Prijava
   

Asasins šit

Ukratko, ono što je emisija Teletabisi za naučno-obrazovni program, to je Asasins krid za svet video igara.

Malo opširnije. Kupim ja neki kompjuter pre par godina i rešim da instaliram kakvu zajebanu igricu da ga isprobam. Vidim ovde mnoge kvalitetne autore po forumu kako u superlativu govore o nekom Eciju i ostalim protagonistima igrice. Rekoh, imaju dobar rejting, sigurno su pametni, njihovo mišljenje sigurno nosi određenu težinu. Zajebem se ja i poverujem im. Još na jutubu odgledam kako random Indus izvodi neviđene akrobacije upravljajući pomenutim Ecijom, Dezmondom...koji god. Uuuuu jebote, ovi Indusi imaju po osam pipaka na svakoj ruci, pomislim, kako neko može da izvede sve ovo, sigurno će mi trebati sati i sati treninga za tako nešto.
Instaliram ja govno na kompjuter. Šta je ovo sunce ti jebem! Pa ovaj lik sve sam radi, samo klikćeš levi taster!
Uradim komparaciju sa Mortal kombat tricom:
Liu Kang: istovremeno pritisneš tastere A i B, pa još jednom (znači AB, AB), onda samo B, pa dva puta C, pa spojeno B i C, pa samo C. Šta radi Liu Kang? Udara protivnika tri put rukom i četir' puta nogom, sedam različitih udaraca. (I tako mora da zapamtiš za svakog fajtera kombinacije udaraca, fataliti 1, fataliti2, bebaliti, animaliti... i još stotine kombinacija za magije, specijalne udarce, haj kik, lou kik, aperkat, ...)
Asasins faking krid: Ispleziš jezik, zabaciš ga na stranu, i kreneš da klikćeš po levom tasteru miša. Šra radi lik? Asasin krene da bije ko Sv. Ilija duševadnik, to su hiljade i hiljade udaraca, hiljade poteza, jedno veliko ludilo sastavljeno od bezbroj manjih ludila. Neko ko te posmatra sa strane kako igraš pomisliće da zapravo ti kontrolišeš lika.

Skakanje se odvija tako što držiš jedno dugme za trčanje i kad god hoćeš pritisneš dugme za skakanje. Lik izvodi savršen skok, hvata se za oluk, neće da padne. Eeee, a kad se setim Lare Kroft i preciznosti kojom si morao da izvodiš te skokove.. Omašiš li za milimetar pade na šiljke i proburaziše ti se sise uz stravični krik.
Ovaj skoči sa tornja od sto metara, napravi kolut napred i nastavi da se šeće ko da ništa nije bilo.
Misije se izvode tako što treba da odeš od tačke A do tačke B na mapi, kako ti je zgodnije, možeš da držiš dugme za trčanje i skakanje i gledaš Asasina kako skače sa krova na krov, penje se na dimnjake, upada na terase... ili možeš da držiš dugme za trčanje i posmatraš ga kako ide uličicama (naravno, ako te neko napadne levi klik, levi klik, levi klik...). Glavna radnja igrice se odigrava u deonicama između misija koje jednostavno odgledaš, ne igraju se.
Držim ja tako dva dugmeta i pređem deset, petnaest misija željno iščekujući susret sa Leonardom Da Vinčijem! Ako Leonardo ne prodrma malo atmosferu interesantnim kvestovima gasim igricu i otvaram mine ili pakmena. Kad će meni Leonardo: Uzmi ovu kutiju i prenesi je sa tačke A do tačke B! Šta? Ja da nosim kutiju? Ti ćeš da odradiš sav kreativni proces, moje je samo da prenesem kutiju? I to je to? Leonardo mi naravno ne odgovori, nego me sačeka da podignem kutiju. Ja krenem da pomognem čoveku, kad sranje zabagova! Jebeni Asasin me može da se sagne i podigne kutiju! Išijas, skakanje sa tornjeva i veranje po olucima su je učinili svoje...

Popizdim ja, pogledam na tjubu hiljade Asasina se žali da nemere podić' istu kutiju... Bag. Oooo, sunce vam jebem, pa kako ovo može da bude najbolja igrica na svetu?

Verovatno će neka od narednih verzija Asasins krida da dolazi sa džojstikom koji uopšte neće biti povezan sa kompjuterom/konzolom i koji će služiti čisto da impresionirate ljude oko vas misleći da igrate film Asasins krid.


Definicija je napisana za mizantrophy

Komentari

kako si mogao da daš minus sekund nakon objave dabogda ti se osušio prst!

Probaj da staviš "Definicija za mizantrophy", možda neko u startu da minus u fazonu "škk menzatrofi i asasinsi".

Drugo, baš ti je pipava tema. Dirnuo si u nešto što zaista ima mnogo fanova, mada si se potrudio da objasniš zašto jeste sranjo. +

E vidis, ovaj prvi deo sto si ispisao je skroz pogresan nacin igranja, fora je sunjanje i skidanje lika sa ledja a da ostali ne provale, e to cini igru samu po sebi tezom. Tek kad to budes poceo da radis, videces da je igra odlicna

(dabogda se osušio pa klikto nosem kad igraš ovo govno, ali preći ćeš ne brini)

Pres'o ja odavno igre, cekam sad novi deo, al ne brini, nisam ti dao prvi minus onaj sto je odma na naslovu, ja sam procitao defku, pa lupio minus.
jebiga

Dirnuo si u nešto što zaista ima mnogo fanova

taman htedoh da napišem da ova kletva za sušenje prsta nije za tebe Visarijanoviću, ali ću ipak prećutati.

Nisam igrao ovo, ali jesam Mortal i posebno Laru (čini mi se sve delove), a dobro si ishejtovao, te plus ko vrata, nema tu šta.

E, ja ne napisah lepo svoj komentar gore. Stavi ovo "Definicija za mizantrophy" na kraj defke.

Izvini onda brate ako sam ja pogresno protumacio :), ali minus se ne sklanja jebiga

Dao sam + krpo. Vidim da si se trudio.

Stavi ovo "Definicija za mizantrophy" na kraj defke.

stavio, nisam još upoznat sa svim pravilima, ovo se već duže krčka u meni morao sam da se olakšam što pre.

hejt licne prirode, sa dozom humora
ne igram igrice, al mi se dja +

Dao sam + krpo. Vidim da si se trudio.

ma šta sam se trudio, držo dva dugmeta na tastaturi

hejt licne prirode, sa dozom humora
ne igram igrice, al mi se dja

nisam ni ja neki ekstremni gejmer, ali GTA V ću morati da odigram.

Zanimljiv izbor teme +

а добро, он је прављен као неки акробата, агилни лик. Само име ти каже "Асесинс крид"

АСЕСИНС

све у свему... Није ти то квејк, анрил турнамент или тако нешто где идеш и рокаш. Назови ме дебилом али мени је лично игрица занимљива била јер ми је баш било забавно док сам играо.

ЕДИТ: Имаш плус јер се супростављаш руљи. :Р

Rispekt Čeljade. Ja sam prešo na AsEsina (ses hehe) sa Gothic3, što mu otprilike dođe kao da iz Rols Rojsa sedneš u one autiće na baterije što voze deca po parkovima.
Grafika je super, ali gejmplej mi je totalno monoton. Namerno sam napisao hejterski da bih čuo i drugu stranu, da se jave likovi koji gotive igricu i objasne zašto je toliko dobra.
Kad sam se smorio sa Asesinom ubacio sam GTAIV i to je već bilo mnooogo bolje :)

У праву си да је монотона. Ја сам прешао кеца и кренуо двојку да играм ал' ми није било више занимљиво јер све у круг иде. Смори после неког времена.

nisam igro al je dobar hejt, evo plus

Хејт је добар, али се заснива само на управљачком контексту игре који баш и није, да признам завидан. Убисофтов принц персије је до јаја, ту баш мора да се свашта стиска да би ишао лево десно. Асасинс Крид је срање, у том погледу, али је прича ненадјебива!

Нисам игро, ал је дефинција врх и после ове дефиниције нећу ни дузмем, у хипотетичкој ситуацији да сам уопште и размишљо дузмем, јелте. Добра скроз, квалитетна мржња, лепо објашњена и све остало. +

Вокаси
Хејт је добар, али се заснива само на управљачком контексту игре који баш и није, да признам завидан. Убисофтов принц персије је до јаја, ту баш мора да се свашта стиска да би ишао лево десно

ko zna koliko bih ispisao da sam i druge stvari hejtovao. Recimo, smetao mi je glavni meni igrice, promena kontrole nekog tastera je teža od većine misija, gadno odrađen taj meni u pm.. Ma, lupetam malo, nisam ja neki gejmer, čisto malo da isprovociram fanove. Možda bi isto tako nekom okorelom bajkeru smetao automatski menjač na novoj Apriliji Mana, u fazonu, to i nije motor ako sam ne menjaš brzine... Ali motorče nije loše uopšte :)

Imaš plus što si igR'O Gothic 3 ... :) ...

Pazi to za meni sto si pricao jeste lose odradjeno, i ima tu tona nekih nepravilnosti, stvari koje i meni smetaju ali jebiga, sta da se radi. Prica je u igri vrlo zajebana i kao primarna stvar u igri, dok bi stil igranja trebalo da bude sunjanje i lagano skidanje, a ne otvorena borba. A i ja sam ti jedan od verovatno najvecih fanova igre ovde (znas kolekcionar sam AC stvari) tako da jebiga, ne mogu da prihvatim hejt :)

Priča je ok, samo mi je smetalo što si kao igrač nekako van iste, npr. zadatak misije je ubiješ nekog lika a od toga ti samo odeš (ili skakutanjem po crepovima ili šunjanjem ) do njega, a sam čin overavanja je video deonica koju gledaš. U hitmenu (tj. u hitmenima) je to mnogo interesantnije odrađeno, verovatno poredim babe i žabe ali kapiraš šta hoću da kažem.
Estetika igrice je skroz paljevinska, mogu da zamislim kako si te originale poređao u regalu pored diploma iz karate škole i slika sa drugarske/maturske večeri, kao i cela fama koja se digla oko igrice i verovatno je podigla neki stepenik iznad realnog. Opšti utisak da je kreirana mlađu publiku (barem ovaj deo koji sam ja probao, ne znam kakva je situacija sa četvorkom?).

Definitivno, kao sto si rekao igre postaju na neki nacin sve gluplje, tj. prilagodljivije mladjoj populaciji koja ne voli mnogo da razmislja. U sustini, na neki nacin to i jeste bolje, jer ti si tu da se o'ladis malo i da na trenutak zaboravis na stvarnost. I apsolutno se slazem da gameplay nema bas neke veze sa pricom, ali opet meni je prica ovog poslednjeg dela, na primer, vrhunska, gameplay je odlican, a prica je pomerena iz Italije na Ameriku za vreme rata za nezavisnost, tako da je i to donekle kul, a posle imas i neke dodatne misije koje te drze bar jos nekoliko sati. Sve u svemu i meni smetaju neke stvari kao sto si i sam naveo, ali to i jeste problem kada ti stancas po igru na godisnjem nivou i jebiga onda. Skroz je druga prica u igrama tipa The Last of Us, zato TloU i jeste jedan od najboljih igara ikada napravljenih. Ali sobzirom da pratim AC serijal od prve igre, zao mi je sada da stanem :)

jbg, nemam konfiguraciju za taj deo sa Amerikom, a realno on mi je najprimamljivije delovao od svih.

dobra ideja za hejt, odlično odrađeno. svaka čast!

добро одрађено, али мојне кењаш, ништа не фали игрици... боља је од кантера, лола, вова и осталих гована 50 пута
+

pa dobro kanter je za starije i nešto ozbiljnije igrače, one preko 10 godina.

Nisam igrao ovog asasina, ali si me ubedio da treba da ga mrzim.

Dobro napisan hejt i prava defka za ovaj turnir. Slažem se za Asasins Krid. Ne da je potpuni šit, ali je dosadna igrica do bola.
+++

Eeee, ali trebalo je imati onu stvar pa hejtovati (i još preuveličati) nešto što svi gejmeri gotive, a negejmere mrzi da čitaju. Danak vukajlijskom neiskustvu.