Prijava
   

autoritet

Uticaj bez primene nasilja, a nisu pare.

Pre dosta godina, u najugledniju novosadsku biblioteku došao je na odeljenje informacija novi čovek. Prvo je iznenadio svojim, bez mnogo preterivanja, gromkim glasom. Meni lično dopala se njegova razgovetna artikulacija. Govorio je srpski bolje nego Srbin, mađarski bolje nego Mađar, prezime nemačko a ima i francuske krvi. Tako i izgleda... Kasnije sam se uverila da tako čestito i radi - daje sve od sebe da pomogne čitaocu, ljubazan je, pažljiv i strpljiv sa svakim. Ranije sam imala zamerki na svim nivoima, od direktorke do garderoberke, naravno i sa suprotne strane prebacivanja meni, ali dok on nije otišao u penziju sve je lepo išlo i biblioteka je bila stvarno naša, moja, tvoja... Jednog dana pomoć mu je zatražio jedan posetilac koga nikako nisam trpela. S razlogom ili bez, bacila sam pogled preko ramena čudeći se što je bibliotekar čak i sa njim ljubazan... Kao da čita misli, uzvratio mi je pogled, i ja sam nadalje i sama bila ljubazna sa tim posetiocem, narazgovarala se s njim i ponešto saznala. Hoću da kažem - da nije bio uvek takav pošten čovek, ne bi tako lako delovao ni na koga (pogotovu ne na mene).

E sad, ako zateknem i ovde cinične komentare, štono vele - počeću da bijem.

Komentari

Nećeš nas prevariti da ne misliš na kafanu, kakva crna biblioteka. Odeljenje informacija je šank. Sve se uklapa. Edituj primer.

Šankeri jebu. Posebno autoritativni šankeri.

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» Agilni: Nećeš nas prevariti da ne misliš na kafanu, kakva crna biblioteka. Odeljenje informacija je šank. Sve se uklapa. Edituj primer.
Šankeri jebu. Posebno autoritativni šankeri. ««««««««««««««««««««««««««««««««««
Понадала сам се да ће ми ово прочитати чланови БМС, који би лако погодили.
Шанк се не уклапа. Где то има пиће за џабе?

Fina defka.+++ pošto znam dosta takvih bibliotekara iz mog rodnog grada Zrenjanina.