Prijava
   

Autobuski mesija

Svakome od nas se bar jednom desilo da doživi blizak susret jednim. To je produhovljeni spasitelj ljudskog roda, spreman da svoje vizije iz snova podeli sa ostalim putnicima, hteli to oni ili ne.
Mnoge stvari u životu bi nam ostale nejasne i nedorečene da nema autobuskog mesije. Naime (po rečima jednog od njih), štikle su delo satane zato što kad se okrenu izgledaju kao djavolji rogovi. Takodje, ne treba nositi obuću težu od dvesta grama, jer tako Bog zapoveda (razlog ostaje nejasan, ali mnoge svete tajne moraju ostati tajne da bi još uvek bile svete), a oni što ubiše Slobu trunuće u paklu, jebo im Hitler mater američku. U novopridošlim bujicama svetih reči razaznaje se i to da nas špijunira CIA preko mobilnog (jedan je pokušao da otme nekoj ribi mobilni i da baci satanino delo kroz prozor, pa mu onda neki bogohulnik drmnuo šamarčinu), a Gospod će doći i spasiće one što nose laganu odeću (lakšu od dvesta grama).
Da potop već lagano nastupa, vidi se po tome što su svi oni kojima se direktno obraćao iskreno zažalili što nemaju neki kišobran pri ruci.