Prijava
   

Da igra u školskoj predstavi, bio bi drvo

Oličenje nebitnosti. Nije super a nije ni heroj ali zato ima jednu moć - nevidljiv je. Ko zna, možda bi zbog svoje neprimetnosti u nekom drugom univerzumu bio dobar profesionalni ubica ili tajni agent. U ovom je, jebiga, statista. Igra na životnoj poziciji levog smetala i treća je postava. U drugom timu. Često ga porede sa rezervnim točkom, osim što od točka ima neke koristi.

E sad, da me neko pita zašto je to tako - tri blage nemam šta bih mu rekao. Genetika? Mentalni sklop? Možda je previše mekano umešen? Da nije stidljiv na čukun babu Radunku? Ili je glavni i odgovorni krivac nemogućnost da se nametne?
Možda ništa od toga, a možda i sve zajedno. Jedno je sigurno - pored takvih stabala prolazite svaki dan.

Nikada se nisam izdvajao. Možda zato što sam užasno tih. Od kad znam za sebe, progovaram samo kad moram, kad me nešto pitaju. Lakonski govor, Sparta i taj fazon. Ali drugi to ne vide tako, zovu me Muto. U školi sam znao odgovor na svako pitanje, ali koliko god visoko da podignem ruku, nastavnica me nije prozivala. U trećem razredu sam na školskoj priredbi bio drvo. Nije to bio nimalo lak zadatak, c! Morao sam da mašem rukama koje su u stvari predstavljale grane. Molio sam onog gore da me drvoseča secne pa da se stropoštam posred bine, bar bih tako došao do izražaja. Al' ne lezi vraže - stavila me učiteljica u sam ćošak. Čak je i mala Maja bila Sunce, i imala je puno rečenica da izgovara. Zavideo sam joj na tome, mada sa ove tačke gledišta priznajem da mi se sviđala. Čujem udala se i napravila karijeru. A ja, Muto... ništa. Evo i sada, dok mašem rukama kao nekad granama imam osećaj da me niko ne jebe ni dva posto. Pogađate, saobraćajac sam.

Definicija napisana za takmičenje ''Komparejšn kompetišn'', krug II.

Komentari

Zakuvavaš stvari u grupi ovom defkom. +++

Po meni, ovo je pokidalo. Legla mi baš... i sam sam više puta tematiku Mute pokušavao prikazati, ali ovo je ipak daleko daleko iznad.
+++

Sećam se da si imao neke na tu foru Kvejče...
Muta je način života. O njemu će uvek imati šta da se napiše... Svi smo mi pomalo Muto.

Немој више да пишеш о Мути молим те у уста те љубим остави како јесте и заврши са тиме јер нит се кригла допуњава нит се пичка дојебава поштеди ме

Ne da dopunjujem ovu definiciju, ostaće kakva jeste. Nego uvek ima materijala za pisanje o Muti inače... Taman posla sad da diram nešto ja ovde ništa neb diro

На то сам и мислио предај тај материјал Информеру јер га не читам

Mačak, je l' ti imaš bipolarni poremećaj?

Muta je način života. O njemu će uvek imati šta da se napiše... Svi smo mi pomalo Muto.

Realno :)
Ajde mačak ne zakeraj samo, pa sunce mu... Februar je, opusti se!

Па у неку руку да Адвокатуро корумпирана а и ти мораш признати да нема неке разлике између ћосавог дечака и девојчице тако да јес:)

Мачак закера хах. Добар скеч.

Najbolji su neželjeni skečevi.

Veoma veoma dobro, zvezdica na ovo.

Jako lepo napisano, svaka čast! +

Stelt karakter.

Dobra

levog smetala

Misliš Stevča Smetala? xD
Defka pokidala +++++++

Misliš Stevča Smetala? xD

Da znas da mi je palo na pamet da te linkujem, ali ipak nisam, to ne bi bilo u redu :)

Hvala na podrsci ljudi, drago mi je da je defka ispunila ocekivanja

Вала толико је битан да кад и дође на ред на шалтеру и обрати се службенику, Грањка одмах каже: "Следећи!" Лолололо

Da igra - al jadnik ni ne igra.