Prijava

Zа, zа, zа, zа, zа, zа :)

И ја сам. :)

Imam konstruktivno resenje. Daj te da MOTIKA ima moc od deset minusa ili plusa po istoj definiciji, i uvek ce pobediti najjbolja definicija.

Ljudi, bre!!
Pederi i komunjare oće da nam pruzmu državu a vi se opterećujete ovim glupostima!!

:p
Za predlog isto... :P
Za opterećivanje ovim... :p
Nego... ako se ukine defka dana, možemo li da uvedemo "ultra mega čokoladicu za slatku definiciju"... To je kao kad neko napiše defku... koja je tog dana popila najviše pluseva... i ne znam... možda onda dobije neku titulu za taj dan... kao da se obeleži... i tako dobije "ultra mega čokoladicu" za taj dan... A, a, a?!?!?!?
:D

Е може по један помажај по коси за најмоћнију дефиницију дана... То је у реду...

Zanimljivo kako su svi protiv definicije dana isti oni koji u poslednje vreme ili nikad nisu ni imali istu........

protiv

....zanimljivo je ovo sa dodeljivanjem vise broja bodova po glasanju za "iskusne" clanove...

Zanimljivo kako su svi protiv definicije dana isti oni koji u poslednje vreme ili nikad nisu ni imali istu........

Лаки, брате, погледај дефиниције дана од пре неколико месеци на пример, а погледај сад. :) А и ти спадаш у искусне чланове.

Против.

Некад нису биле проблем дефиниције дана.
Проблем ових данашњих је њихов квалитет и начин на који су дошле на то место а.к.а. рекламирање.
Решење:
(Не)квалитет
1. Ако се неквалитетна дефиниција обрише на време, не може да постане дефиниција дана.
2. Ако је постала - то је што је.
Рекламирање
1. Број слика је већ ограничен на 5 по дану, па нек свако одлучи кад ће и на коју дефиницију шта да лепи.
2. Може да се смањи и број дефиниција, по дану не би ли се олакшао посао модовима.
3. Рекламирање помоћу слика би се смањило ако би окачене слике биле уклоњене са дна стране, и биле видљиве са десне стране кад кликнемо на картицу дефиниције (као и окачени видео клипови). Тренутни положај добар је само за рекламирање, а преко клипова ретко ко рекламира дефиницију.
4. Предлог: да у дну стране или било где буду аутоматски постављене дефиниције са највећим бројем гласова. Тако би дефка рекламирала саму себе.
5. Рекламирање на чету - онемогућити.

Зашто све ово?
1. Мислим да сваког дана дефиниција која се истакне квалитетом, вреди да буде награђена објављивањем на прву страну.
2. Кад неко са стране посети сајт, прво би се сустрео са квалитетним дефиницијама.

Ja sam za da se uvedu definicije dana :D jedva da sam svesna postojanja istih, jer izbegavam da gubim vreme čitajući ih jer ljudima treba 200 redova i 2 000 000 suludo upotrebljenih znakova da bi objasnili neku svoju "Sta bi bilo, kad bi bilo" viziju koje mi najčašće bile dosadne i neduhovite. Da ne grešim dušu, bilo je i dobrih, ali se kao i uvek izgube u masi svačega.
Sam koncept defiicije dana nema baš mnogo smisla, a ni neku naročitu svrhu, služi ljudima kao minimum domaćeg zadatka, pojave se na sajtu, pročitaju definiciju dana i to je to. Stara verzija je bila mnogo bolja jer je bolje miksovala stare definicije, sad se ubijem da ih iskopam, pošto me ove iz nove produkcije smaraju.

Protiv.
Definicija dana je tradicija na Vukajliji, i njenim ukidanjem Vukajlija bi kao sajt izgubio dobar deo, trenutno jakog duha koji postoji. Ja sam više za neku reformu po tom pitanju; npr. ograničiti slike na jednu po definiciji ili sankcionisati reklamiranje na za to nepredviđenim mestima.
Odavno je svima jasno da definicija dana više nije merilo kvaliteta, ali ne razumem u čemu je problem zveknuti palac na dole ako vam se ne sviđa. Ja zaista nemam problem sa time.

Jedna ispravka: def dana nije tradicija na Vukajliji, ona je uvedena dosta dosta kasnije. I valjala je u pocetku, dok ljudi nisu skapirali da reklamiranjem i minusiranjem ostalih konkurenata mogu da budu debelo nagradjeni. Stvar je u tome sto generalno je problem i pre toga bio da stalno raste broj autora, a sa time i prosecna ocena definicije. Def dana je tu anomaliju samo jos vise uvelicala. I pokvarila je standard slika, jer se slike koriste van konteksta, samo kao link do definicije. Kao baneri.
Kada bi se one slike na dnu stranice stavile da izlaze nasumicno, a ne po redu, jedino mesto za reklamu bi ostalo na cetu. Tako je i bilo pre. A cet bi se samokontrolisao, jer bi se ubrzo provalili likovi koji se reklamiraju samo reklame radi.

Ne radi se ovde o defki dana, vec o vracanju kvaliteta koji je opao.
Po meni su dobri predlozi:
-redukovanje broja slika i klipova
-zabrana reklamiranja na chatu
-Los predlog je brisanje defke u pola dvanaest, ako ostane forma sa defkom dana, jer to moze da unese nesporazume i svadju.
Umesto toga bi mogla da se uvede kategorija moderatorskog minusa koji bi vredeo -3, i/ili recimo iskusnijim clanovima -2, a plusevi da ostanu +1 da ne bi bilo slihtanja.
-ogranicio bih na 3 defke dnevno, uz pravilo da sahranjena defka ne daje mogucnost popravnog, nego ostanu ti za taj dan jos 2defke da napises, pa bismo se svi tada spontano popravili i pripazili sta i kako pisemo...

Eee... kada sam ja još pisao da sajt ide dodjavola uporedno sa njegovom popularizacijom. Možemo sada da se koprcamo koliko hoćemo.
Moja aktivnost na sajtu sada se svodi na logovanje od nekoliko minuta, čisto da se pročita neka nova definicija od već ranije dokazanih autora, a dok definicije dana ni ne pogledam, a kamoli "random".
Ako uspete da nekim merama smanjite količinu gluposti, svaka čast, imate moju moralnu podršku.

Brat Maestral mudro zbori, veoma mudro. Najbolji predlog do sada.

Che, sve je to lepo u teoriji. :)

Ne bi bilo lose da ostane definicija dana ali da se ukinu slike na dnu strane i da se zabrani reklama na cetu. Samo ima jedan mali problem, ko je do sad bio dovoljno jadan i zaludan da se cima oko svega toga, sigurno ce naci novi nacin da ispuni svoju misiji. Sta znam, samranjem preko pvt-a ljude koje "poznaju" da isprose koji plus ili nesto tako kreativno.

Onda bi cesto bilo situacija:

-Poz, izvini sto te smaram :) Mozes li da pogledas moju novu definiciju - neki pederski link?? Hvala unapred :)

-Mrs pizda ti matarina raspala, idi u livadu i umri.