Prijava
 1.    

  Vesna Vulović

  Žena koja se proslavila uspešnim skokom iz aviona, bez padobrana. Taj podvig je postao poznatiji njenim pojavljivanjem u reklami za Kosmodisk. Pominje se u situacijama kad su šanse za bilo kakav uspeh jednake njenim pri pomenutom padu.

  -U brate, vidi kaka pička, odo' da je startujem.
  -A? Jesi siguran?
  -Što, šta kurac, bole me kurac, nemam šta da izgubim. A i danas sam u elementu, znaš kako me krenulo... Sela Mara kraj bunara, digla noge na šumara!
  -Stani, smiri se, ček...
  -Ma jok bre, moram da iskoristim trenutak. S one strane Kolubare, sve su pičke k'o šubare!
  -O, budalo, barem skini taj "IMT Rakovica" kačket, ionako imaš šanse k'o Vesna Vulović.

 2.    

  Vesna Vulović

  Srpska stjuardesa koja je 1972. godine preživela slobodan pad sa visine od 10160 metara i time ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Nalazila se u JAT-ovom avionu koji se srušio iznad naselja Srpska Kamenica u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Uzrok pada aviona je ostao nerazjašnjen. Jedni tvrde da je to eksplozija bombe koju je postavio anonimni hrvatski separatista, dok zvaničnici Češkog civilnog vazduhoplovstva pretpostavljaju da se avion sudario sa zimzelenim drvetom na maloj visini, pri pokušaju prinudnog sletanja. Treći tvrde da su avion greškom oborili lovci Čehoslovačkog ratnog vazduhoplovstva. U svakom slučaju, Vulovićeva, koja je u avion ušla greškom umesto koleginice sa istim imenom, jedini je putnik koji je preživeo pad aviona. Završila je u bolnici polomljenih nogu, sa frakturom lobanje i tri polomljena pršljena, posle čega je ostala privremeno paralizovana ispod struka. Posle uspešne rehabilitacije, ova žena od čelika je ponovo prohodala i nastavila da radi za JAT do 1990. godine. Danas svoje penzionerske dane provodi u Beogradu.

 3.    

  Vesna Vulović

  zena koju ni pad sa 10 000 m nije ubio.....superwoman!