U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Мрско ми је ово да признам, али изгледа да наша земља има најгори комплекс - сељачки комплекс. Све бисмо радили, јели бисмо говна само да у очима других не делујемо као сељаци, а заборављамо да смо у суштини - земља сељака. Због поменутог комплекса, најмање популарни факултети су управо Пољопривредни и Шумарски. То што може да се ради с њима, никога не интересује, иако је немаштина у земљи. Зато их препоручујем, а ако некога буде интересовало за Шумарски, мож ме пита.
Ех да, ако неко заврши Шумарски, нека одма рачуна да ће да вози Ладу Ниву и да ће у гепеку да носи секиру.
Генерално су у земљи популарније друштвене науке. И на ПМФ-у, сем смерова биологије и екологије, не влада нека занесеност. Не бих рекла да је због тог комплекса, ево ја сам ове године матурант и 60% оних који ће на факултет иду на Пољопривредни. Ја не идем јер ме не интересује, потуно ослобођена комплекса.
Остало је мање од три месеца до припрема за пријемни, а ја немам појма шта да упишем. Имам сигурну опцију, али да питам следећег доконог форумаша: математика, физика, фтн или технолошки (ако неки од ова два, које смерове)?
ma završi megatrend, i pali!
FTN, zaštita životne sredine. Prelak je prijemni, studiranje i nije baš tako za retarde, a nije ni Bog zna kako teško, i isplativo je.
Како убоде баш животну средину... :)
Тај сам смер у средњој иначе, и покупавам да побегнем што даље од тога. :D
Више бих нешто где доминирају математика и физика, животна средина и хемија су ми та "сигурна опција"...
Na zaštiti imaš tri matematike u 1. godini, koliko se sećam.
Не циљам ја на тебе нити на било којег појединца. Реч је о општој ствари. Велики су привредни потенцијали у питању, а за њих млади нису заинтересовани. То је онако мало чудно. Јуримо неке инвестиције, курце палце, а не можемо да се исцимамо да експлоатишемо сопствене ресурсе како треба. Или их можда чувамо за неке надолазеће катаклизме? :)
Узгред, 60 посто на смеру за заштиту животне средине? :)
Šta mislite o učenju ruskog jezika?
lemure, pitaj hipnos, čini mi se da ona to studira.
ЕТФ срце, па од друге на физичку електронику, проклињаћеш и мене и себе и физику и математику. :) Али да је квлт од смера, квлт је. :) И мож' се запослиш после. У иностранству лако, овде ту и тамо.
ЕДИТ: Ја што даље од физичке бежим. :)
Хахахаха, проклињаћу све свакако, боље да нађем нешто теже а добро. :)
Сад ћу да испитам још више предмете свега, одлучим, па се бацам на припреме, ако бог да. :D
@Премежденије!
Ма знам да не циљаш на појединце, само ја сам ето окружена љубављу ка Пољопривредном, па нисам упућена да је блам студирати... :)
@Lemur
Не знам ништа из прве руке, боље да питаш студенте, али моја другарица се дуго интересовала, књижевност је тешка, али могућ ти је посао, поготово што смо почели опасно да петљамо са Русима око гаса, кажу требаће.
Ја кад бих језике, узела бих немачки, ружан ми у пичку материну, али верујем да иам посла.
Sto je svima ruzan njemacki?!
Upisi nesto lagano, da se ne mucis, kad ionako sa bilo cim nemas posla.
Ruski je divan (za ovog gore Lemura) :D
С60 имаш ПВТ. :)
PMF-ETF-FON
Nesto od ta 3 verovatno upisujem.
Jer sam Teslas pa ne ide da sad upisem nesto drugo.
Po prici ispada da je ETF najzajebaniji, ali i najbolji u smislu zaposlenja.
Pa dos'o da proverim.
Отприлике, мада све зависи од тебе. И све зависи од смера на који би ишао. Добар је и ФТН, ФОН је слабији и више вуче ка друштвеном факултету.
Neee nemački je divan!
Ja sam na masteru na germanistici, već uspevam neki poslić da grbavim, još i privatne časove držim. A i obožavam nemački i Nemce. :)
Super je nemački. Upišite nemački.
Jeste (za ovu gore Vidru) :D
Па полако долазио и тај период у мом животу, неки би рекли и пресудан, дефинишући моменат који одређује надаље животни ток.
Искрено, студирао бих марксизам. Шта мислите о томе?
Није лоше.