Prijava

U jebo ga ti...daj nešto drugo da pokušam...

Toti, igrao samo za jedan klub.

Tačno! Ne zezaj nije bilo teško.:) A moglo je i Bađo, jer je jedini od ovih dao preko 200 golova u Seriji A, mada će i Toti uskoro ući u klub 200.

Pa dobro može preko više kriterijuma, naravno :)

Klauzura i Apertura. Kad se koja igra? (u malom broju zemalja je iapk obrnuto od pravila)

Klauzura (otvaranje) se obično igra u prvom delu sezone, a Apertura (zatvaranje) u drugom delu. E sad, nije ovo isto u svim južnoameričkim ligama.

Mlato brate, pomešao si pojmove, aj pokušaj ponovo :)

Ovako: u startu si pomešao prevode, pa ti i ovo nadalje nije tačno...

Da preformulišem pitanje, jer sam sad bolje informisan.

Šta je češće: Apertura u drugoj polovini kalendarske godine, ili Klauzura, s tim što oću adekvatne prevode za oba termina...

Apertura je na španskom otvaranje, i u većem broju država se igra u drugom delu kalendarske godine. Klauzura je na španskom zatvaranje i u većini južnoameričkih država igra se u prvom delu kalendarske godine. Konsultovao sam se sa Vikipedijom, pa bi trebalo da je sad tačno. :)

Апертура је отварање. Почиње у августу и траје до краја календарске године.

Клаузура је затварање. Стартује у фебруару, а завршава се негде у мају.

Normalno, sad je tačno...ja sam samo mislio da je Apertura na početku k.godien baš izuzetak, kad ono nije :)

Nastavi.

EDIT: jbg NMF, preteče te čovek :)

Kom igraču sa ovog SP je muzika druga ljubav? Snimio je nekoliko pesama.
P.S. Nisu ovi naši slavuji.

Runi kao neki reper šatro :)

Nije Runi. Ali jeste reper, obožava rep i snimio je valjda jednu pesmu posvećenu ćaletu. Igrao je protiv Runija na ovom SP.

Nije, ali jeste iz SAD-a.

Можда Алтидор?

Da nije Donovan?

Nije Donovan. Ajde ljudi, onaj komentator sa RTS-a u svakoj utakmici to spomene. Eto vam pomoć.