Prijava
   

ćirilica

Najfunkcionalnije pismo na svetu. Do kraja ispoštovan fonetski sistem "jedno slovo - jedan glas". Čak nisu potrebne ni kvačice (ČĆDŽĐŠŽ naspram Č Ć DŽ Đ Š Ž) kao ni više slova za jedan glas (Lj Nj Dž, a ne LJ NJ DŽ ).
Pismo koje se neopravdano potiskuje. Lepo je, pogotovo pisana slova. I ne, upotreba ćirilice nije odraz nacionalizma i zatucanosti, već bi bar trebala biti sasvim normalna stvar. Jel iko kaže za Japance da su nacionalisti što koriste svoje znakove???

Aa Bb Vv Gg Dd Đđ Ee Žž Zz Ii Jj Kk Ll Ljlj Mm Nn Njnj Oo Pp Rr Ss Tt Ćć Uu Ff Hh Cc Čč Dždž Šš

Komentari

Bravo brate, ja sam prevod iz engleskog pisao pisanom cirilicom i uvek je koristim, ovde me mrzi da je koristim samo zbog prebacivanja na kompu inace je svuda pisem. Zivela cirilica :D

Profesor Dragoljub Petrović bio je ( pošto je prilično mator ne znam ni da li je još uvek živ, a kamoli je li predsednik ;)predsenik Društva za zaštitu ćirilice i na toj funkciji dao genijalnu izjavu: " Nema potrebe da se tolika buka diže oko zaštite ćirilice, jer ONA NAJBOLJE SAMA SEBE ČUVA SVOJOM LEPOTOM."

To,6pe 6ypa3epy!

Ћирилица до Токија!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

клањање и + од мене....свака част на дефиницији!

До краја испоштован фонетски систем "једно слово - један глас".

Pa i nije baš. Npr. kada kažemo ANA /ana/ i ANKA /aŋka/, u drugom primeru se ne izgovori isto /n/ kao u prvom, odnosno, izgovori se alofon /ŋ/ koji je spoj glasova /n/ i /g/. To se ne registruje u pisanju.

Јовичића за председника!

Ej, sve što podržava našu zemlju i naše pismo i naše ovo i naše ono... ja podržavam ! A i ovako mi se sviđa defka. Bravo!