Predlozi (kako podobriti vukajliju)

1. Pa slušaj me...
    Ja još jedino da im dođem na gajbu sa ortacima i da ih polomim od batina.:-)
    Sve ostalo sam već probao,osim toga i osim da montiramo neki kratki test za određivanje IQ prilikom registracije,pa ako ne prođeš crtu ne možeš da se registruješ.
    Mada i to ništa ne znači,ima i onih koji nisu glupi ali su nezreli i smaraju.
    Internet je čudo,ko god ima PC,može da dođe ovde...na žalost.

2. Sve si tu u pravu, ali imam i ja nesto protiv nekih likova (ne znam da li bas da se petljam, posto nemam neki specijalan status kao vi, ali nebitno)...
    Ja sam protiv onih likova koji dnevno daju 1693 definicije, i onda od tih 1693 izbrisu 1632 definicije, koje imaju negativan ucinak, tj. nisu se svidele ostalim clanovima... I onda oni kao imaju extra veliku popularnost (mada donekle nije ni to toliko bitno), jer ostavljaju samo uspesne definicije... Pogledam u groblje definicija i vidim 200 komada od jednog istog autora, sve sa negativnim ucinkom... Kliknem da vidim sta je jos danas definisao, a ono sve sami palcevi gore i roka koliko je popularan... Ma idi, tu se nesto, ako se slazete, takodje treba uraditi... Hvala :)

3. E kurde to sam ja predlozila isto i to ne samo IQ nego i drugi testovi
    i to u temi sta bih uradio da sam administrator

4. Evo jos jedan predlog.Sta kazete na formiranje guildova?Da li ce se onda korisnici kaciti ili je to dobra ideja?A onda napravimo takmicenje u definicijama izmedju guildova i taki to.A onda te definicije ocenjuju samo oni koji ne ucestvuju.A da i nek se guildovi prave samo pred takmicenje kako ne bi jedni drugima davali samo negativne glasove dok nije takmicenje.

5. U jbt... fantastična ideja... :D
    Ja sam ZA!

6. ufh :) mislim, generalno sam za, ali imam osećaj da je komunikacija na isuviše niskom nivou, i da je broj članova koji komunicira generalno mali. ali ako bi ta takmičenja bila max 3-4 puta godišnje to bi bilo verovatno izvodljivo i veoma interesantno...

7. ne znam ja, meni to malo izgleda nerealno. Nateraj ti bar vecinu da se pojavi na takmicenje.

8. pa neće učestvovati svi... naprave se dve tri gilde sa po 5-6-7 članova,,, to bi skrpili :)

9. pda, vidiš kako se razumemo.

10. a kad se, surovi, ti i ja nismo razumeli? :)

11. nisam imao zamerki do sada.

12. hej gospoja,gospodžo-zgaziš-me, kad nađete malo slobodnog vremena voleo bih da obavite jedan poslić kao naša draga sekretarica.

uzmite "onaj naš" predlog, lepo ga uredite, ispravite eventualne greške, dodajte šta mislite da treba i oduzmite suvišno. prečešljajte sve odjednom da vidite jel sve ok (ipak vam je to struka, jezik mislim).

kad to sve odradite, smislite formalni naziv teme tipa "ovakve stvaari nisu poželjne", ili "šta ne treba raditi" samo lepše, i topujte i lokujte. da se zna...

moderatorski tim će kasnije dodavati i oduzimati šta treba.
    ako se slažete...

13. mislim da bi bilo dobro da dajete vise komentara na def. To se odnosi na sve vukajlijase...ja nemam preko 20 komentara a imam 50 i nesto definicija...smor

14. definicije se najčešće ostavljaju na nove definicije... ja imam skoro 300 definicija a nemam verovatno ni 20 komentara :))

ali da, u pravu si :D

15. Ja sam sa druge strane zapanjen brojem komentara :) Biće ih oko 6000 za ova prva 3 meseca od kad su uvedeni.

Možda ne bi bila loša neka rubrika retrospektiva ispod novih definicija npr, i da stoje definicije koje su se davale u isto ovo vreme samo pre godinu dana... Možda bi tako ljudi dali šansu i starim definicijama...

16. da, to bi bilo fino... samo po kom kriterijumu?
    random a?

17. ma jok, bukvalno ono što bi bilo "Novo" pre godinu dana u ovo vreme (15. avgusta 2007. u 16:20). Dakle poslednjih 10(npr.) definicija zaključno sa tim vremenom.

18. dopada mi se.
    a sledeće godine bi pokazivao ovu godinu ili šta?

možda da neki link postaviš za arhivu koji bi se zvao "na današnji dan" ili tako nešto, pa odvede na arhivski link za danas, samo onomad :)

ili da taj link vodi na tag cloud neki za taj dan...

19. e da tako nešto, u svakom slučaju napraviću nešto da popularizujem stare zaboravljene definicije...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.