Hoćete li se pojaviti na Prajdu?

1. Pa to stoji, tu si u pravu. Ali kad bolje razmislis, eto recimo dendrofili, oni nikom ne skode, to drvo sto povaljuju, njemu ne smeta, ali kada bi tako nesto rekli nekome, opet bi im razbili nos. Sto se niko ne bori za njihova prava? Samo kazem da neke stvari zajednica jednostavno ne prihvata olako, ali se demokratija dovoljno razvila da ako "mudro cutis" da te tolerise. Ne kazem da oni nisu ljudi, jos manje vredjam, ali mi te parade ponosa idu na zivce. Cekajte da se rese bitniji problemi, pa onda paradirajte.

2. eto recimo dendrofili

Сигуран сам да оба дендрофила у Србији кипе од беса зато што им не дају параду.

3. Ali kad bolje razmislis, eto recimo dendrofili, oni nikom ne skode, to drvo sto povaljuju, njemu ne smeta, ali kada bi tako nesto rekli nekome, opet bi im razbili nos.

Класична замена тезе. Али невешта.

Људи које си поменула су заступљени можда десетину промила и мање у целокупној популацији. Гејева има 10%. Толико.

Сигуран сам да оба дендрофила у Србији кипе од беса зато што им не дају параду.

Тај рад. :)

Ни у једној земљи хомосексуализам није прихваћен мудрим ћутањем, већ борбом људи за своја права.

4. Evo priznajem. Saterao si me. Posebno sa dendrofilima. :)
    Samo mislim da parada tesko da moze nesto da postigne. Posebno u nekim sredinama gde postoji jak jaz prema homoseksualcima. Moraju biti strpljivi, 'ajde ovde ce mozda i proci uz kamen, dva u glavu, ali u nekim islamskim zemljama gde se homoseksualizam kaznjava smrcu tesko da ta parada moze mnogo pomoci, kad jos je i vlast protiv nje, ne? A i tamo ima homoseksualaca. Mislim da emisije i clanci u novinama mogu biti efektniji, a ne ovako maltretiras i boga i narod i saobracaj.

5. u nekim islamskim zemljama gde se homoseksualizam kaznjava smrcu tesko da ta parada moze mnogo pomoci

Исламским земљама тешко да било шта може да помогне. :))

6. "Imaju pravo da rade, imaju pravo da zive, zaradjuju...."
    Imaju kurac. Imaju, dok ne kazu ili dok se ne primeti koje su seksualne orijentacije. Ljudi su puni predrasuda, kontaju to kao nesto sto coveka odredjuje. S druge strane, strejt osoba moze da radi mnogo gadnije stvari, ali niko ga nece pitati "s kim se jebes i koje rekvizite koristis?". Nece te niko izbaciti s posla, jer volis sado-mazo. sta vise (sef ce to negde oberucke prihvatiti), jer se to ne konta kao stvar koja tebe odredjuje i niko te ni ne pita. Ali zato homoseksualac moze da dobije i otkaz, i po nosu. Koliko puta cujes da za nekog pisca, umetnika, ili koga god, kazu: "Znas, on je bio gej." Sta je to sad kao neka bitna informacija? Strejt covek moze da ostvaruje i svoje najbolesnije fantazije, a i dalje ima etiketu "normalan", dok je gej "gej" i ne razmislja se o njemu kao pametnom, ili glupom, ili losem, ili dobrom coveku. Za vecinu ljudi on je samo "gej".
    Zato treba da se bore za svoja prava!
    A imaju prava da zive?
    Da prosecna muska osoba, na primer, kaze roditeljima da voli muskarca, imao bi pravo da ostatak zivota provede na psihijatriji.

7. Da, tamo bi emitovanje takve emisije rezultiralo dizanjem televizijske stanice uvis. :)
    Opet, treba biti strpljiv. Nismo na bliskom istoku, ali mentalitet nam je ipak ostar po tom pitanju. Mada ovde i moze bar nesto da se preduzme.
    Da, primetila sam da je mrznja prema gejevima mnogo izrazenija nego prema lezbejkama, recimo. I to bi se moglo razraditi, pa mozda i iskoristiti kao argument, ne?

8. "svi smo mi pre svega LJUDI"
    Bas tako, i bore se za prava, jer su pre svega ljudi, a prilepljana im je etiketa "oni sto se trpaju u bulju", oni nisu sebi nametnuli kategoriju, njima je nametnuta kategorizacija.

9. Da, primetila sam da je mrznja prema gejevima mnogo izrazenija nego prema lezbejkama, recimo.

Стара добра објективизација жена.

10. Nametnuta jeste i to je nepravedno. Nije ni pravedno sto moraju da se bore za svoja prava, ali ja kazem da parada nije najbolje resenje. Mozda jeste u nekim sredinama gde su ljudi srecni i zadovoljni, uvek im legne plata kad treba, nema stalnih politickih potresa i slicnog, pa dati mogu da se bave i malo drukcijim stvarima osim gole egzistencije. Nazalost, ljudi i na najmanji problem postaju mnogo tezi za saradnju i mnogo manje otvorenog uma (cast izuzecima), te odmah pluju svakog ko je razlicit. Ne kazem da je nasa zemlja u najgoroj situaciji na svetu, ali svakako nije ni u dobroj, a ljudima je svega preko glave. Parada u ovom trenutku moze samo da provocira na jos veci jaz prema homoseksualcima. Vec cujem stavove: "Toliko ljudi bez posla, a oni sad nasli da prave paradu." Toliko. Moram sad leci, treba sutra uciti, a vec odlazem spavanje doooosta dugo. :) Laku noc.

11. "Toliko ljudi bez posla, a oni sad nasli da prave paradu."
    Po toj logici, nikada nece biti vreme...

12. I da, da odgovorim na pitanje. Hocu, pojavicu se.

13. Ej, ajde da se stavimo u kožu tih ljudi.
    Svet je homoseksualan pretežno. Mi bismo baš eto sa suprotnim polom, jer eto imamo tu neku grešku u hromozomu wtever. Ljudi homoseksualci žive, rade, drže ruke, ljube se. Nas 10 posto gledamo, plačemo i uzdišemo jer je to tako, a mi ne smemo i pitamo se šta ima loše u tome. Lubav je ljubav. E sad. U nekoj državi do nas, heteroseksualci imaju sva prava, da idu u park, da se drže za ruke i da se ljube i jebu, ako baš hoćete, a mi živimo u državi gde na takvu ljubav bacaju cigle, drvlje i kamenje. Zar ne bi bili očajni, što je to tako, i što nas svi gledaju kao vanzemaljce? NIje to fensi ili trendi. Zašto bi ljudi išli da gube glave, ako je to samo provokacija? Tužno je to koliko smo zatucani i neobrazovani ljudi. Neki od nas. Čast izuzecima.
    I ne, nije adekvatno poređenje sa plavim očima, smeđim, ili sa dendrofilijom i zoofilijom. Čista glupost i mazanje očiju. Takođe slažem se sa svime što je Energija rekla.

14. Мислим да је ово лош начин, треба то суптилно, преко медија. Као што већ рекоше Јовичић и Њојтек. Ово Борково ми је занимљиво, нисам чуо нешто слично до сад.

15. Suptilno, kao sto im se suptilno stavlja do znanja sta se misli o njima?

16. Тај "суптилни" став ће много пре ублажити промишљеном пропагандом, него том парадом која следи. Само изазивају бес код већине становника ове земље, односно постижу контраефекат.

17. "код већине становника ове земље, односно контраефекат"- mozda nije vecina stanovnika, samo bucniji deo. Zato mislim da ne samo gej populacija, nego i svi koji razumeju zasto oni treba da se bore za svoja prava izadju tog dana.

I da videh neku raspravu o homoseksualnim brakovima i tako to, pa reko da vas pitam- kog su to homoseksualca izrodili homoseksualci?

18. ja necu da se pojavim na prajdu... imam pametnija posla

19. Zato mislim da ne samo gej populacija, nego i svi koji razumeju zasto oni treba da se bore za svoja prava izadju tog dana.

Знаш и сама да нема ништа од тога, док се год не промени колективна свест. А то се ради медијском пропагандом. Искрено да кажем, не бих изашао да их подржим ни када не би постојала опасност да ћу сносити последице због тог чина. Али претпостављам да има доста људи које спречава само страх, тј. имају жељу да се солидаришу, али немају храбрости да то учине.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.