Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ljudi,pogresili ste forum....Imate posebnu temu za prava pedera i kako je njima....U pitanju je dal cete ici na paradu ili ne....Ja idem da je razbijam....Svko treba da napise da li ide ili ne i zasto...A ne da razglabate ovde 300 teorija o njima,imamo naucnike, koji nemaju pametnija posla, za to....
Lepo je to što mladi 'oće da se druže... I mislim da se nikome ne sme zabraniti da se skuplja, paradira, protestuje...
Ono sa čim nisam rad da se složim je činjenica da je organizatorima uvek više stalo do promocije, nego do samih ideja skupa.
Svakako ću ići u ulozi posmatrača... ne bih propustio taj šou program ni za živu glavu :)
Kako me već apsolutno zabole kurac za gej populaciju (ne smetaju mi, ali mi se jebe da ih podržavam baš), neću da gubim vreme koje bih mogao da utrošim pametnije, kao na primer da spavam. Ili ubacim kliker u čašu i zveckam.
Видим, ипак ће бити представника Вукајлије на овом догађају. Хоћете ли наступити јединствено и изразити ставове сајта према овом феномену?
Ја ћу наступити соло... уз семенке и кикирики :)
Sajt ima stav prema paradi? Posto meni se cini da su stavovi razliciti. :)
Мора Каизен да се огласи, његова је последња. :)
A da li planiraš da odrasteš? Jel ti, mali, znaš da je krivično delo reći homoseksualcu da je bolestan čovek? Jbg, otvori um malo. Šta bi uradio da si ti jedan od njih?
Realno, imam neodoljiv osećaj da će takvo sranje da izbije da neće im to pasti napamet sledećih 20 godina da urade. Jbg, šteta po njih. Nije Srbija spremna za to i ko zna kad će i da li će.
Можда сам ограничен, али ми не пада на памет ниједан други рационалан разлог због кога би неко разбијао параду, осим ако и сам није геј, па хоће да се докаже пред разбијачима да није геј...
Наравно, желим ти да покушаш разбијање, па да те навата мурија, тебе и још бар 1000 твојих колега, па да вас стрпају макар на по пар година у бајбок (мада би у мојој држави отишли на по 30 година тешког принудног рада), таман ће да се очисте мало улице. :)
Kao da citam istu stvar od pre, kolko bese, godinu dana? Samo vam fale Bushido i Harlekin. I opet se niko nije slozio. :)
Uglavnom neko ko je fanatično protiv toga je sam u duši upravo to. :) I po ko zna koji put se slažem sa Džimijem.
Ja moram da kazem da ovo nije uvek tacno. Antihomoseksualni stav moze imati odbrambenu ulogu, ali isto tako i moralnu ulogu. Jednostavno, neko je odrastao u uverenju da nije u redu ljubiti decake (moralni stav), a neko bi voleo da ljubi decake, ali mu je neprijatno sto to voli, pa otvoreno pokazuje neprijateljstvo prema decacima koji ljube decake (odbrambeni stav).
To vam se, prijatelji, zove reaktivna formacija, i to je ubedljivo najzajebaniji mehanizam odbrane koji nas mozak moze da smisli :).
Na stranu demagogija sa procentima (narocito Dzimijeva "проценат геј људи у популацији константан последњих 20000 година" - da to nisu mozda podaci sa zvanicnih popisa stanovnistva?), i uopste polemika da li je homoseksualnost bolest, poremecaj ili nesto normalno...
Ne moze me niko ubediti da ova vlast paradu ne pravi namerno, klasicno bacanje koske. Jebi ga, ne mogu ni uspesi vaterpolista i kosarkasa trajati mesec dana, trazice i posle toga ljudi 'leba i na 'leba, dajte bilo sta, ocajni smo!
Знам, Отаку, пријатељу, да је реактивна формација. :)
http://vukajlija.com/odbrambeni-mehanizam
Може имати одбрамбену улогу ако си дете које није сасвим разумело свет око себе, па мислиш да ти стварно прети опасност. Међутим, ако си одраставо и разуман човек, какву тачно опасност можеш да уочиш у једном геју? :)
Не. Број геј јединки у животињском свету је константан откако животињски свет постоји. То је биологија, а не социологија и политика. Једино на шта друштво може да утиче јесте број особа које јавно то признају.
Зашто би себи додатно правили проблеме, кад их већ имају преко главе? Чему теорије завере? Парада се прави, јер људи хоће да демонстрирају и изборе се за своја права. Једноставно.
Kad kazem da stav ima odbrambenu ulogu, to znaci da se covek BRANI OD SEBE, ne od drugih. Ergo, latentni homoseksualizam, reaktivna formacija, besni navijaci. ;)
Znam da znas, to jest, predpostavljam da znas, ali moram i ja nesto pametno ovde da napisem, da ne ispadne da prdim u prazno tamo gde me ne zovu. :)
Pa upravo zato sto imaju daleko vece probleme, koje ni ne pokusavaju resavati. A ovo je bogom dano - drustvo (opet) polemise po ceo dan o tome (ja bih to govnjivom motkom-imaju i oni svoja prava-to je bre sve bolesno-neka rade sta hoce), napravi se na svakoj televiziji po neki okrugli sto gde se tema dovede do usijanja (a kako drugacije?), stari dobri recept - panem et circenses. S tim sto ovde forsiras ovo drugo, jer hleba nema za sve.
Ili ces me sad ubedjivati da je gej organizacijama odjednom palo na pamet da prave festival, i da im niko nije dosapnuo "ks, ks, mogli bi ove godine da napravite ono sto ste hteli prosle"?
Ako je tako, onda najpre molim za objasnjenje zasto su im prosle godine u ovo vreme dosapnuli "nije bezbedno, otkazite". Ili je mozda bilo zakazano u vreme godisnjih odmora, pa nisu imali tih 5000 policajaca na raspolaganju?
Е, то већ има логике. :))
Капирам да су проценили да је сад малкице безбедније да се организује, јебемлига, или су створени какви-такви услови. Мора некад да се организује.
Прошли пут су три месеца пре параде почели да облепљују град паролама ''Уби педера'' и ''Чекамо вас''. Сад нешто не видим да се диже велика бука око тога.
Ja bih rado došao, no...bojim se da ću dobiti batina. :)
Bas se promenilo stanje svesti, i ja sam primetio. Tolerancija prsti na sve strane.