Помоћ око избора факултета

1. Ц60 која те наука конкретно занима?

2. Тренутно популарна у мом уму је мехатроника, па сад гледам има ли смисла уопште се спремати за то?

3. Ја реко интересује те Ахитектура па сам мислио да ти кажем коју "лепу" реч :Д

Шта знам, ако имаш афинитета према томе, онда се исплати...

4. Дaкле, не препоручујеш? Ја сам у хаосу око уписа, испитујем све опције, а архитектура ми је одувек била готивна, мада мислим да зна да буде напорнија од осталих смерова. Да избацујем из потенцијалних каријера? :D

5. Немој се увредити, али немој да ти избор факса буде као јутарњи избор чарапа...

Јер погрешан корак у избору факса може ео живот да те боли... Треба да упишеш оно што те истински занима и у чему се проналазиш. После је све лакше! Ако радиш оно што не волиш, тешко је...

6. Ахаха, као избор чарапа, па не сећам се кад сам последњи пут села за комп а да нисам проверила инфостуд, неки форум о студентарији или тако нешто. Мислим да се баш, напротив, превише оптерећујем па сад више немам појма ни шта ме интересује ни шта ми лежи и лудим, зато проверавам све могуће. Искључила сам све сем Технолошког, Техничког, ПМФ-а и Медицинског :D
    A свиђају ми се најмање два смера са сваког одозго, тако да, дефинитивно не као чарапе :)

7. Па то сам и мислио, не мислим да ти је небитно...

Али изгледа да ти је небитно, кад имаш 10 интересовања... Природно је да се можда двоумиш између две, три сродне опције... Знаш шта ти највише лежи. Тиме се и води и нема грешке.

8. Тренутно популарна у мом уму је мехатроника, па сад гледам има ли смисла уопште се спремати за то?

Pitaj što te zanima, tu golemu čkolu sam završio.

9. Зна ли ко како је на ФТН људима који нису претходно имали додира са техничким наукама? Знам да је теже но осталима, лаи може ли се стићи, без неког надљудског напора?

Одма да ти кажем, исти ти курац. Свеједно ниси навикла на толико рада и постоје евентуално мале разлике под условом да су ти који су имали техничке науке у средњим школама озбиљно учили њих, не само за оцену, а таквих је 1%. Сваки факултет је тежак, што се архитектуре тиче, није напорнија од осталих, једино што захтева да се играш са макетама и осталим курцима-палцима, али колико сам видео то овим архитектама које познајем не пада тешко, колико нама ЕТФ-овцима и осталим техничарима пада тешко да научимо наше стручне предмете. И што се архитектуре тиче, мораш да сабијаш као Дејс да би после могла да се запослиш јер није баш превелика помама за архитектама. Са осталим техничким факултетима мање-више имаш реалне могућности да се запослиш па све да ти је просек 6.0

10. Не уписујте оно што оћете, јер то нема везе с мозгом. Послушајте кеву и ћалета и уписујте оно на шта вас присиљују - економију, право, фармацију и та срања. Слобода избора је срање.

11. економију, право,

Искрен да будем пегла ми се од толиког броја економиста и правника, јавља се хиперпродукција истих, те имамо пун курац факултетски образованих на бироу. Ја бих број економиста ограничио на 400 годишње уместо досадашњих 2000.

12. Наш ЕТФ се и у иноземству много више цени... Макар онај Београдски...

Реме брате мој, сваки факс је тежак на свој начин... Никад нисам издизао свој, а ниподаштавао туђи факс, јер су то моја интересовања... Некад не спавамо 4 дана, некад ладимо јаја... На крају крајева испадне да је за све факултете потребно слично време да се заврше. Питање је шта те занима...

13. Уписујте техничке факултете, фармацију, пољопривредни.
    ЕДИТ: Шумарски.
    Нису популарни зато што људи који немају појма ништа о томе за исте причају да су земљорадници, сељаци, дрвосече, а заправо нема довољно стручњака. И има доста посла.

14. Реме брате мој, сваки факс је тежак на свој начин... Никад нисам издизао свој, а ниподаштавао туђи факс, јер су то моја интересовања... Некад не спавамо 4 дана, некад ладимо јаја... На крају крајева испадне да је за све факултете потребно слично време да се заврше. Питање је шта те занима...

То и причам. Него она рече да је претерано напоран. Јесте, ортак не спава данима да би одрадио макету. Управо о томе и причам, али они који успеју да упишу архитектуру то воле да раде па им није досадно као мени прва година, јер у другој бирам смер који практично нема везе са овим што сада учим. Сваки факс је тежак. А ако уписује факс, нека не слуша приче о томе који је колико тежак. Од тога нема леба.

15. Да ли се налази посао у стуци без блејања на бироу пешес дина? Оћем ли ја са неком јадном средњом (животна средина) успет поватат прву годину без веће фрке? Кажу да сам паметно чељаде, али сам слабо упућена у електронику и аутоматику иако су ме одувек занимале. Да ли је боље да се одлучим за један смер на техничком, или да идем ово, јер колико контам, мехатроника обухвата основе пар наука?

@Дејс! Неприродно је имати више различитих интересовања? Не бих да погрешим, морам све да размотрим, а није ово двоумљење између филолошког и физике, све је то повезано :)

ЕДИТ: Каже SmaReme да ћу поватат, да не смарам око тога :D

16. Сложисмо се све...

Само што и ја учим преко 70 посто ствари које ми неће требати у струци док ме моји другари из Европе шију у томе, па после морам да се кичмим да би их стигао... Али то је већ друга и много мрачнија прича, задржаћу је за себе!

17. Да ли се налази посао у стуци без блејања на бироу пешес дина? Оћем ли ја са неком јадном средњом (животна средина) успет поватат прву годину без веће фрке? Кажу да сам паметно чељаде, али сам слабо упућена у електронику и аутоматику иако су ме одувек занимале. Да ли је боље да се одлучим за један смер на техничком, или да дем ово, јер колико контам, мехатроника обухвата основе пар наука.

Већ сам писао о томе. Предзнање је го курац. Не треба ти. Ионако ће ти рећи да све што си знао заборавиш. Ако ћеш на неку технику цепај интеграле и диференцијале, то је оно што ти треба од предзнања.

18. Да ли се налази посао у стуци без блејања на бироу пешес дина? Оћем ли ја са неком јадном средњом (животна средина) успет поватат прву годину без веће фрке? Кажу да сам паметно чељаде, али сам слабо упућена у електронику и аутоматику иако су ме одувек занимале. Да ли је боље да се одлучим за један смер на техничком, или да идем ово, јер колико контам, мехатроника обухвата основе пар наука?

Мој савет ти је да увек идеш на један конкретан смер. Јер ако хоћеш добар посао мораш да будеш стручњак у ЈЕДНОЈ области, о осталим тек понешто да знаш. Ако сваштариш, ни једну област нећеш толико добро знати, тако да аутоматски више ниси до јаја стручњак кога ће тражити неке фирме.

19. ЕДИТ: Каже SmaReme да ћу поватат, да не смарам око тога :D

За тебе сам Реме. :)
    Е и дођи у Бг на ЕТФ, ионако смо у дефициту са особама женског пола.

20. Ово што ти Реме каже је тачно...

Нама су причали да ће људи из Грађевинске покидати нас из Гимназије, па смо за месец дана у првој години похватали све то што су они "учили" четири године и престигли их...

Овде је тако за запошљавање, то је неминовно... Братско-кумовски односи, везе и остало муљање. У иностранству ти за мој посао негде ни не траже диплому, само кажу дај нам тај портфолио да видимо шта ти знаш да радиш... Овде су и даље Титови људи и њихови потомци у поцепаним Титовим фотељама.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.