Помоћ око избора факултета

1. Putine, ako te zanima kakav je smer i ti kurci lepo pronadji kad imaju neka predavanja i pojavi se tamo posle njih ili kad imaju pauzu. Sigurna sam da ces naci par ljudi koji ce biti voljni da ti iz prve ruke daju sve informacije koje su ti potrebne.

2. Ruski možda, srpski nema šanse, kako mi fino ide srednja, teško da ću imati bodova ;)
    Još sam u srednjoj, tako da ima još vremena, ali teško da ću odabrati nešto drugo, jer mi ne ide mnogo toga :). Srednju sam već omašila, nisam ja za elektrotehniku :)
    Ići ću u svakom slučaju da se raspitam, a vama hvala puno :)))

3. Za prijemni polazeš srpski i engleski ako hoćeš albanski, mada upašćeš sigurno, ne prijavi se mnogo njih... U svakom slučaju, imaš još vremena, srećno! :)

4. Srpski i engleski. Divno! Jedino što mi ide :D

5. E, super onda :) I mislim da prijemni nije težak...

6. http://novomilosevo.devbin.org/photo/sl_nova_mesalica_b.jpg

Prijemni je lak a posla u struci uvek ima, na ispit obavezno ponesite i rezervnu lopatu.

7. Ima li nekog sa medicinskog? Zanima me cisto informativno sta trenutno (ne mislim vi nego koja je polisa sad aktuelna) radite u kontekstu eksperimentisanja na zivotinjama?

8. Na ispit ponesite baklavu, vrednuje se ona od koje se najviše ulepiš.

9. Ja zavrsavam srednju medicinsku. Profesori i bolnicko osoblje mi zgadili struku, iz medicine bezim na engleski. A posle, sta mi Bog da. Ako treba, i na gradiliste :D

10. нисам пратио расправу али чисто да је допуним мало; из личног искуства говорим да је најкорисније уписати нешто где:

1. и стварно најважније: имате везу. јеби га, тако је то код нас, немојте да се лажемо
    2. и врло корисно: тражи се солидно и има пара (набројаћу оно што ми прво пада на памет, а сигурно има још: медицина, стоматологија, фармација. причајте шта оћете, посла за ове људе ће увек бити. ако не испуњавате први услов није страшно, али је пожељно да се за то ипак побринете)
    3.: упишите оно где се за пријемни полаже што вам најбоље иде, или нешто што вам је некад ишло или сте волели. то је стварно битно за студије, ја да не волим хемију и биологију мого бих опуштено да легнем испред факса и да чекам да ме изгазе, то би ми било боље него да студирам 6 година. а спремио сам пријемни иако сам био друштвени смер гимназије, дакле дудук и за хемију и за биологију! спремио сам га од апсолутне нуле (6 месеци пред пријемни буквално ништа нисам знао) и сасвим солидно одрадио пријемни, да сам био мало више вредан било би још боље. 34 из школе + 22 хемија + 22 биологија = буџет. студирам стоматологију иначе.

11. Putine, nisam stručnjak ali evo par činjenica sa kojima će se većina složiti

1.U redu je upisati nešto što voliš, ali treba gledati i malo dalje.
    2.Albanski jezik nije rasprostranjen po svetu, tako da ti neće puno koristiti sem u poslu.
    3. Posla nema puno, ali je i mala konkurencija što je olakšavajuća okolnost.

Mogla bi da uspeš, ali prevodilac sa albanskog na srpski, ili rad u BIA-i itd. neće ti pomoći da spoznaš albansku kulturu. Ne znam šta si to videla u albanskoj kulturi jer nemaju mnogo značajnijih kulturnih spomenika. Njihova kultura sadrži sve ono što čini srpsku i svaku drugu. Narodna nošnja, igre, verski objekti (i to uglavnom novijeg doba tako da i nisu od nekog kulturnog značaja).
    U svakom slučaju ovoj državi ne bi škodio poznavalac albanskog jezika. U dobro uređenoj državi čija nacija ima jasne ciljeve i razvijenu ekonomiju, poznavaoci manje poznatih jezika bio bi šlag na torti. Ovako, srećno!

12. Ја бих волео да упишем етнологију мада не знам колико бих са тим факултетом имао изгледа да нађем посао...и то какав?

13. Ја бих волео да упишем етнологију мада не знам колико бих са тим факултетом имао изгледа да нађем посао...и то какав?

Realno, šanse da nađeš posao posle završene etnologije su male, mada možeš da se zaposliš u Etnografskom muzeju koji se nalazi tu blizu Filozofskog fakulteta, a i ako te interesuje, možeš da se zaposliš kao profesor građanskog (al' dobro, građansko može svako ko završi Filozofski da predaje :) ). Ali jebiga, ako to voliš, upiši bez obzira na šanse za zaposlenje. Evo ja sam ove godine upisao i baš mi gotivno. :)

14. Па то, мислим да је много битно радити оно што волиш јер тада имаш мотивацију и бољи си онда у том послу.

15. Јел има икака леба од завршавања историје? И да ли за археологију треба знати хемију, и има ли леба од тога?

16. Zanima me cisto informativno sta trenutno (ne mislim vi nego koja je polisa sad aktuelna) radite u kontekstu eksperimentisanja na zivotinjama?

Дотере, дођи д'објасниш како черечиш жабе! :)

17. Јел има икака леба од завршавања историје? И да ли за археологију треба знати хемију, и има ли леба од тога?

Не верујем да треба знати хемију, него геологију. А не верујем ово за историју- можеш да будеш профа у средњој, наставник у основној, и да пишеш књиге и једеш говна, не знам колико је то исплативо.

18. Е искрено мислим да је ова тема изгубила смисао. Четвртина форсира став да је битна веза. Четвртина пљује друштвене факултете, а пола хвали природне. Јеботе, превише је предвидиво.
    А и она друга тема је исти курац.

Све се на крају своди на то да сам одлучиш.

Дотере, дођи д'објасниш како черечиш жабе! :)

Дотере, кад правиш питу? И кад да ти вратим ону књижурину? :)
    И пази се, Пуфница ради за ПЕТА-у.

19. Не верујем да треба знати хемију, него геологију. А не верујем ово за историју- можеш да будеш профа у средњој, наставник у основној, и да пишеш књиге и једеш говна, не знам колико је то исплативо.

А има л' леба од археологије?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.