Prijava
 1.    

  Vatanje zjala

  Sport dokonih ljudi.

  Igra u kojoj svi pobedjuju, i niko nije pobednik.

 2.    

  Vatanje zjala

  Izraz koji se nekad koristio za blejanje.

  "Babino, šra radiš?"
  "Blejim bako."
  "Deder, šta mi unuče odgovori?!"
  "Ženo moja, vata zjala, ne radi ništa."

 3.    

  Vatanje zjala

  Trenutno ne rađenje ičeg produktivnog kada se dosta produktivnog uraditi može. Ne raditi ništa, a biti zadovoljan zbog toga jer bi bilo kakav rad to zadovoljstvo poremetio.
  Dosta nalik nirvani, s tim što je nirvana stanje, a vatanje zjala nesvrsishodna radnja, to jest ne radnja.

  Stojiš u sred opšte navijačke šorke u kojoj se slučajno zadesilo više zgodnih ženskih persona nego što je ikad zabeleženo na fudbalskim tribinama. Slučajno vole i da se tuku, i to i međusobno. Samo im blato fali. Pucaju minići i dekoltei, lete sise na sve strane, i to dobre. Perverznjaci to naravno koriste, i prave kontakt Desankom na dojku tu i tamo, kada se uvere da u gužvi ne može da se primeti ko je, ali ne i ti. Ti znaš da je pravo uživanje u suštini voajersko. U levoj ruci pivo i cigara. U desnoj mobilni sa 5 Megapiksela. Ništa ti više nije potrebno na svetu.

  Obraća ti se nasumični lik: ''Alo tebra, šta radiš tu koj kurac, vi'š li ti kakva pičetina seva uokolo???

  Završavaš cug piva koji si započeo još pre da ti se obratio. Vučeš dim cigare lagano i polako, dok je trećina ne nestane. I dok izbacuješ duvanski dim filmski-polako kroz usne i nozdrve, bez stvaranja kontakta očima i sa licem zadovoljstva nalik dobijanju vrhunskog blajva odgovaraš što sporije, razvučenije i ležernije: ''Ništa... Vatam zjala...''

 4.    

  Vatanje zjala

  To je kad bleneš u nebo i onda ti se prikažu neki crvići vazdušasti i to je zjala i ti je onda vataš i kad si uhvatio zjalu, ništa vataš drugu.

 5.    

  Vatanje zjala

  Ništa ne raditi ili glupirati se.

  -Jel bio Pera u školskom sa vama?
  -Jeste.
  -I jel igrao fudbal?
  -Nije.
  -Nego šta je radio?
  -Ma vat'o zjale tu sa strane bre,budala.