Спортски квиз

1. Jako poznat teniser, inače. U penziji.

2. Još jedna pomoć - Nije Amerikanac.

3. Стефан Едберг из Шведске.

4. Ništa, pravo u jaja.:) Bravo. 83. na juniorskom US openu. Imao čovek jak servis, šta ćeš.

5. Да, а притом је јако чудно сервирао, врло непрофи. Читала сам да, кад су му тражили изјаву, он је одвалио: шта хоћете да вам кажем, не кајем се. :)

6. Ништа, постави питање.

7. Хмм, пошто је тенис биЈо моја пасија, једно питање које можда не задовољава форме овог квиза, ал` ми ништа друго не пада напамет:

Чија је чувена изјава " Трава је за краве"?

8. Mora da je od nekog šljakatora, koji nikad nije prošao 3.kolo Vimbldona. :) Gustavo Kuerten, recimo.

9. Иван Лендл. Ако се не варам он је два пута долазио и до финала Вимблдона.

10. Не, не, овај је освојио Вимблдон још као јуниор, а касније и 8 Гренд Слема. Осамдесетих је био најплаћенији тенисер света.

11. Тачно, Пеки, палица је твоја.

12. Beker, utajivač poreza?

13. Ништа, канда си се малко зезнула. Читао сам баш скоро о томе. Изјава припада Мануелу Сантани, касније су га цитирали, између осталих и Лендл и Куертен.

14. Ахаха, НМФ, канда немогуће! Имаш ли неки линк да ја прочитам то писуваније? :)

15. Јој, јеботе... Неки сајт искључиво о тенису. Ајде покушаћу да нађем.

16. У сваком случају се извињавам што пореметих ред и закон овде. :) А ти, кад нађеш, пошаљи, баш бих волела да видим. :)

17. Знам да је било "_____ court". Не могу да се сетим прве речи у називу сајта. Небитно. Ево ти овде: http://en.wikipedia.org/wiki/Manuel_Santana

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.