Фудбалска репрезентација Србије

1. Voleo bih da mogu da kažem da je ovo za mene bolna tema ipak i dalje sam nepopravljivi optimista, i redovno mi dižu pritisak naši "orlovi".

Džonijev spisak je manje više to uz naravno komentar da nam Kleo ne treba (tu neka bude Sulejmani, ili Krasić), i da Ljajić može samo da bude rezerva, za početak Tadiću. Takođe, zaboravio si (slučajno ili namerno) Miloša Ninković.
    Lazar Marković bi mi igrao obavezno bar 45 minuta. Tako se stvaraju igrači.

EDIT: Vidić se samostalno povukao i to je završena priča. Iako je naš najbolji odbrambeni igrač, po svemu sudeći bio je loš za atmosferu (doduše manje nego Kežman, ali loše je loše). Bane je pravi izbor za kapitena, i po dolasku novog predsednika saveza i selektora... a onda sam se probudio!

2. Дакле, ред је да се и ја мало просерем. Миха је веома, веома лош тренер.
    1. Зашто који курац стављати јебеног Бишевца у прву поставу уместо Суботића? Бишевац је будала био и остао. А Суботић је најбољи дефанзивац у Немачкој и у топ 10 на свету, без претеривања.

2. Лекић. Еј, јебени Лекић, који за 45 минута на две утакмице није шутнуо, додао, уклизао, јебо матер некоме, апсолутно НИШТА. Бољи је Жигара. У суштини мислим да нам ни не треба високи храст од нападача кад већ играмо ту пас игру.

3. Томовић испред Ивановића? Испред најбољег јебеног десног бека на свету? Који може да игра и централног? Па јебо мајку своју луду.

4. И кад одлучи да убаци Ивановића, избаци Тадића који је једини нешто маштовито радио на терену.

5. Кузмановић.

6. Мијаиловића отерати далеко далеко толико далеко да га после буде срамота да се врати. Ништа није радио. Ни једном нисам чуо коментатора да каже Мијаиловић.

7. Фејса, исто.

8. Лазар Марковић не треба да буде у првој постави јер се после 45 минута умори и онда је то или измена мање или играч мање.

Сад је нешто као просеравам се али 5-1-2-1 ми се чини као најбоље решење. Кад већ имамо најбољу одбрану на свету да је искористимо, а бекови да се убацују у напад ко сад што раде.

======================СТОЈКОВИЋ========================= =====================================================
    ======================================================
    ============ИВАНОВИЋ=====СУБОТИЋ======НАСТАСИЋ===========
    =======================================================
    БАСТА============================================КОЛАРОВ
    ======================КУЗМАНОВИЋ========================
    ========ТОШИЋ============================ТАДИЋ=========
    ======================СУЛЕЈМАНИ=========================

3. 6. Мијаиловића отерати далеко далеко толико далеко да га после буде срамота да се врати. Ништа није радио. Ни једном нисам чуо коментатора да каже Мијаиловић.

Ја мислим да он против Македоније није ни стартовао.

4. Miloša Ninković

Pa meni se on ne sviđa kao igrač. Stvarno smatram da nije kalibar. Dobro, možda grešim, ali to tripujem.

Što se tiče Lazara Markovića, on bi mi tek igrao za mlade, kao i svi ovi koji igraju sada za reprezentaciju, a imaju manje od 21.
    Bane, Kolarov, Krasić i ostali su igrali za mladu i sa 22. Dokle god su mogli. Da su ovi što su bili u Makedoniji igrali za mladu, Engleze bi isprebijali. Mladi u mladu i tačka.

5. OK, u Kruševcu (pa i u Engleskoj) su definitivno MORALI da igraju svi sa pravom nastupa, jer je ta jedna utakmica bila kvalifikaciona, ali zašto inače ne zvati najtalentovanijeg igrača u A tim. Pa Piksi je sa 17-18 već bio najbolji igrač A tima. Daleko je Lazar i od Mrkele, a kamoli Piksija, ali on je ono najbolje od mladih igrača, što trenutno imamo (i Nikola Ninković, koji ponašanjem pokazuje da ima problem u glavi).

6. Ја мислим да он против Македоније није ни стартовао.

Види га, није. Ал реално, шта је урадио против Белгије? Ништа.

Нинковић је курац. Мисим добар је дечко, труди се, гине по терену и све то, али је курац. Није талентован.

7. Mali Lazar je strašan klinac, ako nastavi ovim tempom i ako ga ne prodaju u Herenven za 3 miliona ko što hoće - biće neprikosnoven. Jebote, pa on je 1994. godište, ne može on još ni fizički ni psihički da se sat i po bije sa likovima po 10 godina starijim od njega....

8. Mali Lazar je strašan klinac, ako nastavi ovim tempom i ako ga ne prodaju u Herenven za 3 miliona ko što hoće - biće neprikosnoven.

Prodat odavno. Baš kao i Ninković.

Нинковић је курац. Мисим добар је дечко, труди се, гине по терену и све то, али је курац. Није талентован.

hahahahahahahah Netalentovan? Ninkovic? HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

9. Koji kurac, mislim koji Ninković? Miloš ili Nikola?
    Nikola je talentovan, a Miloš dovoljno dobar da ima mesta u naših startnih 11. Sada vi vidite gde smo mi kao reprezentacija...

10. Ako je mislio na Nikolu Ninkovica kada je rekao da je netalentovan, onda je njegovo elementarno poznavanje fudbala toliko tanko da nije kompetentan ni da igra internešnal superstar soker na nintendu iz 90 i neke.

11. Нинковић је курац. Мисим добар је дечко, труди се, гине по терену и све то, али је курац. Није талентован.

hahahahahahahah Netalentovan? Ninkovic? HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

Милош, не Никола. Никола је одличан, али треба да се смири. Милош Нинковић је један од најлошијих везних играча који су скоро играли у нашој репрезентацији.

12. Милош Нинковић је један од најлошијих везних играча који су скоро играли у нашој репрезентацији.

Po mom mišljenju nije.
    Za početak, korisniji je od svih veznih koji su igrali u poslednje 2 utakmice (osim možda Tadića).

13. Jbt, i ja sam pomislio da je rečeno za Džonija da je netalentovan, rekoh ŠTA TREBUNJA OVAJ? xD

Paaaaaa, Lošmi nije loš, sviđa mi se kao igrač. Koristan je, jebeš ga.

14. Dog ja sam za zvanje mladih super-talenata, ali to nijedan od ovih nije.
    Piksi je stvarno bio među par najboljih igrača sveta i pozvan je on, a ne njih deset.
    1998. Vođeni su Stanković i Ognjenović i to je to. Ne traba još da igraju za A tim. Ima vremena za njih.
    Ona ekipa što sam ti nabrojao pobedila bi Škotsku 1-0 tamo, kao i Makedoniju, igrala bi 1-1 sa Belgijom jer bi nam dali neki glup gol, ali dovoljno. Ni tamo nas ne bi dobili Belgijanci. Ne znam jedino za Hrvate. To je specifična tekma. Jednostavno ne podmlađuje se tim tako. Neki igrači su morali da budu pozvani i da završe ovaj ciklus sa svetskim 2014, na koje bi poveo par klinaca da imaju epizodne uloge. Ovako će da gledaju na TV-u svetsko i neće postati igrači.
    Ninković i dalje mi je nekako bled....ne znam....kao krvi da nema u sebi. Kao onaj Bugarin što je igrao u Mančesteru, stao mi mozak. Džaba što zna, kada nema vatre tu. A Ninković iz Partizana je dobar, ali za mladu.

15. Možda grešim, ali gledao sam fudbala dosta u životu i znam da ovo što radi Mihajlović je uništavanje jedne generacije. Nadam se samo da mu je ovo poslednji ciklus i da će ga oterati što dalje odavde, a neko da vadi fleke posle, pa ako uspe.
    Krivo mi je samo što je Tole indijanac oterao Antića, jer on bi ispratio ovu priču i generaciju koja odlazi onako baš kako treba, a kasnije uveo novu.

16. Berbatov jebo mu pas mater.

17. Dog ja sam za zvanje mladih super-talenata, ali to nijedan od ovih nije.
    Piksi je stvarno bio među par najboljih igrača sveta i pozvan je on, a ne njih deset.
    1998. Vođeni su Stanković i Ognjenović i to je to. Ne traba još da igraju za A tim. Ima vremena za njih.

Da Džontra, ali 98' si imao Jokana, Jugu, Deju, Piksija, Mijata i ekipu. Da ne spominjem Ramba i Krupnikovica koji nisu dobili ni pozive. Znači konkurencija u vezi i napadu bila je nemoguce jaka.
    Sada ti tu konkurenciju čine relativno prosečni igrači. Tako da nije strašno što su pozvani neki talentovani klinci koji mogu da odigraju na zadovoljavajućem nivou. E sa, problem je što se pored klinaca koji mogu da odigraju na zadovoljavajućem nivou , zovu i klinci koji ni u jelensuperligi ne mogu da odigraju na nivou. Recimo Mićko. A oni koji to mogu, igraju na neprirodnim pozicijama - Đuričić.
    Elem, ja nemam ništa protiv toga da pojedini klinci igraju za repku, ako su standardni u svojim klubovima i ako igraju na svojim pozicijama. Naravno, ne mogu oni da budu većina, ali, što reče Ker, tako se stvaraju igrači.

18. e, ja da napomenem da sam juče bio u Skoplju i pratio tekmu sa totalno makedonske tribine.
    ono su zviždali Makedonci, kakvi bre Šiptari...em se deru: Ko ne skaka taj e Šiptar, a ovamo kad onaj velemajstor Agim dade gol, svi ga slave...jebem ti narod.

Јесам вам рек'о да су Македонци?

19. Највећа грешка Милоша Нинковића је та што се није вратио у Звезду. Јбг, јесте наша лига Ш класе, али би макар играо у континуитету, а у Динаму из Кијева често није ни на клупи за резерве. Недовољно је искоришћен као играч. Само је Радомир Антић знао да га искористи како треба. Сетите се како је имао добар преглед игре и колико добрих додавања.

Никола Нинковић је велики таленат, има квалитет, али има кратак фитиљ нешто као Миличић.

Из репрезентације бих моментално избацио Бишевца јер он је летва коју ћу докле год сам жив кривити за онај реми против Стразбура и пораз од Базела. И њега, и Дудића. Потом бих избацио Шћепакадабру старијег, а и млађег пошто се обојица на смену, ничим изазавани, појављују у репрезентацији. Обојица су летве. И њихов брат по дрвећу, Лекић, није за репрезентацију. Био ми је један од омиљених играча док је играо за Звезду, али поштено, он и даље игра на рачун једне добро одигране полусезоне у Звезди.

Лазар Марковић је веома велики таленат и клваитетан играч, али још мора да ради. Он није класичан центрафор, али да има Жигића уз себе био би исти Кежман из квалификација за СП 2006.

Лазовић, Мијаиловић, Л. Марковић, С. Марковић, Јојић, Нинковић, Аксентијевић, Мудрински... јесу будућност не само нашег већ и светског фудбала. На њима је да буду или као Станковић, Видић и Ивановић или ће кренути путем Бабовића или Лоле Смиљанића.

Наш састав би требало да изгледа овако:

(4-4-2): Бркић - Баста, Ивановић, Суботић, Коларов - Јанковић, М. Нинковић (Тадић), Кузмановић, Тошић (Јовановић) - Жигић, Марковић

Михајловић мора моментално да оде јер се понаша исто као Савићевић кад је био селектор. Сећате се сви када је Дејо Геније бранио 1:0 против Азербејџана у Бакуу форсирајући тактику 7-2-1 са Дарком Ковачевићем као малтене десним беком и када је форсирао браћу Брновић, Дмитровића, Тробока...

Уколико се комплетан ФСС не повуче до краја године и Михајловић не оде са места селектора и не врати се Радомир Антић, људи ће бојкотовати утакмице репрезентације, али не само у Београду већ и у унутрашњости.

20. Pazi Bušido, ja tvrdim da ovi klinci nisu bolji ni od jednog igrača srednjih godina kog sam nabrojao. Zato nikada neće ništa uraditi, jer dok će po dvoje, troje njihovih vršanjaka sedeti na klupi u Brazilu i pomalo ući u igru čisto da osete, naši će lepo kući da sede, jer su pojebani čak i od Makedonije, a nisu igrali ni protiv svojih vršnjaka u mlađim kategotijama, pa nisu osetili čar pobede nad njima koje može da se prenese u A selekciju kasnije.
    Ova generacija ako bude igrala u A selekciji i ako Mihajlović bude trener, dovešće nas do takvog dna, kakvo nismo videli nikada u fudbalu i postaćemo jedna najobičnija Andora, od reprezentacije koje je samo pre dve godine igrala svetsko, nesrećno ispala i pritom tukla Nemce. A sada su ti igrači loši, a neki Lazar Marković, Tadić i Đuričić su bolji.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.