Фудбалска репрезентација Србије

1. Da, ja se ni za Đuričića ne slažem sa Džonijem. Definitivno je pao u formi u drugom delu kvalifikacija, ali je u prvom bio naš najbolji vezni igrač.
    Gusti, koji Kostić? Je l' on igra u Holandiji? Sastav ti je inače odličan!

2. Srbi
    Narod koji poduva karu na kval. za svetsko, pa tek onda palamudi šta bi i kako trebalo.

3. Filip Kostić. Igra u Groningenu. Odvalio je ovu sezonu, fazon ko Tadić kad je bio tamo. I verovatno ide iz kluba u neki bolji tim. On i Rišairo Živković su bili ubedljivo najbolji igrači tamo. E sad ne znam zašto ga nije zvao, ili je možda u mladoj repki, nisam video.

Ima još igrača na koje treba obratiti pažnju u budućnosti. Mali Rodić, Mitrović iz Valjadolida će isto u neki bolji klub. Jedan od najboljih tehničara među štoperima. Lik je u Radu igrao jedno vreme polušpica, pa ga neki kurčev trener bacio na štopera. Andrija Živković za nekoliko godina. I Milinković Savić i Gaćinović mogu biti dobri igrači. A čini mi se da ih je Benfika već kaparisala.

Ne treba ni Đurđića zaboraviti. Spajić igra fino u Tuluzu, sad će tamo biti i ovaj Pešić iz Jagodine. Maksimović ako dobro pamtim prezime, što je skoro otišao iz zvezdinih omladinaca u Veronu recimo je isto veliki talenat.

4. Toliko kvalitetni igrača imamo raštrkani po Evropi, da to nije normalno.
    Evo recimo jedan Igor Duljaj bi odigrao srcem na svakom meču, jer je ljudina od čoveka.
    Godine nisu važne ako se trudiš i ako igraš zato što to voliš.

5. Na stranu što mi podrazumevamo da nam je mesto na svakom SP i EP...oduvek smo bili skromni.

6. RIŠARIO, JESU LI TE ZVALI OVI NAŠI DA IGRAŠ? HOLANDIJA JE SMRT, DROGA, NO-NO TO! IMAMO I U SRBIJI BANANE!

7. Na stranu što mi podrazumevamo da nam je mesto na svakom SP i EP...oduvek smo bili skromni.

Na ovom nam je bilo mesto, ali smo ostvarili veliki neuspeh i nismo se plasirali, a sve to jer nam nisu igrali najbolji igrači koje imamo trenutno i jer su samo u Srbiji ljudi od 28, 29, 30, 31 prestari za fudbal.

8. Док су скоро сви призивали Ланета, Пантелића, Жигића, Јанковића, Красића и ту екипу, Миху је болео курац за њих и фурао је клинце.... Створио је до јаја тим за наредна 2-3 квалификациона циклуса (што се видело на крају квалификација и у оним пријатељским са Рујама и Јапаном, учесника овог светског) и барем за упола олакшао посао сваком будућем селектору.... Његова грешка је што је фурао доста играча које није требао у битним мечевима (Радовановић, Шћеповић и Стевановић против Кроасана нпр.)....
    Хицфелд са Швајцарцима пропусти европско због смене генерација, а и Белгијанци пропусте неколико циклуса због истога, а нама, ''светској велесили'', то смета.... Михара да не ваља, не би га Жабари звали у Серију А назад и не би Сампдорију извлачио са предзадњег места у лиги до средине табеле....
    Још ће ова екипа бити и више до јаја ако два Живковића (за једног се ваљда требамо изборити тек), Рајковић, Милинковић-Савић и остали таленти сазоре у добре играче....

Johnny Kurajber

Na ovom nam je bilo mesto

Поред Кроасана, који су редовни на сваком и имају тим који је на окупу већ не знам ни ја колико и Белгијанаца, који имају један од најјачих тимова на овом светском?

9. Kostić je i u RKG karao po JSL, a to bilo pre cirka dve godine. Za njega mislim da će biti vrh igrač.

Nema šta rd skromni neskromni, EP nismo igrali sto godina, sad smo "najskuplji tim koji nije na SP", naši igrači svake godine igraju finala LŠ i LE, prirodno je da se nadamo bar da učestvujemo na najvećim smotrama reprez. takmičenja. Nisu to ZOI pa da ako nas usere pošaljemo nekog.

10. Da, neka odmah uvedu Milinković-Savića pa da stvaramo tim za narednih 10 godina. Treba iskulirati ljude poput Baneta inače jer nema više 20.

11. А где сам рекао да га требају фурати сад?

12. Da, neka odmah uvedu Milinković-Savića pa da stvaramo tim za narednih 10 godina. Treba iskulirati ljude poput Baneta inače jer nema više 20.

Ne sad džoni. Kroz nekoliko godina. Imamo potencijal veliki. Samo treba trener koji će time upravljati i napraviti dobar spojih mlađih i matorih.

13. Треба се одлучити за једну формацију и то фурати. Мени је рецимо тренутно потпуно нејасан наш везни ред и ко је ту главни. А то ми је било нејасно наравно и са Михајловићем. Друловић је кратко ту тако да њега за сада не кривим за то.

14. Samo su u Srbiji igrači mlađi od 23 premladi da bi igrali za A selekeciju...
    Niko ne tera Baneta iz reprezentacije, naprotiv, ali na pr. Lane ili Andrija Živković za mene je izbor lak - Andrija.
    Mitar na primer, kada ako ne sada ?
    Čuvena dobitna kombinacija je spoj mladosti, i iskustva (ali ne Toletovog).

15. А исто тако и старији од 30 престари. Па Михајловић је чини ми се пар текми играо без шпица јер билде није хтео да позове Жигића или неког старијег нападача кад су се сви ови млади нешто исповређивали и шта већ све не.

16. Samo su u Srbiji igrači mlađi od 23 premladi da bi igrali za A selekeciju...

Nije tačno. Ostali znaju kako i kada da ih ubace i ako imaju igrača koji ima 28 godina, sigurno će igrati pre nekoga od 18, 19 i 20 godina, a ovaj mladi će da ulazi dozirano. Evo poveo je Luka Šoua na svetsko. Šta, igraće pre Bejnsa? Važi.

Početak kvalifikacija i protiv Škota (opet ću ponoviti) igra Darko Lazović krilo, pored Boška Jankovića živog i zdravog tog trenutka. Niti jedan prodor nije napravio. Zašto? Zato što je klinac.

Čuvena dobitna kombinacija je spoj mladosti, i iskustva

Tačno, ali ne po svaku cenu.

17. Nama treba vrhunski trener koji ume da podeli zadatke na terenu.

Mislim da apsolutno sve drugo imamo.

18. Što se tiče godina fudbalera mi imamo sad neko iskrivljeno mišljenje o tome. Ako ima 30+ onda je mator, bla bla, ako ima 24- nema iskustva bla bla. Nek igraju najbolji. Evo Pirlo ima sto godina pa je ćale još uvek. Gigs 200 godina, pa trči više nego 50 posto evrope. A opet imaš igrače tipa Januzaj, Varan, pa i Nastasić koji su klinci, a igraju u najjačim klubovima bez problema

19. milinkovic-savic,poletanovic,gacinovic i nastic bi trebali da budu odlicni igraci.

20. U principu odmah u startu kvalifikacija sam bio razočaran koga je Mihajlović zvao sve i koga nije. Nisam se nadao prolazu već od početka kada sam video taj "rez".

Nadam se da će novi selektor, ko god bude zvati najbolje igrače, a ne klince po svaku cenu. Ako to bude radio kao Mihajlović, onda možemo samo da razmišljamo koju stranu ćemo pomalo bodriti na prvenstvu.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.