R.M. Točak i ostali Smakovci

1. Antologijski koncert... bio sam u prvim redovima, i moram reći da je vrijedilo se žrtvovati - stajati sa ekipom na jednoj nozi u vozu NS-BG, ući u Arenu par sati prije početka..
    R.M.Točak je sa onim šeširom i sakoom izgledao, ponašao se i svirao gitaru kako dolikuje jednoj svjetskoj gitarskoj veličini. Boris je bio na nivou zadatka, i jednostavno bez njegovog glasa sve ovo ne bi bilo ni moguće... niti je Smak bez njega Smak. Pred binom je bilo mnogo više oduševljene mlađarije nego nas "matoraca" i bilo ih je iz svih krajeva Srbije i bivše SFRJ, što me je potpuno fasciniralo.
    Jedini mali "minus", je što se, bar odmah ispred stejdža, Točkova gitara prvih pola sata čula malo u drugom planu, ali kasnije je i to korigovano i sve je bilo besprekorno...
    Svidio mi se komentar jednog ludaka koji je nakon koncerta vikao kako Arenu nakon ove večeri treba "zaključati" i Točku i ostalim članovima benda na bini ispraviti spomenik za života. :)

P.S. Sos, žao mi je što čujem da si tako prošao...jbg...to se moglo svakom desiti. Sviraće oni još, nek ti je za utjehu.

2. A jebiga, Sose, nisi trebao da menjaš kartu.

Smorili su me pijani degeni iza mene koji su vikali to čorbo i kipeli od duhovitosti. I neka riba koja mi je zauzela mesto, pa sam stajala dva sata. Ali onda je cert počeo i sve je bilo do jaja. Boris bačio kobjasn glasom.

Bilo je mnogo, mnogo lepo, stvarno mi je žao ljudi ispred što se nisu snašli za karte.

3. :-)
    Ma na kraju će da se shvati da muzika nije burek i da nema veze dal' je sveža, nego koliko je dobro napravljena.
    Kako bilo, lepo je da toliko mladog sveta ima takta da uživa u ovoj muzici, što govori da ma koliko se naše podneblje truje imitacijama muzike i svakakvim šundom(svih žanrova), svest u ljudima da li nešto stvarno vredi ili ne, ipak ne može da nestane.
    Lepo je da se tako neko pojavi s vremena na vreme i da neki parametar po kome treba ocenjivati kvalitet koncerata i muzike uopšte na našoj sceni.

P.S. Mislim...Boris...hahahaaa! Pa on bre nije tako dobro zvučao ni pre 20 i kusur godina! Stalno je kukao da mu glas ide sa godinama "dole" po visini, a gle sada! :-D

4. Meni je ukor bio vrhunac, naježila sam se kad su krenuli.

5. Evo, ja, sa svojih 17 leta, da se upišem.
    Bio možda petnaestak metara od bine, tačno po sredini.
    Prijatno iznenađenje, očekivao sam da će da opraše, al' ne ovako.
    Borisa gledam i ne verujem, čovek izgleda kao da se ne napreže dok peva - mislim da se samo na plavoj pesmi malo više uživeo, al' je i jeste otpevao vrhunski - točak izleda ko da će da se sruši na pod i zapeni, al' svira kao da neće još jako dugo.
    Šumadijski bluz, bluz u parku, plava pesma i satelit ojebali najviše od sviju. Satelit pogotovo, probudila se publika.
    Južni voz mi je bio jedino razočarenje - em što su je skratili, em što ju je Najda malo usrao vrištanjem, em što su je svirali bez orguljanja. A to mi omiljena pesma...
    Mada, i Najda peva bolje nego na starim snimcima. Fino je otpevao cigansko srce, i ostale "svoje" pesme.
    Svakako koncert koji se pamti.

6. Koncert za najvišu ocenu. I meni je najjači utisak - veliki broj mladih.
    Pa jebote, i Najda se rodio godine kada je osnovana grupa (1971.), a u publici je bilo više mlađih od 25, nego starijih od 40.
    Boris i sa 64 peva bolje nego ikada...
    Nadam se da će biti neka "repriza" u skorije vreme.

7. I mene je prijatno iznenadilo što su napunili arenu. I to dobrim delom mlađom publikom, mada znam i za par profesora iz svoje škole da su išli na koncert.

8. Nadam se da će biti neka "repriza" u skorije vreme.

I Sos sa Ombreom :D

9. Ne znam je li iko primjetio da nešto nije bilo u redu sa Najdnim povlačenjem sa stejdža - Točak je na pola "Južnog voza" rekao samo da su u pitanju "tehnički problemi", ali evo provjerio sam i na slikama koje sam napravio - jedini Najdanović nije izašao na kraju da se zagrli sa svima i pozdravi publiku.

P.S. - Slažem se, El Dumo, Ukor i Satelit bili su vrhunac koncerta. Pogotovo kad je Točak dohvatio onogo Les Paula..

10. P.S. Sos, žao mi je što čujem da si tako prošao...jbg...to se moglo svakom desiti. Sviraće oni još, nek ti je za utjehu.

http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201110/293330/dete-gurnulo-glavu-u-.jpg

11. Pa dobro, šta sad - treba da se baciš u totalni očaj zbog jednog jbn-og propuštenog koncerta? Come on, man, s obziriom na sve zaslužio si da na sljedeći Smakov koncert dobiješ pozivnicu i ulaznicu od samog benda... evo, obećavam, to ću ja da ti sredim. Do tad, glavu gore i uživaj u životu mladiću...

12. Зељчек, кад очекујеш да ће бити следећи концерт?

13. e bio i ja... :D:D:D dobra svirka, a izgleda da generalno niko nije očekivao ovako dobro prašenje i prilično dugu svirku... sve u svemu, drago mi ja da sam bio, pa nek sam kasnije štancao do kuće sat i po :D e da... TEŠANJ OJEBO NA KRAJU

14. OK, čuo sam se sa svima sa kojima treba, znam šta je i kako bilo, nego...zanima me nešto što je bilo nekad redovna pojava na koncertima Smaka, a nikada niko nije uspeo da objasni taj fenomen, uključujući i članove benda i prateću ekipu.

Jel' još uvek svaki deseti-petnaesti u publici mora da makar jednom u toku koncerta zaplače? :-)

(unutar benda se nekada to često plakanje publike objašnjavalo jadnim izgledom članova: "Pa plaču bre ljudi, žao im kad tebe vide kako ćopaš okolo po bini i mene kako se držim za mikrofon da ne padnem!"- B.Aranđelović)
    :-)

15. Kurde kakvi su njihovi utisci? Jesu li i oni bili malo zatečeni i odzivom i atmosferom?
    Možeš li otkriti šta je bilo to sa Najdom, makar na pvt, neću dalje širiti ako nije za javnost? :)