Prijava
 1.    

  Valjanje klada

  Guljenje trupaca, rezanje čekija. Sportska disciplina pravih muškaraca. Odvija se u za to specijalno konstruisanoj areni zvanoj "pilana".

  Fakultetsko obrazovanje -nije potrebno.
  Škola uopšteno -nije potrebno.
  Leđa -treba jašta.

  Počinje se posle trogodišnje srednje, a oni napredniji već posle osmoljetke. Samo najinteligentniji primerci uz veliko požrtvovanje uspeju da dođu do zvanja "gonič brente". Brentista je dakle sve i svja. On prvi iz kazana sipa pasulj na pauzi za ručak. On ima pravo najviše da sere o odnosima Kine i Senegala i njihovom uticaju na nestanak biodiverziteta u prašumama Amazona. On ima najmanje zuba.

  Rakija je skrivena iz testere. Vrlo lukavo, jer kada bi gazda pomislio da će iko normalan sakriti alkohol iza rotirajućih elemenata. Vidiš kako su pametni brentisti, sjebali su gazdu. Posle kad ostanu bez ruke traže odštetu od istog, ali prc, nisu prijavljeni a gazdin pašenog radi u inspekciji, a zet u SUP-u. Radi s jednom rukom kotejebe. Al bar si bio uljeskan svo ono vreme, opet si doskočio Jovi Pauku (gazdi). Nema brale, ko će seljaka da prejebe, pa on gonio telad preko granice, a čuvari za njim, a on pusti jedno tele levo, jedno desno, a sam spuči pravo i pobegne im. a ha-ha kako ih je zajebao.

  Jeste dobro leglo ladno pivo posle 14 sati nošenja daski. Upišider mala na crtu nije još legla plata. Dođem kući, stavim slanine i vruću crepljiku na petu jer sam se ubo na zarđ'o ekser, kaki tetanusi kake pičke materine, ionako knjiž'ca nije overena.

  Samo... žao mi opanka, nov, kupio u Rumi trećeg, zkaišom. AL bole me brige, ja sam gonič brente.

  sin: Ćale, odlučio sam, hoću da budem doktor. Konkurisaću za medicinu, probaću, daću sve od sebe.
  ćale: Ha ha
  sin: Ja to mogu, prijemni sam već na pola spremio, ako odradim dobro na budžetu sam i dom dobijam.
  ćale: Ha ha ha
  sin: Treba mi 200 din za kopiranu biologiju...
  ćale: Hahahaha, nemam. Nego, pitao sam Ćeku Kera da te primi na brentu, počećeš od štuca. Kad se završava škola?
  sin: Sad u sredu maturski. Ali... ja sam odličan, ćale, mogu ja to, dokazaću!
  ćale: Ne seri mali, počinješ od četvrtka, a može već i od srede u drugu smenu, nema tu šta da se čeka. I evo crvena, kupi gajbu piva, a kusur da vratiš da ti ne bi jebo mater.
  sin: Ispruža šake, i dugo, dugo gleda u svoje prste, pitajući se sa kojim će od njih prvo da se oprosti...