Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
За посао на факсу? Па и не мораш, ако будеш показивао знање, труд и рад, бићеш награђен са добрим оценама и просеком.... Има код нас лик са просеком девет зарез нешто, не шлихта се, учи и ради јеби га, а има и лик са просеком око седмице који се шлихта....
Наравно, мораш бити и подобан, ал' то није случај само овде већ свугде, што је и разумљиво....
У суштини, не требаш тражити проблеме где их нема....
Хвала курсула, него био сам ја и на такмичењу прошле године, узо 2 место, али сад се нешто сморио, па и не читам књиге и занимљиве податке о личностима. А штиво, какво је? Рибе и то?
ribe, pa ono... nista posebno. upisi medicinu ako hoces ribe. stivo, zajebano :) tamo je korisno imati fotografsko pamcenje
Риба има кол'ко 'оћеш.... Само на другим смеровима.... Мада се нађе понека добра.... То кажем за историју у НС, за друге градове не знам, мада сам чуо да ни у БГ-у стање није нешто боље....
Штиво је разноразно, има досадног, додуше не пуно, има занимљивог и има оног средњег, које је занимљиво због тематике, али је писано досадно.... Сваки профа ће ти изаћи у сусрет шта год их питаш и дати литературу....
Риба има свугде ал' не гледај сад према томе, нећеш на факсу јебати.
ево одма да вам кажем и није. барем на историји у бгу али на целом факсу наравно има шта да се пробере.
иначе до јаја је на историји баш, до јаја се ради и што је неуобичајено екипа из унутрашњости је ултра готивна.
главно упутство за све: УПИШИ ШТА ВОЛИШ (уколико си у могућности)
evo i ja da se kao budući student priključim
zanimala me istorija, zanima me i dalje, al' kažu da nema 'leba od toga - malo se zapošljava i to dobrim delom u prosveti što mi nije cilj
kod recimo psihologije ili sociologije je bolje stanje
šta misle ostali
очајно је стање што се запошљавања тиче. најреалније је да ћеш завршити у просвети мада је мени то до јаја.
е сад, можеш и да останеш на факсу али треба да имаш нерелане оцене и да притом има места и да те готиве професори и блбблалбалабла.
тако да је то курчина. али опет мени се јебе. јер да учим нешто што не волим не могу а нисам у фрци да не могу да приуштим. начи не морам да се мучим са типа економијом да бих зарађивао.
тако да одлука је твоја.
Не само на историји, већ свугде.... Нека веза, нека чланска карта странке је увек добродошла при запошљавању било где, зато ја одо' за мастер или у Русију или на запад где постоји неупоредиво већи истраживачки фонд и где ниси толико зависан о надлежнима....
Није просек толики проблем (наравно, онима којима је пристојан, око 8,50 па навише) колико рад на једној области и колико ће те професори запамтити по добром.... Јер на факултет те доводе само профе код којих си имао струковне студије....
Da li bi mi neko mogao reći da li žensko može da upiše teologiju?
I ima li neko da zna nekog ko zna nekog ko je upisao albanski na filološkom i da još ima porodicu i bar jedan deo prijatelja?
Ozbiljna sam.
Жене могу уписати теологију, не знам што не би могле.... Само их има мало....
опуштено за албански, ја сам размишљао о томе.
то је сасвим океј, то и највећем нацисти можеш да објасниш.
1. имаш сигурно посао
2. имаш сигурно посао у некој екстремно зајебаној организацији типа БИА
3. најбоље је познавати свог непријатеља
Putine, sto te je blam da studiras albanski?
Nije me blam, ja se odavno zanimam za albanski jezik, kulturu i tako to, ja to volim, ali kome god to da kažem, u najboljem slučaju me pogledaju kao da im upravo koljem pola familije uvijena u albansku zastavu. Tako, na primer, kad sam pitala svoju bivšu razrednu, inače profesorku srpskog, da mi kaže nešto o tom smeru, studirala je tu, mislila sam da je koliko-toliko normalnih i savremenih shvatanja, zvala mi je kevu na razgovor i shvatila to kao bezobrazluk. Da, skinula mi je ocenu iz skpskog.
E, zbog takvih mi je malo frka.
то је сасвим океј, то и највећем нацисти можеш да објасниш.
1. имаш сигурно посао
2. имаш сигурно посао у некој екстремно зајебаној организацији типа БИА
3. најбоље је познавати свог непријатеља
!!!
Putine, zajebi te price, izasla si iz srednje, jebe ti se za misljenje konzerviranih klinceza ili jos gore, "zrelih" ljudi. Upisi albanski, boli te kurac.
Ne poznajem nikoga ko studira albanski, a na Filološkom sam... Sad razmišljam kod koga bih mogla da se raspitam kakav je smer, ali mi niko ne pada na pamet. Imaš li neku drugu opciju, neki drugi jezik možda?
Zasto bi drugu opciju birala? Jer ti ne znas nikog sa albanskog da se raspitas?
Pomislih da bi joj koristilo da čuje od nekoga kakav je smer, kakvi su profesori, kako se radi i sl. Ne mislim da treba da upiše nešto drugo ako želi baš albanski, pitam čisto onako...
Имаш на сајту факултета да погледаш, набавиш број, назовеш, распиташ се.... Не видим зашто би било коме албански језик био било какав проблем....