Prijava
 1.    

  Fejl svadba

  Propala svadba. Nikakva. Kao pršuta kada se jede kašikom. Očajno, poput tulumbi iz Đirokastre. Sramota za organizatore, svatove, mladence i komšiju Branka. Mada, boli komšiju Branka, on je pijan i pre nego što počne svadba.

  Dolazite pod šatru. Šatra respektabilno poštena, bela, stolovi dugi kao moj pe- nije bitno,hrana raznovrsna i raznolika, ima čak i halal za rođaka Muhtazera iz Zenice, ali svi znamo da kad malo povuče da će da se satre od slanine kada žena ne gleda.

  Pića ima svih nacionalnosti, ima Džoni, al' ne onaj što je daleki predak, nego onaj što hoda ima i Škenderbeju iliti Skenderbeg, pa onda ide zoološka menažerija, "Vranac" , "Međed", "Ždrebac" i ostali sisari. Gosti pošteno razvaljeni od pića, popa tu, zadovoljan, njemu lepo, bogougodno, što bi se reklo. Tu su i raskalašne deveruše. Jeste da je njima svejedno sa kim će da se sadžgaju, ali vi ste ošacovali onu što ima zelene oči i zadnjicu poput Makedonije za rvanje sa njihalom strave, devojka kao da je izašla iz pesme takvih lirskih giganata kao što su Jandra, Preldžije, Žare i Goci- svetioci ili u krajnjoj liniji, Baje.

  Odjednom ste shvatili. Muzika! Muzike nema!! To jest, ima ali to su neke satanike, neki Radeti Lackovići, neki Džejevi Ramadanovići! Gde je "Glamočko gluvo", gde je "Danijela" gde je "Gatačko polje meko"? Gde su lirski giganti današnjice? Gde je Jandra, gde su Preldžije, gde je Baja, gde su Žare i Goci??

  "Kakva je ovo uvreda? Ovo svadba? OVO SVADVA? Inšala vam deca bila plava na mene!", uzvikujete u sebi dok demonstrativno izlazite. Sramota, FEJL!