Prijava

... или сам једини Microsoft Flight Simulator залуђеник на сајту.

Ради се о најбољем Microsoft-ovom продукту икада. Од 80и неке група софтверских инжињера и авијатичара - ентузијаста развија програм који ће омогућити теоријски и практични тренинг будућим пилотима или онима који већ јесу пилоти, као и свима онима који просто желе да осете добро зезање проузроковано летењем и свим заврзламама које га прате.

Ствар је доживела потпуни успех током готово 30 година постојања, а врхунац - са последње две верзије:

Microsoft Flight Simulator 2004 A Century of Flight (девета верзија);
Microsoft Flight Simulator X (десета и последња верзија).

Ако имате прилично јаку хардверску конфигурацију и вољу да се подвргнете обуци (flying lessons)- виртуелно летење кроз пар уводних дана разбијања главе о зид може постати врхунска забава, хоби број 1, узрок хроничног попиздитиса ваших девојака и све лошијих резултата на послу/факултету.Аутор је, за две године "каријере" у Virtual Airlines, jедва успео да усклади обавезе сa Flight Simulatorom.

Pa, nije da sam zaluđenik, ali da volim - volim. Možda bih bio i zaluđenik da mi računar dozvoljava, ali prvo me je izdala grafika, pa ploča, tako da već dugo ne "letim".
Mada, kad malo bolje razmislim, ako je neko spreman da u realnim vremenu, na kompu leti od Beograda do Tivta, ili od Pariza do Londona (što će reći, da najveći deo vremena samo prati instrumente i skoro neprimetnu promenu pejzaža kroz prozore), to se možda ipak zove zaluđenik.

Advokat

Открићу ти тајну. Приликом дужих летова, великих висина (FL 300 и више), једино што ти остаје је да подесиш аутопилота и комотно можеш да се искључиш највећи део времена...

А Београд - Тиват се свакако не рачуна као дужи лет, осим ако баш ниси у Цесни.

Иначе, право залуђеништво је, за моје критеријуме, одрадити цео IFR ноћу са веома лошим временским условима (киша, магла, бочни ветар при слетању и полетању и сл... :))

Ја играо Том Кленси хавк, Штурмовик и набавио скоро Флајт Симулатор, али нисам никако успео да га инсталирам. Рипли, који ти оперативни систем користиш, пошто ја имам седмицу и наравно веома јаку конфигурацију. (Гоџитех палицу подразумевам :) ) ?

Имам осећај да би ми се свиђала игра, овамо се све своди да бијеш Швабе, а ово је, изгледа баш мирољубива игра. :)

Хехехех...ја обожавам летење (али у животу у авион нисам ушао). Стварно ме привлаче такве игрице и симулатори.
Имао сам прилику да једном пробам код једног рођака, али то је било јако кратко, и нормално деловало ми је тешко.

Тај симулатор сам и ја хтео да скинем, али нема шеме да мој комп подржи то. Лоша ми је конфигурација.

Naravno da sam koristio AP. Pre svega sam mislio na to da, iz tuđe perspektive to što ja sedim 45 min ispred računara i mirno gledam poprilično statičan prikaz verovatno deluje prilično nenormalno.

Ja sam, na žalost, od samog početka morao sve parametre da svedem na najniži nivo (i grafiku, i meteorološke efekte...) tako da nisam iskusio ni delić mogućnosti.

Reci, da li simulator koji se sada dobija u sklopu Google Earth-a koristi istu osnovu kao Microsoft Flight Simulator?

Пеки, ако ти рачунар гура седмицу СИГУРНО је да ће да шљака и један и други FLight Simulator, с тим што ће ти

Microsoft Flight Simulator 2004 A Century of Flight

сигурно перфектно шљакати (са свим add ons који подижу лепоту/реализам самих пејзажа, водених површина и земљаних објеката). Дакле за 2004 је 100% да ће радити веома јебитачно, чак и кад га оптеретиш са свим поменутим "улепшивачима".

Microsoft Flight Simulator X можеш да покренеш без проблема, само је питање (зависи од твог компа, графичке, процесора...) да ли ће моћи да раде на најјачим подешавањима. Ја користим XP, али било који Windows је погодан.

И да Пеки, веома је мирољубива игрица (иако можеш да додајеш борбене авионе). Просто се ради о уметности и лепоти летења:)). Где је запело код инсталирања??

Адвокат, Flight Simulator који користи Google Earth је само опција у самом програму Google Earth. Дакле, не задире се много у саму симулацију летења већ оно што већину једино интересује - сами призори споља. Flight Simulator у Google Earth је само једна опција за разгледање терена, нема везе са Microsoft Flight Simulator...

Запело је то што је пиратлук у питању купљен за 150 кинти. :)

Хахахах, па наравно, како другачије? Нема то везе вероватно је то исправно али је зајебан део код крековања...

Ма ја сам ти експерт када је у питању инсталирање пиратерије. :)

Ово сам пар пута покушавао да урадим али инсталација и неће да крене, нешто није у реду са диском, па то ти је.

ok... ja planiram da uplatim casove letenja cim skupim pare...

sto se tice ovoga, mislim da nema veceg zaludjenika od mene. skidao sam razne dodatne avione, (fs 2004), i leteo sam od jedrilice do f22 raptor. mada, od kad sam krenuo da radim ovde, nemam dzojstik, pa i ne igram (bas zbog tog razloga)

ako hocete tajnu, probajte soko-galeb. po meni najbolje odradjen avion :)
http://www.avsim.com/pages/1004/soko/soko.htm

btw... jel ste probali helikoptere na realnost max ;)
za to treba pedale :)

Хахха, Келте, нисам претпостављао:)). Зајебани су мени ти борбени авиони, изазов је тек са њима (велике брзине, релативно мала маса и површина авиона, подсећа више на ракету него на авион и сл...) Нисам пробао тај Соко Галеб, са ћу видим мада је МИГ 29 најстрашнија звер колико је мени познато.

Пеки, ако немаш брз нет да скинеш, могу ја да ти нарежем нешто ако си овде у БГ.

mig 29 je uzivancija kad ga provalis kako da letis :)
samo nezgodan za sletanje... uski trap.

ja obozavam te mlaznjake... to ti je sledeci level, kad ti dosade ovi, kad postanu previse mirni :)

Е а хеликоптери су мука. Ја сам научио да полећем и одржавам хелкоптер у животу. По мало и летим. Али слетање - нема шансе. Нисам ни тражио нити имам појма која је процедура. У свком сл. није лако...

jesu vala... ja sam naucio i to, ali ne mogu na max realnost... treba mi pedale za to.

ceeekaj, imam za tebe jos jacu simulaciju kad te smori ovo. ako hoces. vojni avioni, ima borbe, ako nemas strpljive zivce, da ti ne dajem.
5x teze od fs :)

Фора је кад се научиш летењу на проплајнерима, па кад "седнеш" у МИГ (или други борбени)

"ааа шта је ово? де ћеш бре? Ауу јеботе, ни плапсова, ни могућности stall-a, ни било чега сличног...

5 пута теже од ФС? Гледам и слушам.

Пеки, ако немаш брз нет да скинеш, могу ја да ти нарежем нешто ако си овде у БГ.

Ма за мене нема играња до пријемног за факс следеће недеље. :) А и нисам из БГ-а, из Ниша сам. Почећу да скидам вечерас, управо гледам по торентима шта има да се нађе. Иначе, ја сам играо летачке игрице у комбинацији: палица, педале за волан, тастатура. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Lock_On

al bez manuala za avione, necez znati ni da ih upalis :)