Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Što bi vadio Biševca. Stavio u džep špica Velsa, bukvalno se nije video. A i Fejsa nije čuvao Remzija, nego mu Ignjovski nije dao da diše. I daleko od toga da je Remzi najbolji, odigrao je očajan meč, pogotovo drugo poluvreme.
Сад гледам, из Кине дошао у Локомотиву из Софије, а одатле у неки Панетоликос Агринио :) А пише да су Кинези дали Звезди 264 хиљаде за њега, срамота, стварно више докле та погубна политика пуштања фудбалских бисера за шаку долара
Pobjeda!
ГУМА ДОМИНИРА!
JEBALI SMO VELSOA!!!
PIČKE VELSOSKE!!!!
Ja vas momci stvarno ne razumem. Besmislene polemike nakon sjajne igre i (skoro pa) "flawless victory". Pa ajmo redom.
Pljujete Stojkovića zbog kiksa kod primljenog gola, a utrpali smo im šest ?!? ... Pritom se zaboravlja da nam je Stojković spasio dupe u bledunjavoj predstavi protiv Škota. Ali razumem ja to, prelazak u redove najljućeg rivala teško se oprašta. Kolarov i Ivanović kobjasnili fudbal. Biševac solidan, ne i vrhunski. Nastasić mlad, treba mu još iskustva i utakmica. Ignjovski kida. Fejsa se nije mnogo video, ali nije imao ni zašto, realno, jer nije imao šta da "kvari" u igri protivnika. Tadić je novi Miloš Šestić, onakvi lucidni driblinzi se retko viđaju. Tošić - jedini od napadača koji je isuviše davio loptu, i da je utakmica bila iole rezultatski neizvesnija imalo bi šta da mu se prigovori. Mali Fića Đuričić neverovatno jak i stamen u duelima obzirom da mi deluje sitno i krhko. Marković mlad kao i Nastasić, pružio solidnu partiju, šteta što nije bio i strelac. Mijailović - mala minutaža. Sulejmani - solidnih 20 minta na terenu + neviđeni proser kod gola. Lekić - izmena tipa "napadač" za napadača.
Sve u svemu, posle dugo vremena sam video elan, motivaciju, želju, to famozno trčanje bez lopte, igru kratkih pasova, jednom rečju lepu fudbalsku predstavu.
Vels nije ni Belgija, ni Hrvatska, ali nije ni San Marino, ni Farska ostrva ... Ćeraćemo se još ...
Мени само једна ствар није јасна. КАКВА ЈЕБЕНА КУРЧЕВА БЕЛГИЈА?! ПА КАД СУ БРЕ ОНИ ИГРАЛИ ФУДБАЛ? Јеботе, причамо о њима као да су супертим Шпаније, Португала, Бразила и Аргентине. Нек ми се сагну. Они за мене нису тим. Јеботе, о чему ми причамо, плашимо се јебене Белгије? Алооо, људи, њима је бре ЛАНЕ ЈОВАНОВИЋ један од најбољих играча у лиги! Ееееј, рођаче, јебени Лане, човек талентован за саплитање о лопту, додуше, понекад поред себе зајебе и одбрамбеног играча па зато добија прелазну оцену у шездесетшестој европској лиги. Имају Генк, Андерлехт, Стандард, Клуб Бриж и гомилу Јавора и Војводина. А ова "водећа" четворка њиховог фудбала је у рангу са Звездом и Партизаном (евентуално мало бољи). Репрезентација има Бујтена и Компанија од којих први има 34 године. Хеееј, имају јебене дефанзивце. Ако бре Белгијанце не можемо да добијемо, који ћемо курац на СП-у? То је екипа која у најбољем случају може да буде епизодиста тамо. Неко ко ће некога да намучи у групи, и испашће у првом кругу. Друга ствар, по мом мишљењу, Хрвати су далеко опаснији од Белгијанаца.
И све ово нема везе са тим да ли смо ми лоши или добри. Али реално, ова група јесте изједначена, а ли не због превеликог броја добрих селекција, него због превеликог броја селекција сличног "квалитета".
Шта бисмо рекли да смо са Италијанима, Бугарима, Чесима и Данцима у групи?
Или Немцима, Швеђанима, Ирцима и Аустријом.
Румунима, Холанђанима, Мађарима, Турцима и Естонијом (нешто нам не леже, ни у кошарци ни у фудбалу, лол)?
Русима, Португалцима, Северним Ирцима?
Шпанцима, Французима, Финцима и сличнима?
Енглезима и Пољацима, Украјинцима и Црногорцима?
Да се не лажемо, само су босанска и албанска група слабије од ове.
У ствари, не треба величати Белгијанце, него рећи да ми немамо појма. А у курац.
Нисам гледао утакмицу синоћ. Резултат радује, иако су Велшани фудбалска земља трећег света. Екипа коју и треба накантати, ако иоле знаш да играш фудбал. Али ајде, видећемо. Немојте само јебену еуфорију након једног меча. И пре пар година накантасмо Румуне или Бугаре, који су већ курац и после смо га искусно посисали свуда. Поента је да овде нема репрезентације које се треба плашити, ако хоћеш да одеш на СП (међу 32 најбоље репрезентације на свету). А у курац.
Бујтен не игра у репрезентацији, имају штопере боље него ми Вермален и Компани, цео везни ред им игра по најјачим лигама а немају једино шпица. Нису велесила ал су вероватно најталентованија репрезентација. Ово КАКВА ЈЕБЕНА КУРЧЕВА БЕЛГИЈА?! може да изјави само неко ко не прати фудбал.
А и какве везе има јачина лиге са репрезентацијом, па ми би онда играли на нивоу неких Фарских острва да се само то гледа пошто нам је лига распад система. И у односу на њихову слабија за једно три класе.
Au, Smareme, neviđeno glup post si iskucao. Čuj, kakva Belgija...
A i nije baš da nemaju špica. Sinoć im je igrao Benteke, i za onih 25. minuta što sam gledao utakmicu, bio je najgori pojedinac. Ali opet, na toj poziiji može da igra i Miraljas, Lukaku, pa čak i Dembele. Plus dva mlada igrača, Vosen i Bruno. Ako izguraju kako treba ovaj ciklus, za dve godine će biti jedan od favorita za visok plasman na Svetskom.
Bolju generaciju imaju od Holanđana, Italijana i Engleza, recimo.
Па тренутно су без шпица јер је Лукаку нешто повређен а Мираљас опет није класичан шпиц. Што им Восен не игра? Он је по мени добар играч.
Онај Бентеке је гори од свих наших нападача, лик не зна ништа.
Re;e neko ko je rekao i ovo:
I ja cenim da cemo razguziti Belgiju. Sta su se svi koji kurac usrali od njih. Mozda ce sa Hrvatima biti cepanja, ali idemo na SP.
Ти дефинитивно не пратиш фудбал али дефинитивно или тролујеш нема друге.
Ima li sad svrhe polemisati sa tobom?
Je l' znaš, na primer, ko bi mogao da igra za Holandiju u Brazilu? Za Italiju. Za Englesku.
Je l' misliš da Italija ima bolju odbranu od Belgije? Ili Holandija bolji vezni red? Nemaju...
А и какве везе има јачина лиге са репрезентацијом, па ми би онда играли на нивоу неких Фарских острва да се само то гледа пошто нам је лига распад система. И у односу на њихову слабија за једно три класе.
Треба ли да се осврнем на нашу репрезентацију која се није квалификовала на ЕП и тимове по којима су они играли?
Да кренемо, одбрана - Коларов, Видић, Ивановић - Енглеска, Суботић - Немачка, Бишевац - Француска.
Везни ред - Станковић, Красић (Италија), Милијаш - Енглеска, Јовановић - Енглеска/Белгија.
Напад - Жигић (Енглеска), Пантелић - Грчка.
И ти ми причаш о играчима који играју у најјачим европским лигама? А били смо курчина од тима тада. Да се не лажемо. А ни сада нисмо много бољи. Капираш ли да није све у томе КО игра за репрезентацију, већ и како игра. Белгијанци су курчина од екипе. Тврдим то. То јест, нису курчина, али су екипа од које се не треба плашити. Ништа специјално, суви европски просек. Ако њих не можемо да добијемо, е онда не треба ни да идемо на СП. А у курац.
СВИ сем јебеног Пантелића и делимично Јовановића су играли у једној од ПЕТ НАЈЈАЧИХ ЛИГА ЕВРОПЕ.
Ja vam kažem da ćemo mi tu 'SUPER-ULTRA-GIGA-MEGA-PREKUL-PRETALENTOVANU-I-JOŠ-NA-TO-SVE-IMAJU-KITE-OD-45-SANTIMA-U-LADNOJ-VODI' Belgiju lagano dobiti u gostima. 0:2!
То је то. У недостатку икаквих аргумената окрећемо се троловању. Само да бацим пеглу на овај пост.
АЈМО БЕЛГИЈА ДО СВЕТСКЕ ТИТУЛЕ!!!!11124421412
Ne znam. Bilo bi bezveze s moje strane da pričam što, kad nikad nisam ni gledao dečka kako igra. Znam ga s Menadžera, a vidim da igra sad u Genku i da daje golove.