R.M. Točak i ostali Smakovci

1. Pa, pomno pratim sve komentare "Smakinfo" kanala , koji tvrdi da je Tocak i kaze da trenutno nema uslova za koncert, ali da bi u neko dogledno vreme trebalo biti , i to kako dolikuje grupi Smak, sto znaci da planiraju verovatno neki veliki povratnici koncert, ili mozda pak nista :D, ako ti nije mrsko pogledaj komentare na videoima uploadovanim na tom kanalu, pa ce da vidis.

2. kakva je to priča da je točak ispo iz forme? šta da se trka sa gitaristom iz A7X ili sličnih usroš-metal ekipa - čovek bira tonove i svira sa fenomenalnim osećajem... ta priča me uvek iznervira... a nove pesme su jako dobro razrađene i dosta slojevite... potrebno je više pažljivih slušanja i dobro uvo da se u celosti shvate i "čuju"... ne verujem da će naići na veliko prihvatanje čak ni među fanovima smaka...

3. Па баш не. Ево, ја се први никад нисам ложио на брзину и претерану виртуозност. Али ово једноставно није на његовом нивоу. Најбоље што сам чуо од гитаре на новом пројекту, то је тај Микичин соло у коме је сваки тон савршено на месту. ТО је разрађена композиција.

4. ček - daj link - na šta misliš? recimo ova nova - Rapsodija o lepom je meni baš dobra... sasvim na nivou... ko tu svira solo?

5. Па, пази, на новим песмама не може да се процени, јер једноставно нису превише захтевне за гитару. Али сам гледао неке друге новије Точкове клипове где баш и не бриљира. Или се не труди, немам појма.

6. Ђими, јеси ли пробао, тј успио?
    http://www.youtube.com/watch?v=HoMpzQa7vPQ

7. pa nemam pojma - meni je točak uvek bio ko ričard gilmor i hedrix i ta bagra - slušaj, skini i sviraj na svoj način ako već moraš, al kolko god da je jednostavno nećeš ga odsvirati kao on pa da si triput toliki... od novih je takav recimo onaj džon mejer (John Mayer) ... oduvo kleptona kad su bili zajedno na bini na nekom koncertu...
    pa možda i ne svira najbolje sad (točak), al mislim da njega boli uvo za nas što sviramo po podrumima i garažama pa mu nađemo nešto zamerati :D eto ni meni lično se ne sviđa solo iz novog ciganskog srca... nisam neki prepaljeni fanboy pa da mu sad ne vidim mane, al da je recimo sad konkretno - Rapsodija o lepom dobra kompozicija sa pregršt detalja, vala jest.

8. Delfin mi se mnogo svidja! inace, SMAK-u, priznacete, treba zabranit pisanje tekstova :)
    zato najvise volim njihove instrumentale.

9. Овај текст ''Рапсодија о лепом'' је вероватно један од најнаркоманскијих текстова које сам икад чуо, а најсигурније најнаркоманскији на домаћој сцени. :)

10. tekst za Kornjačinu Kožu je najbrutalniji :D al dobro... ima pesama gde i tekst izuva, ne da mi se sad tražiti ali ... nije baš pesnički iako nekad stremi ka tome, dosta je onako sirovo napisano i ima čak i neku energiju, značenje, ali nikad nisam otkidao na tekstove, smak je o muzici i tačka - dobri instrumentalisti pa i vokali (kad se neki tekstovi zanemare).

11. Da, tekstovi su bruka losi xD

Gde su tekstovi tipa Ogledalo, Nebeski splav... Hocu takve tekstove :)

12. Aha, kornjacina koza kida xD

"Kada su te bela kola, odvezla zbog slepog creva" xD

13. Pa ti Jimmy, pokusaj da spavas u klaviru. poklopcem se pokrij umesto jorganom. WTF :D

14. ''Зашто не волим снег'' има леп текст, а мислим да је албум са најбољим текстовима дефинитивно Биоскоп Фокс. Ту предњаче Ремизов валцер, Страшило и наравно, мој омиљени - Можда постојим. Овај последњи има неку суреалну ноту.

http://www.youtube.com/watch?v=LKSuyuMf9f4

15. Da definitivno Remizov valcer je prejaka pesma, zao mi je samo sto se ljudi ogranicavaju samo na Smakove pesme poput Daire i Crne dame..

16. Спавање у клавиру мора да је добаре трип. :) Треба проникнути у то.

Елем, гледасте ли ово?

http://www.youtube.com/watch?v=W2d7oYjqvXw

17. @Dzimi, hvala na ovom linku , ovo moram da podgledam pod odmah! Ako imas jos nekih osim Pokretne proslosti i intervuja sa Borisom A. slobodno stavi link :D

Mislio sam da sam pogledao sve moguce snimke u vezi Smaka sve do sad.. :)

18. Ово је релативно нова ствар, било на ТВ-у први пут пре пар месеци, па ј енеко био вредан и поставио на Јутјуб. Интересантна епизода, али погледајте и остале под обавезно!

19. ja sam ovo gledala na tvu. reprizirali su to, ne jednom nedeljno kao ono o Mlanu ekaveu, ali jesu.

20. Covece, kakvu muziku i kakve bendove upropastise ova vremena :/

Pogledacu i ostale video-e , bookmarked and ready to watch :D

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.