Prijava

Da li verujete da vanzemaljci postoje? Da nas posmatraju? Šta pokušavaju da nam kažu? Da li verujete u to?

Postoji bezbroj klipova kada su snimljeni NLO, a evo ga i najnoviji koji je za 6 meseci dostigao gledanost od skoro milion.

http://www.youtube.com/watch?v=cUpwDFWSkaU

Vaš stav?

Ja verujem da postoje, ali da ih zabole blaženi tur za nas ovde.

Ne znam , ja da sam na tvom mestu i da me zanima , prvo bih pitao Moldera i Skali.......

Ванземаљци постоје, то је сасвим сигурно. Свемир је огроман, па је немогуће да не постоји планета са истим или макар сличним условима као на Земљи. То што је свемир велики је и проблем. Немогуће је путовати њиме. Физичари кажу да је некогуће путовати брзином светлости, јер се мора уложити бесконачно велика енергија, а чак и та брзина светлости је мала брзина у односу на величину свемира. Тако да, иако ванземаљци постоје, неће никада дођи до нас. Можда некад дође нека њихова свемирска капсула која је милионима година лутала по галаксијама, па залутала, као што је пуно објеката лансирано са земље, па сада лута свемиром док не удари у нешто.

Е, сад се поставља питање да ли су се икада две свемирске цивилизације сусреле. Вероватно јесу, пошто сигурно негде постоје два система која су довољно близу један другом да би могли да ступе у контакт, или пак две истоветне планете унутар истог система. Штета што то ми никада нећемо видети.

Постоји и хипотеза о закривљеном простору који се може искористити зарад краћег путовања свемиром. То је могуће, али не може да се контролише, тако да - ко ти гарантује да нећеш да се нађеш у некој хостилној средини кад изађеш из црвоточине, нпр. да неће одмах да те спржи зрачење неке звезде? :Д Или како ћеш онда да се вратиш назад. Тако су у Роботеку за секунд били пребачени у Плутонову орбиту, а после морали месецима да се враћају назад на Земљу. Али, то је већ фантастика.

С друге стране, чак и да претпоставимо да је путовање свемиром заиста могуће, да ли стварно мислите да ће цивилизација која је толико моћна и интелигентна да изучи такву технологију, само доћи и летети по Земљаном небу и појављивати се у виду онога што ми зовемо НЛО, или ће покупити машинерију и узети ресурсе са ове планете која је прилично плодна и има свега и свачега?

Da l' pod vanzemljacima podrazumevaš i neke bakterije i viruse ili samo inteligentna bića? Ovih prvih skoro sigurno ima negde. Ali ovi drugi su mi sumnjivi.

"Свемир је огроман, па је немогуће да не постоји планета са истим или макар сличним условима као на Земљи."

Nekako mi iz ovoga prosto, šta znam, ne sledi zaključak da postoje inteligentna bića koja su u stanju da imaju bilo kakvu tehnologiju. Nisam stručnjak za evoluciju, ali šta ako na svim tim planetama samo gmižu neki crvići?

Predlažem vam da pogledate dokumentarac Ancient Aliens. Govori o grupi ljudi koji smatraju da su vanzemaljci davno posećivali Zemlju i prenosili neka svoja znanja na ljude, između ostalog pomagali im u izgradnji nekih neverovatnih građevina pre nekliko hiljada godina. Film nije loš, nema baš nekih utemeljenih naučnih objašnjenja ali je bar meni bio veoma zanimljiv. Tako da vredi pogledati ga, iz čiste zabave.

Sto rece jednom jedan mudar covek "Svemir je kao Bog , ne mozete da ga shvatite"

Tako na primer kada razmisljate o beskonacnosti svemira ljudksi mozak u jednom trenutku ne moze da ide dalje a univerzum se siri i siri i ne staje.
I ajde sad neka mi neko objasni gde je kraj,gde se zavrasava svemir,sve ima pocetak i kraj , ali gde je kraj kraja?

Evo necu vise, poceo sam da lupam......

U poznatom svemiru postoji 10 na 11 galaksija, i otprilike svaka galaksija ima 10 na 12 zvezda. To mu dođe u zbiru 10 na 23 zvezda. Nek svaka zvezda ima u proseku 8 planeta kao Sunce ( koje je prosečne veličine ), to mu dođe da je verovatnoća da samo na zemlji postoji život jednaka 1/8*10^23. iliti 0,0000000000000000000000125%. Mislim, to samo matematički gledano. Nek je 99,9% planeta potpuno nepristupačno za razvoj bilo kakvih živih bića, ostaje sasvim dovoljan broj planeta gde se može razviti život u nekakvom obliku. E sad, ako je evolucija važila na Zemlji, zašto ne bi i na planeti B76509 udaljenoj 3 milijarde svetlosnih godina od nas.

Отприлике свако зрно песка на Земљи има по пар милиона галаксија, са по упичкуматерину много звезда и још много планета. Наша врста траје много мање од већине врста које се сматрају неуспешним. Ако се узме да је од почетка живота на Земљи па до данас прошао дан, ми смо једва неколико секунди у том дану. Тако да, верујем да ће проћи још подоста времена пре него што нам неко дође у посету.

Vanzemljaci sigurno postoje, ali ja stvarno ne verujem u to da su nas posećivali i te gluposti oko NLO-a. Čisto zamlaćivanje. Isto tako ne verujem da ćemo u skorijoj budućnosti naleteti na inteligentna bića. Možda u našoj galaksiji postoje bakterije ili tako neki prosti oblici života. To bi nam bili vanzemaljci. :)

што је најгоре знам ко је ово направио
дечко вежба

prevalili toliki put samo da vide krcedince