Спортски квиз

1. Belami. Stap za golf je u pitanju...

2. Uuuu, izvinjavam se, meni ličilo na bejzbolku... xD Bvdlga, nastavi. Verovatno ću vam se posle priključiti... :)

3. Opusteno... :) Kad smo kod Liverpula...

Robi Fauler je proslavio gol smrcuci liniju protiv kog tima?

4. jes it iz. Teraj.

5. Ajmo brzinski

Navesti bar 3 igrača koji su postizali golove u 2 finala SP.

6. Ja odoh na spavanje, nastavićemo sutra, ako nije problem.

7. Ronaldo, Gerd Miler i Klose.

8. Кад се каже финале СП, мисли се на финалну утакмицу, а не на цео финални турнир. Дакле, мисли се на финалне утакмице. Ја знам за тројицу: Пеле, Зидан и Паул Брајтнер.

Пеле је постигао голове у финалима 1958. против Шведске (2 гола) и против Италије 1970. године (један гол).

Зидан је постигао 2 гола у финалу 1998. године против Бразила и један гол 2006. против Италије.

Паул Брајтнер је постизао голове у финалу 1974. године против Холандије из пенала и 1982. године против Италије.

9. Пеле је постигао голове у финалима 1958. против Шведске (2 гола) и против Италије 1970. године (један гол).

Зидан је постигао 2 гола у финалу 1998. године против Бразила и један гол 2006. против Италије.

Паул Брајтнер је постизао голове у финалу 1974. године против Холандије из пенала и 1982. године против Италије.

Brate,ti ili si previse dobro upucen,ili guglas k'o nenormalan...

10. Ja prekidam sa kvizom dok se ne ukine gugl. Budimo ozbiljni.

11. Pali mi se vikipedija lampica...

12. @bvdlga: А како да изгуглам имена играча који су постигли голове у два различита финала СП? Да гуглам, онда би требало да идем редoм од 1930. до 2010. године па да памтим сваког играча. Прво сам се сетио Пелеа, па Брајтнера (сетио сам се да је постигао гол за Немце у финалу '82. против Италије кад је смањио на 3:1), па тек онда Зидана. Памтим доста таквих ситница, нпр. знам напамет све Звездине реултате у првенству 1990/91 (чак знам и стрелце и минуте у којима су постизани голови на неким утакмицама), знам све резултате са светских првенстава 1990. и 1994. године и скоро све резултате са СП 1982. и 1986. године. Гледао сам доста видео клипова са тим утакмицама па сам запамтио. Лако памтим доста (бескорисних) информација тако да ми није тешко. То што некима треба у Гуглу, ја већ имам у вуглу.

13. Ic oke, Džoni, ic oke.

14. Vjerujem Dzoniju, znam gomilu likova koji pamte beskorisne informacije, pa i sam sam takav, a covjek je ovdje logicki razmisljao...neka postavlja. :)

15. 'Ајде сад нешто лакше.

Које место је освојила КОШАРКАШКА репрезентација Југославије на Светском првенству у Шпанији 1986. године?

Да помогнем мало: То је оно првенство кад је Дивац изгубио лопту у последњем нападу против Совјетског Савеза и кад су нам Совјети дали 3 тројке за 40 секунди.

16. @Žan Blejan: Тачно, били смо трећи. Ти постављаш питање.

17. Ajdee jedno lagano, koji je najstariji klub koji igra u Jelen Super Ligi? Znaci, koji od klubova u JSL je prvi osnovan?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.