Prijava
 1.    

  Veži pojas

  Savet svom saučesniku u nekoj govnariji koju upravo spremate da se pričuva. Uglavnom se radi o nekoj ''mladost-ludost'' zavrzlami, al' šta zna čovek ima i starijih ljudi koji nikad ne odrastu te često parafraziraju reči iz naslova.

  -E, tebra, ceo dan ništa nisam jeo, rmbačim k'o konj od jutra do sutra, ustanem u šest, na poslu sam u pola osam, vratim se kući u osam, vidim ženu, decu, ludog komšiju kod kog upravo pijem kafu, i tako, život mi se sve na isto svodi...
  -Ludi sam kažeš?
  -Lud sto posto!
  -Dosadan ti život?
  -Sto jedan posto!
  -Gladan si?
  -Hiljadu posto.
  -E, odlično, komša Sima je smislio ideju da potvrdimo sve ovo što si rekao i da ispravimo ono što ne valja. Znaš Dragčeta iz trećeg ulaza do mene? Preldžija matori, roka ispred dragstora sa svojom mini-market ekipicom i loča. E, pa ima poveliku vikendicu, kao što i sam znaš, a u njoj mnogo ukusne jabuke, pa šta kažeš da odemo i razotkrijemo mit njegovog zlatnog delišesa?
  -Pitaš me da preskočimo u njegovu ogradu?
  -Upravo to. Tako bi potvrdili moju ludost, ti bi se najeo jabuka i život ti ne bi bio tako monoton k'o što pričaš da jeste.
  -Ma ti nisi lud, ti si dileja.
  -Ajde, ajde, požuri, ja krećem, ako i ti ne pođeš neće ostati nijedna jabuka, a bogami ima i u gajbu da mu upadnem i uzmem one pršute što svakog meseca dobija iz Dalmacije. Samo veži pojas, znaš moglo bi opako da se završi jer ima dva rotvajlera i dvocevku, dobro podmazanu, razumeš ti mene.