Спортски квиз

1. Za njega se čulo dok je nosio dres Zete iz Golubovaca. Nakon odličnih partija u tada prvoligašu SCG, doveo ga je Olimpijakos. Tamo se zadržao 2 - 3 godine, kada prelazi u Gent. Nakon Genta igrao je za razne belgijske klubove, poput Lirsa, Lokerena, i za Bohum u Nemačkoj. Ima 7 nastupa za A tim SCG, a nastupajući za mladu reprezentaciju te zemlje postigao je gol protiv Hrvatske.

Tko je taj momak?

2. Мораш мало да га сакријеш, јбг. :) Ај даље.

3. Krajem 80ih karijeru pocinje u jednom od najvecih klubova Brazila. Sjajan dribling, pregled igre i timski rad su ga krasili tokom citave karijere. Nakon par klubova koje je promenio u Brazilu, seli se na Pirinejsko poluostrvo, gde postaje jedan od glavnih igraca koji sadasnjeg drugoligasa pocetkom 21. veka dovodi do titule prvaka. U narednim godinama igrace i polufinale Lige sampiona, a cetvrtfinalna utakmica ostace upamcena po casu fudbala koji je njegov tim odrzao jednom od najtrofejnijih svetskih klubova, nadoknadivsi -3 iz prve utakmice. On je....

4. Jasta.

Moram malo manje informacija da dam, ali onda bi bilo zajebano bas.. :)

5. Па то. :) Може да се да мање информација, па да додајеш у одговорима.

6. Овај центар је део надалеко чувене чачанске школе. Пошто је у Чачку показао да ће далеко догурати врло брзо је добио уговор у одличном клубу из једне друге југословенске републике где је после три-четири одличне сезоне изборио место у репрезентацији и отишао на првенство са тимом који је прегазио све од почетка до краја турнира. После наступа у једној од најјачих репрезентација у историји овог спорта, преселио се у НБА. Тамо је имао углавном епизодну улогу, па се после једне сезоне враћа у Европу. Тамо је променио доста клубова, али је у једном клубу оставио јак печат тако што је у својим ветеранским годинама доста допринео освајању европске титуле. Домаћа публика је имала прилику и да поздрави овог тада већ заборављеног аса у мечевима тог клуба против Партизана у Евролиги.

7. Koturovic?

EDIT: Prvo sam znao da ces za basket da das sada. A drugo, ako je Koturovic, njega sam ja hteo pre par minuta da metnem. :D

8. Није, овај је старији.

ЕДИТ: хахаха

9. Још старији. :) Јесам вам завукао.

Играо је '90 у Аргентини, рачунао сам да сте то укачили.

10. Ćurčić ? On je jedini iz Čačka da ja znam

11. Vise se razumem u balet nego u basket. Sacu lupam imena koja znam. :D

Radja? :D

EDIT: Mozda je i njemu keva iz Cacka...

12. Јесте, Радисав Ћурчић. Играо је под старе дане одлично ту сезону кад су освојили Супролигу. Ја до тад нисам ни чуо за њега, а човек је био део генерације '90, а играо мало и у НБА.

13. Ja sam sa 10 godina bubao napamet te igrače što su osvojili 90te da se pravim važan pred familijom kad se priča o sportu.

E sad ću da vam zabiberim, eo me za minut.

ipak jedno lagano

Koji je igrač kojem je bilo sudjeno da postane veliki, igrao na poziciji centra, a na kraju se ispostavilo da je jedan od najvećih promašaja draftova NBA lige?

14. Onaj crnjo iz Bobketsa? :D

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.