Prijava
 1.    

  Vukajlija na engleskom

  Mogućnost da strendžeri merače i definišu bi učinio interplanetarnu uslugu našem narodu, možda bi promenio nešto u međunarodnom poretku, nekim religijama, kinematografijama, ko zna?!

  Strendžerski korisnici bi imali šansu da lakše prihvate srpske unikume i da ne dolaze nepripremljeni u našu domovinu : neraščišćene saobraćajnice manjeg značaja (autoput, glavna ulica u prestonici, prilaz Urgentnom centrtu i sl) jer je nama neobično da sneg zapne da pada još u decembru; nestašice vode u „višim predelima” grada; psovačinu i tabačinu učesnika u saobraćaju, „navijača” i još mnogo toga.

  Mogli bi da steknu uvid u naše navike u sferi seksualnosti, slavljenja (verskih praznika, rođendana), obavljanja velike i male nužde, uređenja stana (sa posebnim osvrtom na WC), školski sitem, radne navike i ostalo. Naleteli bi na najčešće korišćene reči u međusobnoj komunikaciji i verovatno se iz toga da zaključiti nešto više o našoj pod/svesti. Ponekad se i međsobno pokarabasimo (ima obilja istorijskih tragova na Vuki) pa bi naučili kako da nam doakaju ako im ikad izađemo na crtu.

  Možda bi shvatili da se poštovanje reda i zakona ne isplati i pokušali bi da to primenjuju u svojim ultrasređenim državama (mislim na ove EU i sl.); izmenili bi pristup kinematografiji (scenario, scenografiju) pa ni film, pogotovu američki, ne bi više bio isti...

  Mogli bi da zaključe da imamo nekoliko božanstava : Č.Noris, B. Živojinović, M. Canić i Milisav.