Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ал' то је већ повученији играч.... Ја сам мислио на још једног класичног шпица поред Митра....
Јувентусова варијанта?
Са Ивановићем, Суботићем и Настасићем у одбрани не би нам нико могао прићи....
Лукач хахахахах
може Стојковић, може Бркић, може Кахриман, може и Рајковић
Ne znam koji kurac spominjete Kuzmu.. Dečko ne mož da se sastavi već duže vreme još od one epizode u Štutgartu..
Igra retko a i kad igra izvedu ga.
Јеб' га Санш, остале опције су Раћа, Фејса, Игњовски и Миливојевић.... Све зависи и од тактике.... Мени се на рац пење што по неком неписаном правилу увек играмо са два задња везна, што је потпуно непотребно са одбраном која би требала да јебе кеве.... Да немамо Матића, ајде де....
To stoji
I ja sad nešto kontam bila bi to lepa sredina kad bi je pokrivali Kuzma i Matić (realno, trenutno dva naša najbolja centralna igrača)..
I to u nekoj formacijii 4-5-1 tipa ovako
---Bane, Matija, Subota, Kolara-------
---------- Matić Kuzma----------
Tadić --- Sulejmani --- Djuričić
----------- Mitrović ---------------
Glupo je što svaki selektor prvo pravi formaciju pa onda traži igrače za te pozicije a ne prvo da pogleda šta ima da valja od igrača i na osnovu toga praviti formaciju..
Ovako sa ta neka dva zadnja vezna, podsećaju me dosta na jebački Arsenal kad su igrali Žilberto Silva i Partik Viera
Ovako kad gledam, radije bih Ninkovića iz Zvezde stavio mesto Djuričića, ali ako se krenulo u podmladjivanje reprezentacije, za sledeći ciklus bi mogao ovaj Djuričić da se ubaci..
Koliko ja znam u fudbalu je glavno pravilo da ne primiš gol, jer tako neš izgubiti pa makar ti Šćepa igro u napadu.. A i mi smo bili najbolji kad smo prvo gledali da se branimo pa onda šta nas prosere u napadu... (Petko i Antić)
sulejmani umesto djuricica,na tu poziciju,umesto djuricica ljajic.banja sastav.
----------------------------Мустафа(реално)---------------------
------ИВАНОВИЋ--------СУБОТИЋ----------НАСТАСИЋ-------
---БАСТА-------------------МАТИЋ-----------------КОЛАРОВ---
------------------ТАДИЋ-----------СУЉА--------------------------
--------------------МАРКОВИЋ--------------------------------------
----------------------------------МИТРОВИЋ------------------------
Евентуално пичкетина Љајић ако пропева уместо Суље или Тадића.
Одлична постава, Псето, мислим да не може боље од тога.
Koja opsesija da se igra sa dva špica. Možeš da igraš i sa 3 i sa 4, ne čini te nužno opasnijim.
Ova ekipa bi jebala mame sa dobrim (solidnim) trenerom koji forsira ofanzivan fudbal.
Naš najbolji pik je Đukić, Partizan je igrao odlično sa njim, i ne kapiram što ga grobari manje gotive od Stanoja. Ustvari kapiram...
Čak bi i Stanojević mogao da proba, što da ne, ne volim ga, ali ređali se i gori, aj da vidimo kolko stvarno ume.
U domenu mašte ja bih voleo Jirgena Kolpa. Navijam za Bajern, ali Borusija objašnjava igrom i takav neki fudbal bi nam jako lego sa igračima koje imamo.
A ovi koji kažu da Miha ne treba da ide, samo tako ''ne valja, al nemoj da menjamo, da ne bude slučajno gore'' tipično srpski. Da l' vam tolko malo treba? Jebem ti inertnost.
Pa šimpanza u odelu da sedi na klupi i izvede 11 dobrih igrača, tim će da stvori neku šansu, ne znači da postoji igra i da valja trener.
I ovo me živo zanima. Koliko ume? Odličan je bio kod nas u Partizanu, nisam toliko ispratio u Kini mada izgleda da je dobar čim je još tamo, ako bi i sa reprezentacijom nešto uradio....onda bi bilo potpuno jasno da je dobar, što se meni čini da jeste, a to bi bilo vrhunski za Srbiju jer si dobio odličnog mladog trenera na duže staze.
Meni je bio dobar, sve dok naprasno nije otišao u pola posla i ostavio nas na cedilu. Sva sreća da je Jokan bio odlično rešenje u tom momentu. A meni je i Jokanović dobar trener. Igrali smo defanzivnije, ali opet imao je autoritet i ponašao se kako treba. OK lik.
Moj odgovor se odnosi na oba posta: Ne bira trener taktiku koju voli nego po tome kakve i koje igrače ima na raspolaganju.
Ја некако не волим ту тактику 3-5-2 јер је само два играча на боковима сви остали делују по средини. Мислим да је некако незгодно играти у тој формацији ако играш прорив екипа које играју у формацијама: 4-2-3-1 и 4-3-3.
Polušpic je tu lutajući pa otvara na obe strane, prilazi na dupli pas bočnim igračima ili traži loptu u prostor.
U odbrani, ako misliš na čuvanje krila, i ako se desi da bočni ispadnu imaš 3 štopera jebiga. To jest dva štopera i libera pa jedan izlazi na krilo a ipak ostaju jelte dva.
Najbolje kod ove taktike što kada je uvežbana u fazi odbrane igraš 5-3-2 ili 5-3-1-1 a u fazi napada igraš 3-5-2 ili 3-5-1-1
Опет ја сам мишљења да само екипе које имају квалитетне офанзивне бекове могу да играју у тој формацији. Ми немамо играче као што су Кафу и Роберто Карлос, или Маикон и Марсело, или Дани Алвеш и Ђорди Алба. Па чак ни они нису играли, односно не играју у екипама и репрезентацијама које су играју у формацији 3-5-2, него 4-2-3-1 или 4-4-2.
Мада су Бразилци пре 15-20 година форсирали ту формацију 3-5-2, кад су им играли Кафу (још раније Жоргињo) и Роберто Карлос.
Ranije su svi tako igrali. Zvezda je tako osvojila KEŠ. Znači misliš da su Zuniga i Mađo kvalitetniji od Baste i Kolarova npr?
Кад боље размислим и Петко је форсирао тактику 3-5-2, која је више личила на 5-3-2 па смо се пласирали на СП 2006. Додуше све се сводило на то Крстајић или Ђорђевић пошаљу дугу лопту напред, да Милошевић или Жигић скоче и спусте лопту у ноге Кежману и тако дамо гол.
Apsolutno, ali naš jedini napadač je Mitar, Marković je krilo, i tu je najbolje upošljen, on nije Runi.
Mi imamo igrače za baš ovo što hoćemo da igramo, to što nije jasno definisan stil igre i uloge/zadatci igrača u sitemu, onda imaš rupe između linija i probleme u izgradnje napada, krivica je isključivo bednog Manćinijevog đaka. Kad pogledaš ko mu je mentor nije ni čudo što natucamo fudbal sa ovakvim timom.
Jebi ga, postojala je nekad i leva polutka, ali igra evoluira.
Talijani pokušavaju da vrate taj sistem, vreme će pokazati koliko uspešno.
Keni Dagliš je probao to sa Liverpulom, nije prošlo.
Juve je to igrao, otreso ih je Bajern ko ciganče slinu u dve tekme.
Inter to igra, ali je to sprdnja od kluba pa se ne računa.
A i Serija A je nekako svet za sebe, jebem li ga.
U krajnjoj liniji nije ni bitno šta je na papiru ako funkcioniše, i ako izvlači maksimum iz igrača, ali za to treba više od prostog raspoređivanja na tabli.
Sa pravim igračima, stilom i podelom dužnosti svaki sitem može da bude relativno uspešan.
Ja lično volim 4-2-3-1 jer daje njaviše opcija u napadu i ima ogormnu moć transformacije. Ali mnogo je bitnije da odgovara našem igračkom kadru, itekako.
A opet israh veliki post.
Ako misliš na trenutno stanje-da. Inače imamo i Đurđića, dečko je kompletan špic.
Neke stvari ne evoluiraju, dupli pas se i dalje igra npr...nebitno je iz kog vremena je taktika. Može i da se smisli neka nova još ne isprobana, bitno je da "radi posao".
Da li ima neki klub kojeg Bajern nije otresao prošle sezone kojom god taktikom da igra? Pala je Barsa sa 4-3-3, Dortmund sa 4-2-3-1, Juve sa 3-5-2 i svi ostali. Glupo poređenje.
Ko god misli da je Bambi igracina se grdno zajebao, ima tu debilnu facu, ne zna covek da centrira jbt.