Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Posla ima samo za informatičare a ostali kako se zalomi a uostalom ko zna za par godina šta će da se desi (neće ništa lolo). Ako imaš smisla za matu, informatiku upisuj ETF i pevaj. Kakva arhitektura. A to da upisuješ šta te zanima i šta voliš i te fore to ne pije vodu kad vidiš knjižurinu od 400 strana a često i više smučiće ti se pa makar to voleo od detinjstva.
Zamrzeo sam sve što sam morao da štrebam koliko god mi to bilo interesantno pre toga.
Šta nas ložiš onda... Ja sam 4. godina, spremam se za prijemni, građevinu bih da upišem...
Al opet, arhitekturu ako hoćeš da se upišeš, ok, ali moraš na budžet, skupo mnogo finansiranje...ali zato ladiš jaja na faksu, samo nešto crtkaš, i da muvaš ribe... :)
Jebeš mu mater, ETF ima najveću perspektivu.
У ствари грејеш јаја на столици и често црткаш по целу ноћ... А за рибе не знам, ја сам електро лоло.
Medicina... resio da upisem. Ima li iskusnih da mi kazu kakve su sanse za zaposlenje, za inostrane stipendije u toku skolovanja...itd. Naravno, dobro bi dosla i po koja o faksu, da vidim sta me ceka. Znam da je zajeban faks, ali ako moze malo opsirnije :))
Обрео сам се током септембарског испитног рока у атарима Медицинског факултета. Неки батица се појављује - небријан, неокупан, бледуњав, али смешка се. Са двадесетак метара удаљености групица студената виче "ЈЕЛ ЈЕСИ?!". Одговара полуотвореним устима, "Јесам...". Трче ка њему, грле га и љубе једно два минута. Он им виче да ће да их води негде да се напију. Положио анатомију човек.
jest jest, ladjenje muda, al zato 50% noći ne spavaš jer moraš crtati, i na kraju ti veli da ne valja pa moraš sve to ponovo, jedino je dobro što nemaš štreberskih predmeta, možda eventualno jedan-dva ali oni su zanimljivi i logični pa i nije tolika frka. A ako oćeš da upišeš arh moraš bit malo munjen tj apstaktan il bar se folirat na taj fazon, jer to kod profa prolazi više neg dupeuvlačenje. XD
a što se tiče kinte dodji kod nas u RS, godina 250 jevreja i Bog te vidi, jest da nisu neki uslovi al kolko para tolko muzike.
rađard je stari trol ali ovo je gola istinčina :D
ja studiram stomatologiju (nemojte se zavaravati da je lakše od medicine), i krv sam na dupe pustio dok nisam naučio anatomiju. jesam je dao u junu ali su mi oči bile ko sarme kad sam izašao na ispit.
ko namerava da upisuje medicinu/stomatologiju, nek dobro razmisli jer je ovde štrebačina konstantna. ima vremena za zezanje, ali moraš biti do jaja organizovan, inače nema ništa od studiranja.
anatomija, histologija, biohemija, fiziologija, patologija, patofiziologija, farmakologija, interna medicina - sve knjižurine sa 1000 i više strana, neke i više od 2000 - pa ko voli nek izvoli :D
Jes kurac, nekad je na DIF-u bila teža anatomija nego sad na medicini - meni palac šio lekar koji se plaši krvi i ne ume da udene konac u iglu, da nije bilo sestrice ostadoh bez palca... sve to danas završava politički, krevetaški ili lovom (čast pojedincima koji se ne uklapaju ni u jednu od te tri kategorije, ali takvi ne dolaze u sela da rade)
Spomenuh li ja da ne gotivim lekare ič?
svi medicinari koje ja znam pišaju po stomatolozima, mislim odnose se prema njima kao da veze nemaju. Da li je sa razlogom-nemam pojma, ne znam nijednog stomatologa.
Spomenuh li ja da ne gotivim lekare ič?
Da se primetiti da ne gotiviš (:
Taj što ti je šio palac, ko zna gde su ga našli :D Veruj mi da ko prođe samo anatomiju na prvoj godini, patologiju na drugoj, a da ne govorim o sudskoj medicini na šestoj - taj se ne boji ni mnogo gorih stvari nego što je krv (: Ja sam se samo za ova svoja tri semestra studiranja nagledao svega i svačega i stvarno se ne gadim ni na šta, ni na krv, ni meso, ni creva, ni, da prostiš, govna - ništa. A što se znanja tog lekara tiče, možda bih mogao da se složim da se danas na svakojake načine može dobiti diploma - ja sam makar za sebe siguran da volim ovo čime ću se baviti i da mi nije frka da zagrejem guzicu koliko god da je potrebno, za sad dajem i nekakve rezultate.
Zato što su u tripu da navodno više uče - znaš kao mi se bavimo samo ustima a oni uče kompletno telo. Iako ni o jednom delu tela i organu ne znaju toliko koliko mi o ustima, a mi smo u isto vreme vrlo kompetentni za 80% razgovora koje lekari mogu voditi međusobno, tj. hoću reći - vrlo smo upućeni u materiju. Učimo maltene sve isto kao i oni prve tri godine, u kojima se izučavaju osnovne medicinske nauke koje sam naveo pre tri posta (kasnije nama dolaze protetika, maksilofacijalna hirurgija, parodontologija i slično, a njima recimo pedijatrija, ginekologija i akušerstvo i sl.). Kad bih hteo da vređam rekao bih da bez specijalizacije ne znaju dupe da obrišu (: Mada ni to nije daleko od istine, neko ranije na ovoj temi reče da lekar opšte prakse služi da piše opravdanja deci što beže iz škole.
U suštini, cela poenta stomatologije kao posebnog fakulteta je manje-više fokusiranje na bitne stvari od četvrte godine pa nadalje, u neku ruku kao specijalizacija. Sve pre toga je maltene opšta medicina (:
Mene keva ćera na medicinu a imam veoma jaku vezu u kliničkom centru na kardiologiji ...
pa super
za 20ak godina ćeš biti kardiolog! :D
pazi kad su mi rekli da tacno to mislite i da stalno to pricate, a po njima uopste nije tako hahaaha
Realno, svakom je njegova muka najteza
Zna li ko kakav je medicinski fakultet u Novom Sadu , i kako je uopšte studirati tamo ?
Мени је рекао онај брат-доктор из студентске поликлинике да је подјебавао ортака стоматолога на првој години што не раде анатомију детаљно, а онда појео говно кад су стоматолози почели да раде врат и главу.
zato ja i ne ulazim u rasprave tog tipa (: dobro, drugo je vukajlija, ovde mi dođe nekako fino da se proseravam :D
vrat i glava je pola anatomije, i mnogo je komplikovanije od ostatka tela, što samo govori u prilog mojoj tvrdnji :D
@sub focus
možda je glupo pitanje (u stvari, verovatno jeste), al što na stomatologiji učite komplet anatomiju?
Лемајо, што се на сваком факсу учи пола ствари које ниђе везе немају са струком? :)
lemajo,kontam da tijelo dođe kao neki uvod
pošto se na medicini jedan semestar radi tijelo, a cijeli drugi vrat i glava, toliko je kompleksna ta materija
vjerovatno bi ih šlogirali da krenu od glave da uče sve