dalje u vestima:
  Železnice Srbije su prošle nedelje uvezle mlađahne 40-ogodišnje lokomotive iz Švedske koje treba da podmlade vozni park.