Prijava

Изволте..

Muzika uz koju sam odrastao

bolje je jesti no slusati....

Музика моје младости, младости мог тате, а вјероватно и младости моје дјеце

Gde nestade ona tema gde smo piskarali do besvesti? Isto bila o Čorbi, a otvorio neki spambot, u fazonu BORA SRBIN NAJVEĆI BORO CARINO?

Први БЕНД који сам почео да слушам. Тамо,негде,са 8-9 годиница.

Прва половина осамдесетих, најбољи!

Ja ne znam šta je potrebno da uradi čovek da bi diskreditovao svoje nekadašnje zasluge. Mi Srbi izgleda toliko volimo da opraštamo da oprostimo i ono što neko drugi nikad ne bi. Ali ja imam malo strože kriterijume. Pisati pesme za onu kukumavku udovicu kriminalca? Vrteti se na Pinku sa idiotima sa farme? Ne, hvala. Svi koji mu to opraštaju u dubini duše oprostili su se i od RNR-a.

Za vreme Drugog svetskog rata kuća tada slavnog norveškog pisca Knuta Hamsuna bila je zatrpana njegovim knjigama koje su mu poštom vraćali čitaoci iz cele Evrope, jer se Hamsun izjasnio kao fašista. Bilo ljudima važno kako se čovek izjašnjavao...

Ja ne znam šta je potrebno da uradi čovek da bi diskreditovao svoje nekadašnje zasluge. Mi Srbi izgleda toliko volimo da opraštamo da oprostimo i ono što neko drugi nikad ne bi. Ali ja imam malo strože kriterijume. Pisati pesme za onu kukumavku udovicu kriminalca? Vrteti se na Pinku sa idiotima sa farme? Ne, hvala. Svi koji mu to opraštaju u dubini duše oprostili su se i od RNR-a.

Aha... Da.

Samo ne kapiram, šta ti imaš njemu da opraštaš? Duguje ti pare? Kresnuo ti ribu?

Brate, to što je on napravio to stoji. I nema tu šta da se prašta, niti njega boli kurac da li ćeš ti da mu oprostiš, ili ne. A što više čitam tvoje postove i komentare vezane za muziku, sve mi više deluješ kao teška pozerčina. Takva isključivost... Ko klinac od 13 godina u Metallica RIP 1991 majici.

Ae, bre.

Opraštanje je jaka reč, u pravu si, nemam šta da mu opraštam. A zašto je čovek pozer ako je isključiv? Ideš nekako đonom, uvredljivo, a ja tebe ne vređam. Ili sam ti uvredio idola, šta? Jebi ga, ti si kul lik, muzički obrazovan i tako to, jer eto voliš Boru Đorđevića? Ta činjenica te, što se mene tiče, ne kvalifikuje za poznavaoca i ljubitelja dobre muzike. Naprotiv. Voliš sve što vole mladi. Komercijalni mejnstrim. A ja osim što volim razne vrste alternative, meni je bitno i da li je čovek dosledan, verovao ili ne. Kad neko pljuje po narodnjacima jednog dana, a sutra piše tekstove za iste, šta je prvo što pomisliš: Ovaj čovek je super iskren i dosledan? Ne, već pomisliš: Ovaj čovek liže ono što je juče pljuvao. Ili to što sada radi radi samo zbog para, ili radi to zato što voli narodnjake. Ja bih to u oba slučaja nazvao prsnutošću. Nema čovek umetnički INTEGRITET, to ga jebe. Nije iskren.

Ali setio sam se, imao sam jednu skoro istu prepisku s tobom oko Metalike. Sad te kapiram. Pališ se na autoritete.

Ta činjenica te, što se mene tiče, ne kvalifikuje za poznavaoca i ljubitelja dobre muzike.

Рибља чорба је имала (има још увек) врхунске музичаре који су правили мајсторске композиције. Ту нема расправе.

Не мешај музику и Борину садашњу прснутост. Рибља чорба некада није била мејнстрим. Док су неки други ћутали, Чорба је имала муда да нешто каже. У најгоре време владања једноумља. Због тога ћу Бори увек да скинем капу, ма колики кретен он сада био.

Проста ствар, слушаћу и свираћу његове старе ствари, на концерте нек му иде екипа из фолкотеке...

Nit smrdi nit miriše.....Džindžer je tu zalutao a mogao je da bude Šejn deca da ga vole,žene da drkaju na njega....Mada je burazer vazda bio bolji gitarista od njega....

U slučaju rok bendova, muzika nije samo muzika, jer valjda ni rok nije samo muzika, već i čin, poruka, stav, štatijaznam. Tako je bilo kad smo počeli da ga slušamo. Zato on za mene nije odličan muzičar. A i nikad nisam Čorbu voleo previše, nekako su mu tekstovi često rimovani na silu, mrzim one parne rime dva po dva... a ponekad su i sadržinom veoma glupavi. A i bije mi od njega neka sirovost, ali ne ona RnR sirovost, već ona prava narodska srpska koju gledam svuda oko sebe, pa je ne volim previše. A za muda, i za ono što je predstavljao, mogu i ja da mu skinem kapu za to, ali ne mogu da ga cenim zbog ovoga sada što radi.

Bora Čorba je trubadur,pajac i politička marioneta,mozak mu je spržen od loše droge i alkohola... 2 albuma zaslužuju pažnju ovo ostalo je obnaženi kurac....Za razliku od Štulića koji kad je video da se proserava stao i rekao bok dećki,Čorba piše njanjave tekstove i vata se za kosovo ko za vijagru...Očekujem duet sa Ivanom Žigon u skorije vreme

То све стоји што рекосте.