Test za pametne

1. Kugle bi spale sa mosta. Znaci, jok :)

2. jel su sve kugle na istoj strani mosta, i treba da se prenesu na drugu?

3. Da, i samo jednom prelazi most.

4. Mislim da je odgovor da žonglira njima (valjda se tako beše kaže ono kad jedna uvek u vazduhu).
    Ali, ovaj odgovor ima jednu fizičku manu. Ako ovo jeste odgovor (a čini mi se da jeste) obi, reci cu koja je mana :)

5. Ja imam moguca resenja:
    1. Da jednu lopticu baci na drugu stranu mosta,a da sa ove dve predje most.
    2.Da smrsa.
    3. Nisi pomenuo kako da predje most-sto bi nekom cudno logikom znacilo da moze i da ga preleti.xD

6. Prešao je preko mosta ruske novogradnje, onaj koji može da izdrži još 100 kg. tereta...

7. A mozda je i uleteo u vakum....ili tako nesto....

These Romans are crazy.....da li je iko od nas u pravu?

8. Jeste celte. Znam i na koju manu mislis :)
    Kuga koja pada na njegovu ruku pravi veci pritisak na konstrukciju mosta nego u slucaju kad bi mirno stajala, ali ona druga kugla (koju baca iz ruke) pravi manji pritisak na konstrukciju mosta nego kad bi mirno stajala. :)

9. не прави оби. ти би мало да се играш са физиком, а?
    затворен систем од 81 кила (а ово је затворен систем, пошто ништа од споља не делује на бацање кугли), не може да буде лакши од тога. Овако би само још више дрндао мост.
    а и бацање кугле нагоре такође врши притисак надоле на мост (закон акције и реакције). Ко ти је предавао физику да му кажеш да појма нема :)

10. Jebo zonglera koji nema dve kugle u vazduhu. :)

11. ama opet. dve kugle u vazduhu samo znaci jace bacanje i primanje.
    tvrdim da na most u odredjenom trenutku mora da deluje vise od 80 kila. ne mozes se igrati sa fizikom.

jedino ako jednu kuglu baci toliko jako, da je uhvati tek na drugoj strani mosta.

EDIT: ustvari, vise od 81

12. Uhvati jednu kuglu sa dve ruke pa je baci, pa uhvati drugu kuglu pa je baci, uhvati trecu kuglu pa je baci, pa uhvati prvu kuglu pa je bacu, pa uhvati drugu kuglu pa je baci, pa uhvati trecu kuglu pa je baci...
    A za akciju i reakciju... Kako kugla napusta dlanove, ona sve manji pritisak vrsi na njih, odnosno na konstrukciju mosta posredno. 78kg covek + 1kg kugla ... Ima 1kg lufta za fiziku :)

(Daleko smo otisli) :)

13. a be. u trenutku kad baca kuglu i kad je hvata, vrsi veci pritisak na most. ako je u nekom trenutku tezina manja od 81 kilo, u nekom drugom ce morati da bude veca... zatvoren sistem.

14. ovo pitanje je vec bilo
    mislim da je celt u pravu ipak je to fizika

15. Covek od 78kg zonglira kugle teske 1kg. Nema tu fizike, to je crtani :)

16. Oces ti nas ovako da jebes dok ne osedimo....ili nas stvarno zajebavas,tj.sve si ovo cuo/video u crtanom? xD

17. KAze ovako:

Dolazi jedan covek kod kovaca i kaze: Koliko kosta jedan?

Kovac: Dva novcica!

Dobro daj mi trinaest.... Rece covek i mirno mu dade samo cetiri novcica... Da stvar bude jos cudnija kovac prihvati tu sumu i bez reci dade coveku sta je trazio...
    Kovac je bio poznat kao tvrdica koja nikad ne popusta u trgovini, niti odstupa od svojih cena. Sta se ovoga puta desilo i sta je covek kupovao?

---------------------------------------------------------------------

Prica broj 2:

Isti debeli kovac iz predhodne price se naljuti na neku decicu pa je resio da ih uplasi pred spavanje pricom...

"Jedne veceri moj rodjak Vam iz naseobine na dalekom zapadu je obilno vecerao. Posle toga, uzeo je dugacki stap od koga se nije odvajao i prosetao pored sume, uzivajuci u odsjaju punog meseca. Cele veceri se culo zavijanje vukova... Vratio se u svoju kolibu, naslonio je stap pored kreveta i legao da spava. Sanjao je da je na rubu sume sreo vracha okruzenog belim vukovima. Neznancevo lice bese u groznim bojama. Bas u trenutku dok je sanjao da je taj vrach zamahnuo nekakvim secimov ka njegovom vratu, stap koji je ostavio pored kreveta pade i pogodi ga tacno ispod brade. On se toliko prepao da je na mestu izdahnuo. Sahranili su ga s njegovim dugackim stapom..."
    "To bas i nije istinita prica, zar ne?", iznenadi devojcica pripovedaca...
    "Istinita je od prve do poslednje reci!", ljutito je uzviknuo kovac.
    Devojcica je lepo obrazlozila svoju tvrdnju i time naterala debelog kovaca da prizna da je sve sam izmislio. Sta je ona primetila?

18. priča broj 1.
    čovek je kupovao one svećice u obliku brojeva koji se stavljaju na tortu. Trebao mu je broj 13, a to su dva broja 1 i 3 :D

19. nisu mogli da ga sahrane sa dugackim stapom kovcezi se prave koli je covek
    valjda

20. @ euglena: u principu dobro si odgovorila, ali se nije mislilo na to... svaka cast ja se nisam setila svecica :)

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.