Jednostavne igrice

1. Ljudi, treba mi vasa pomoc.

1)
    Jel se seca neko kako se bese zvala jedna igrica nasih programera, i gde bi ja to mogao da skinem, gde je cilj spojiti 5 kuglica iste boje. pomeras kuglice po polju (10x10 recimo), i one zaobilaze one koje su vec tu, a na nekom vremenskom intervalu se pojavljuju nove.
    Mislim da je sa strane bio nacrtan sloba i mira, i ti kao kako dobijas poene, tako dostizes slobu, da postanes pretsednik.

2)
    Ako znate kojim slucajem, da li postoji i kako se zove engleska verzija te igrice

3)
    Da li znate jos neke igrice nasih programera, koje nisu tako svetski poznate, ali su opet vrlo zarazne i interesantne.

Hvala.

2. Lines се зове игрица у оригиналу, а ово наше је Lines Слоба и Мира.

3. hvala... a 3? znas li mozda?

4. Немам појма, излазило је раније у Свету компјутера о игрицама које праве наши људи, али ништа нисам запамтио...

Пробај да гугујеш нешто...

5. probao sam, ne sekiraj se :) slabo...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.