U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
VMA je težak, naravno. I neverovatno je teško upisati. Ako se dobro sećam, njima je prijemni u maju valjda, samo 25 mesta a konkuriše 400 minimum ljudi. Ako upadneš, imaš 12000 mesečni džeparac i nemaš život.
Вреди ли уписивати Саобраћајни факултет? (смер Телекомуникациони саобраћај и мреже)
Вреди, увели су бусплус у Београду.
ljupka, ako želiš baš telekomunikacije bolje ti je ETF. Ako želiš saobraćajni faks, nećeš se pokajati. Moje mišljenje kao studenta istog. Ako te zanima nešto bliže, pitaj.
Онај који ти каже да се нећеш кајати ако упишеш факултет који је та особа уписала је или тешка бубалица или никакав студент. Свако ко озбиљно схвата свој факултет у смислу да се труди да разуме проблематику ће ти рећи да идеш на неки занат или можда неки други факлутет.
Grešiš Dotter. Nisam ni bubalica ni nikakav student. Ovo nije faks za bubanje. Poenta je u tome da malo ljudi upisuje ovaj faks, jer svi beže od matematike i ostalih sličnih sranja, a još manje završi, a posla ima. Dosta. Ja tako gledam. To je samo savet, ne teram ja nikoga da upisuje moj faks. Vršili su pritisak na mene mnogi, pa sam na kraju sam odlučio i upisao ono što niko nije očekivao.
Ма ја немам појма шта хоћу ни шта могу... само елиминишем факултете ослањајући се на мату и физику и неослањајући се на билогију и хемију.
Хвала обома, али пошто не знам малтене ништа о Саобраћајном, а ЕТФ изучавам већ неко време и преплаши ме, покушавам да сазнам шта тачно Саоб подразумева.
Соче, причај шта год ти падне на памет, молим те.
А што онда питаш нас шта да упишеш или не упишеш?
Кажеш ништа не знаш о саобраћајном. Што би га уписивала да све знаш? Ајде иди се бави занатом док се не смислиш шта те привлачи и где би се можда, што кажу, пронашла.
Зато што имам ужи круг и немам представу како да стекнем нова сазнања о тим "изабраним" факултетима и сведем избор на један факс, осим да се распитам на неколико места, а Вукајлија је једно од тих. Писали су неки корисне ствари на претходним странама, али то је било општије или ван мог интересовања; у сваком случају, некима су људи помогли.
Реци ми, ондак, шта тебе интересује у животу везано за стицање неког знања.
Мата, Грађевина, сад открих и овај Саобраћајни и рецимо да се проналазим у томе, али нигде не могу да добијем конкретан одговор на питање -Која су потенцијална радна места са неком од ових диплома?
Измена: Тј, има ли уопште посла са неком од ових диплома (осим проф. мате).
Иста ко и са сваким другим факултетом. Била је једна дефиниција на сајту која баш говори како ће ти живот бити мизеран када постанеш дипломирани курац, али то важи само за оне малоумне који не умеју да се снађу у животу. Обично на сајту факултета пише шта можеш да радиш.
Факултети толико нахвале себе и дају преширок спектар послова којим те просто засене, а тако нешто је углавном нереално.
Фала на твом времену. Идем сад да гањам Густи Сок преко ПВТ-а.
Ja samo da kazem da nikako ne upisujete elektrotehnicko i racunarsko inzenjerstvo na Tehnickom fakultetu u Cacku! Ako iko oce da upise tako sranje od faksa.
НЕМОЈТЕ УПИСИВАТИ ФАКУЛТЕТ, ПОЈЕШЋЕ ВАМ ДУШУ!
Tako sam se ja i odlučio šta upisati. Sa saobraćajnim se zapošljavaš gde postoji neki vid transporta, organizacije saobraćaja, projektovanje svega i svačega... Policija, carina, gsp, parking servis, IMS, CIP... To je ono što za moj faks mogu da ti kažem. Za druge ćeš morati da se raspitaš.
Ja druga godina istorije, volim istoriju, žestoko se zajebo, kurac ću popušiti kad završim i tako. Ne upisuj ono što voliš, već ono gde imaš vezu ili neka deficitarna zanimanja, sve ono od čega možeš živeti posle faksa.
Ko voli predlazem Visoku medicinsku sve smerove, fakultet primenjenih umetnosti nikako, ko voli biologiju bioloski je skroz ok a uciteljski nikako, pun kurac uciteljica niko posao ne moze da nadje.
има ли неко да студира физику овде ?
Farmacija- poceo sam sa pripremama za prijemni. Iskustva? Hoce li mnogo da mi oteknu muda od ucenja?