Prijava

Brisanje Mingove definicije (dana) me je navelo da razmislim i predložim sljedeće:

Pored mogućnosti da se nakon ocjenjivanja klikne na „omiljena“ i „za brisanje“ možda bi bilo dobro uvesti i dugme „definicija dana“. To bi omogućilo da se izbor definicije dana vrši na osnovu broja prikupljenih glasova – kliktaja na to dugme a ne na osnovu dobijenih pluseva (svima nam se ponekad desi da damo plus na nešto samo da bi vidjeli ko je autor definicije a redovno je i lajkovanje autora međusobno na osnovu ličnih poznanstava). Novi način izbora povećao bi šanse da definicije dana budu kvalitetnije, a takođe bi moglo i da se desi da definicija dana ne bude ona sa najviše pluseva (što i nije loše, ajmo se malo boriti protiv komercijale!), već definicija koja se zaista približno najviše dopala većini autora. Radi krajnje objektivnosti, broj prikupljenih glasova za definiciju dana ne bi trebalo prikazivati do trenutka njenog izbora od strane servera.

rezultat ce biti isti.

i sada pobedjuju u 99% slucajeva defke sa najvecim brojem omiljeno, a kapiram da ce broj klika na definicija dana da bude srazmeran sa omiljno...

Го курац , извините на изразу.

Тако сте сви причали како ће после укидања кајрона са сликама да се поправи квалитет дефиниција дана ... и поправио се , али мало сутра.

Činjenica je da je lista OMILJENIH definicija postala presudna za izbor definicije dana, jer vjerovatno dosta autora ne stiže iščitati i ocjeniti sve što je napisano u protekla 24h ali možda bi baš tu ovo novo dugme pomoglo da se napravi kakva takva selekcija, pa da nekima od tih omiljenih koje su ti "samo dobre" daš plus, a ove koje su te zaista nasmijale i oduševile "pošalješ" u finalni izbor za defku dana.

Moj predlog i dalje stoji. Ukinuti palac dole.

Да се избаце "Најомиљеније данас"

Vokasijev predlog je najrazumniji, izbaciti "najomiljenije danas" jer se time samo akumuliraju plusevi, a neke dobre definicije ostanu neprocitane i samim tim neocenjene.

da se najomiljenije danas pretvore u najomiljenije juče, m? :D

Dugme definicija dana je loša ideja. Olakšavaju se malverzacije.

Ljudi ne stavljaju 20 definicija dnevno u "omiljeno" vec jednu, dve nekad ni jednu. Ono sto se stavi u "omiljeno" stavice se u "defka dana" tako se nista ne postize time.

A šta kada ne bi bilo vidljivo koliko je puta definicija izabrana za omiljenu, prije nego što i sami izaberemo tu opciju? Mislim da je to neko već negdje spomenuo...

Takođe, slažem se da možda ne bi trebalo imati listu „najomiljenije danas“, sve do proglašenja defke dana, jer se inače tako može dosta kalkulisati. I da, lista „najomiljenije juče“ - što da ne? Vidi se poredak, a više ne utiče ni na šta.

А да ви то фино преформулишете у "Омиљене данас", сакријете то колико је "омиљених" дефиниција добила и све их распоредите по рандому?

Људи, аман, шта вам је више с тим теоријама завере? Сваки ваш предлог шлепа и нови тип малверзације, заборављате колико овде има креативних људи. ;)

Ако се укине најомиљеније данас, неке дуже дефиниције неће долазити до изражаја. Пошто, нпр. више имам вољу да прочитам дугачку кад је 'проверена', омиљенована, него тамо у најновијим.

Тешко да ће вам та џа-бу правда и смањење малверзација помоћи да напишете квалитетнију дефиницију.

Ima neke istine u tome. Ali bar da se ne vidi skor „omiljenosti“?

Па шта знам, довољно је што се не види омиљеност док је не оцениш, тад већ можеш непристрасно просудити хоћеш је омиљеновати. А нисам дебил да омиљенујем нешто да би постало дефиниција дана, искрено, срамота ме да ми у омиљеним стоји нешто просечно, што дефиниције дана често и јесу. Мада, може и твој предлог, али чисто сумњам да ће то смањити неквалитет.

Једино, дешава ми се да не омиљенујем неку дефиницију само зато што има пуно омиљених, па ми се одмах учини као неки медиокритет. :)

E da, ali kad bi bili svi kao ti... :)

Ne treba stvarati teorije zavjere, ali sigurno da postoji bar nekoliko „caka“ kojima bi se sistem možda mogao poboljšati, tj. nastaviti poboljšavati.

kako ova ideja nema smisla,razlika izmedju poz i neg ocena je pravo merilo,zasnovano na ukusu,shiroke narodne mase
- za temu

- za definicije dana. Ukinuti govno. :)

Имам ја предлог: свако коме дефка изађе на насловну, да се банује док не дође нека следећа.

Ma to dugme za def. dana bi trebalo da mogu da kliknu samo autori sa prosekom iznad 50.