Prijava

Zanima me da li ima ljudi koji su trenirali/treniraju odbojku. Trebalo bi da od ove sezone počnem da treniram, trenirao sam košarku ranije, imam 195 cm, pa mi drug reče da ću verovatno igrati srednjeg blokera.. Je l' imate neke savete za tu poziciju, ili za odbojku kao sport uopšte? Pravila znam:)

Pa, ovako. Kada je srednji bloker u pitanju tu moraš da paziš na loptu gde se nalazi, pa kad ti natrči ti je blokiraš kao oni pravi odbojkaši i osvojiš poen za tim. Srećno! :)

e hvala ti puno, prosvetlio si me -.-

Al ste ishejtovali decka , nevidjeno ... ja se u to ne razumem ,tako da ......

Trenirala sam je ja oko 8 godina, i bila sam srednjak (.!.) :) Najbitnije ti je da kada skaces u blok, namesti se u polucucanj i sake treba da ti budu u visini grudi. Kada skocis, sake treba da ti predju preko mreze malo, kako bi lopta otisla u njihovo polje. Kada pucas penal, almu, ili koreju, bitno ti ja da zamahnes dobro (stavis saku iza ramena), i onda udaris iz sve snage, a smer lopte odredjujes polozajem sake. Npr., ako hoces pravo, pucas po sredini lopte; desno, udaras desni deo lopte i isto tako udaras levi deo, ako hoces da ide u levo. Prvo vidis gde su ti postavili blok, pa onda menjas pravac u skladu sa njim, kako bi ga izbegao. Kada neko od tvojih puca, moras da se postavis malo dalje od njega(mozda metar ili pola m), i cuvas ga, ako neko od protivnika izblokira. Kada tehnicar ne moze da stigne da podigne loptu, ti preuzimas tu ulogu, ako je lopta u okviru dvojke, trojke ili cetvorke. Moras da pazis na promenu kada se igra 5-1, jer mogu da dosude suprotnom timu poen za pogresnu promenu.
Nadam se da si razumeo nesto od ovoga, ako ne i sve :)
Ako ti jos nesto nije jasno, pitaj ;p
Srecno! :)

razumeo sam skoro sve, hvala puno :D