U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
http://novosti.rs/vesti/sport.294.html:499002-Zenga-Pregovaram-sa-FSS
Strasno, evo potvrde: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=07&dd=03&nav_id=871769
Komentar koji pogadja pravo u centar:
Zenga je odličan, jer je već radio u srpskom fudbalu i dobro zna kako funkcionišu fudbalske strukture u Srbiji, tj. lako će se uklopiti u njihov sistem "mi ti kažemo ime igrača, a ti ga uvrstiš u tim"!
о јебем матер и вама и зенги бре какав зенга човече. ал џазире ал нусре, јесу то постале препоруке?? ем странац ем потпуно недоказан тренер јебем вам метер глупу свима.
Kako nedokazan? Procitaj ponovo onaj komentar i priseti se Zvezde, Zenga je go kurac od trenera, ali je vise nego dokazan...
Ovo ako uradi tomislav, treba njega i vucica zajedno obesiti u Malom Mokrom Lugu. Terazije su svecano mesto, koje ne prilici vesanju ovakvog otpada, cak ni demonstrativno.
Meni se sviđa kako Zenga vodi timove. Forsira drugačiji pristup igri od bilo kog drugog trenera Ono što je radio sa Steauom i Nacionalom u Rumuniji je bilo upravo to njegovo tvrdoglavo isterivanje nekog novog sistema ali problem je bio što su to klubovi koje je interesovao samo rezultat a ne uspostavljanje sistema (toliko drugačijeg od onoga što se tada igralo). Kada je prešao u Zvezdu obećano mu je da će se istrajati u njegovoj zamisli ali jbg Srbija je to i sve se završilo tako kako se završilo, osvojio je titulu pa je pobegao dok je mogao. U Kataniji je čuda pravio jer je naišao na ekipu igrača (mladih, stranaca ugalvnom iz južne amerike, koji daju sto posto sebe na treningu i maksimalni su profesionalci jer im je to odskočna daska za jače klubove). Bukvalno je stvorio Tadeska, Silvestrea, Ledesmu, Iska, Alvareza, Martineza... E onda počeo da greši, uspeh je hteo da naplati pa umesto u Lacio odlazi u Palermo kod onog ludaka Zamperinija koji je te sezone promenio tipa 7 trenera. Dokurčilo čoveku pa otišao da uzme kintu kod Arapa.
Interesantno je da su treneri poput Murinja, Gvardiole, Klopa i Hajkensa pozivali ga u trening kampove svojih klubova da sa svojim pomoćnikom Đanijem Vijom drži predavanja na temu markiranja igrača u fazi transformacije iz napada u odbranu i deli šeme za izvođenje prekida (kornera, slobodnjaka i brzo izvođenje auta). Inače je tvorac tzv "zengine tranzicije" u kojoj svaki igrač u odbrani ima svog parnjaka iz sredine i "drži mu leđa" čime vezni igrač ima više prostora za napadačke akcije a pokazalo se kao fenomenalan način presinga (u prošloj sezoni ste mogli da gledate primenu taktike gledajući Borusiju i Bilbao).
Najvažnije:
moderan fudbal na najvišem nivou nema prostora za njegovu viziju igre jer se timovi ne stvaraju već kupuju. Pre nego što je Viljanova proglašen za tim menadžera Barse Zengi je nuđen ugovor ali je on tražio ugovor na 8 (OSAM) godina i promenu kompletnog sistema Barselone na šta su odgovorili da bi bilo preskupo za njih i da nastavljaju gde su stali sa tika-taka. Zato smatram da bi Zenga bio idealan selektor, jer kad imaš 50 igrača u najboljoj formi ti svoj tim možeš da oblikuješ kako želiš. Takođe veliki plus je i formacija 4-4-2 koja je potpuno neshvatljivo zapostavljena u današnjem fudbalu a prvenstveno zbog toga što se smatra ultra defanzivnom. I jeste, ali ko zna da transformiše srednji red u oba pravca odbrana-napad sa tom formacijom jebe keve.
Srbija trenutno ima mlad perspektivan sastav i jako me boli kurac da li Drulović ume da naloži klince da trče za loptom nama treba čovek koji zna fudbal i koji može i sa nacrtanim sastavom od strane menažera napravi rezultat.
p.s. da je Zenga vodio tim u prethodnim kvalifikacijama odveo bi Srbiju u Brazil. A da je u Brazilu nastupio sa timom iz Super lige jebene prošao bi grupu i sad bi se Van Gal zaleteo da kupi Voju Stankovića i Darka Lazovića za po 15 milki...
интересантно што си написо деки, ал не верујем у то баш толико. а друго, ако је он тај тип тврдоглави и решен да успостави свој систем онда ће вероватно одјебати фсс пошто не знам дал су они спремни да му дају одрешене руке а њему је то очигледно услов.
Pa brate vidiš da su pričali tri sata :)
Kapiram da on ima želju da vodi Srbiju, a to je jako bitno. Čitam na stranim portalima da se još nekoliko trenera nudilo da vodi Srbiju, što govori da su prepoznali perspektivu naših igrača. Veruj mi Zenga je dobar trener.
Tole je lopina da se razumemo ali oduševio me sa ovim sponzorstvom sa umbrom a u kurac više sa lotoima i najkijima.
Najki funkcioniše tako što lopovska firma Miškovića kupi licencu da pordaje njihove proizvode iz Indonezije pa oni postanu sponzor reprezentacije. Umbro jebe!
Mislim da to pre govori kako ti ljudi nemaju posla, i vodili bi Sao Tome i Principe samo ako bi im neko platio. Koji relevantan fudbalski trener može toliko da se ponizi da nekome nudi svoje usluge, a pogotovo ako ih nudi supersili kakva smo mi.
au brate koja nebuloza! Ma jok, ljudi sede kući i žive od vazduha dok čekaju da ih novi poslodavci zovu da rade, jer veruju da bi bilo ispod časti poslati svoj CV nekom :))))
A i odakle Srbiji pare da biraju kog će trenera? Pa kad smo Mihu postavljali Gvardiola je bio u Amerike ladijo jaja, što njega nismo uzeli, on je pravi trener po tvom ukusu nije nam se ni ponudio...
хаха стварно не лупај пакле.
LOOL Kako ste popucali bre.
Koliko ja znam nije to konkurs raspisan pa da se javljaju zainteresovani kandidati, pa da ide intervju i dalja selekcija. haha Omajgad. Ne možeš praviti paralelu između nekog običnog posla, tipa ta tvoja geodezija, i mesta selektora jedne reprezentacije. Nisu isti putevi koji vode do tih mesta.
Jednostavno svi što su se javili su jadnici koje niko neće i koji nemaju posla i to je to. Kao i Partizan kad je ušao u Ligu Šampiona pa se tobože javilo mnogo igrača koji bi igrali za nas, a u stvari sve slobodni agenti koje niko neće.
Na kraju krajeva beda smo i u fudbalu i u košarci pa sve i da nam igraju najbolji od najboljih. Samo ne možeš ti to Srbinu objasniti, on blene u nebo i ne vidi nikog drugog osim sebe i TV ekrana.
не мора да значи, можда неког тражи типа саутемптон, тотенхем, или можда ђенова, ал лупам, не живи му се у енглеској па се распита шта још има, осим тога, србија је најмању руку еквивалент неком тотенхему или милану или шалкеу. имамо ми озбиљне играче, и младе и старе, познате, што је немогуће да неки тренер ето баш би волео да ради са њима.
LOOOL
Facepalm...
Brate, izvini stvarno, ali to što si napisao je toliko daleko od realnosti da ja nemam reči... Baš neko ima želju da iz Totenhema dođe u zemlju koja ima "mnogo dobru reputaciju", da radi sa igračima koji ni srpski ne znaju kako treba, a kamoli engleski jer je fazon prepoznao njihov talenat... haha
Manje budite na internetima, možda vam neke stvari postanu jasnije, tipa šta je realan život i to...
Opet sve je to moje mišljenje, ne moramo se složiti. Neću više komentarisati srbistansku legiju koja služi za nabijanje cene degenima, iako očekujem da dekiaod pošalje neki bruka argumentovan odgovor. Nema ljutiš, ko ih jebe. Kao da mi imamo nešto od kurčeve reprezentacije. Eto Grci su uzeli evropsko onda i šta im je to pomoglo u bilo kojoj sferi društva i na opštem nivou i na nivou pojedinca. Fudbal, mnogo jaka stvar u životu. :)
појма ти немаш брате. то су људи све исто ко и остали, нису неки роботи или ванземаљци, а паре су паре. репрезентација је изазов, учествовање на европском првенству такође, многи тренери желе да се остваре и у улози селектора. не видим по чему су тотенхемове паре лепше од фссових нити по чему је премијер лига изнад еура 2016. нити по чему је роберто солдадо бољи за рад од рецимо настасића или марковића.
друго, какав српски, какав енглески, о чему ти причаш, мислиш да јунес кабул гради метафоре и служи се шекспировским идиомима у тотенхему? осим тога гомила наших играча је дуго у иностранству и већ има искуства да се споразуме са странцима као и тај неки тренер који такође ради са странцима.
haha Hvala Bogu puna Srbija stručnjaka, ima ko da me nadomesti. Zato smo i toliko uspešni u svemu. Jeeee
шта си ти сад овде као нешто аргументовао?
Beži bre.
па шта сад, налупо си се, види се да појма немаш и као бежи :) ало бре човјече то су професионалци, примају плату, раде, српски тим је јак, скуп, пун играчина, претендује да се такмичи са највећим светским тимовима за сам врх фудбала. шта фали да дође да ради за паре, не капирам што ти је толико тешко да схватиш да је могуће да би то неко драге воље радио.