Prijava

Zanima me vase misljenje o filmu kao i o samoj temi filma...Nolan je jos 2001 izašao sa idejom ali jbg vratili ga da piše Betmena...Po meni jedan od boljih fimova koje sam odgledao (top 10 sigurno),sigurno najbolji u 2010

Dylane potpuno se slazem! :D
Cijeli film sam imala otvorena usta i gledala ga zapanjena, od tad kuda god idem samo nailazim na ljude koji mu spominju Inception i ulazim u rasprave o njemu jer ga nalazim jako fascinantnim. :)
Jel' smijem spoilat? :D Mislim ne nuzno spoilat, nego pitati sto mislis o kraju filma?

Čekao sam da padne :)

PVT ti saljem, mogla bih slucajno spojlati, a ne bih htjela.

сви су се попалили а мени искрено није ништа нарочито. Иритантан и већ виђен да кажем "незавршен" крај, као свака епизода Досијеа икс на пример, љубавна причица чисто ето да се убаци и мало романтичних тернутака, истина ту има пар добрих психолошких момената, оно када она жена више не зна шта је стварност, то ми се свидело; и главна прича о нивоима сна која је мени неукусно измаштана, мада ја иначе не волим научну фантастику, не знам да ли спада ту али с тим ово поредим, мени то некако просеравање у празно... Идеја је слатка, ништа више од тога.

Film je prenaduvan. Razočarao sam se jako. Ima mnogo boljih filmova ove godine. Ocena: 6,5/10

Npr. The lovely bones i Shutter Island. I opusti se, samo sam izneo svoje mišljenje, na koje imam pravo. Svidjalo se tebi ili ne.

Slazem se sa Z. Knjiga je divna, jako je volim, ali film je shit.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako ćeš da pljuješ - radi to kako treba. Ovako to deluje smešno.

ја сам изнела своје мишљење најозбиљније и образложила, а да сам хтела само да пљунем ја бих попљувала са стилом, ништа не брини.

Spoileri su dozvoljeni, pricajte slobodno...

Najbolji film u ovoj godini sigurno, i medju mojih top5.
20 minuta posle filma sam samo buljio u monitor i pitao se da li je moguce da se napravi nesto ovako dobro i savrseno. Savrsen jer svaki aspekt filma je uradjen bez greske - scenario, rezija, gluma...
Ovaj kraj me strasno, strasnoooo kopka, uzasno zelim da znam da li je cigra pala ili ostala da se vrti, iako licno mislim da je pala jer je krenula da se ljulja, dok se u snu vrti kao sumanuta.
I da, Dikaprio sjajan, covek za kojeg sam mislio da nikada nece postati dobar glumac, ali onda je izgubio onaj bejbi fejs i malo se podgojio, a zatim snimio Blood Diamond. Od tog trenutka, on za mene nije glumac, nego glumcina.

Totem nije pao. Ali nebitno, jer je on izgubio kontrolu nad njim. Ako ste se vise udubili primetili ste da Kob u snovima nosi prsten a u "javi"ga nema. Tako ga nije na kraju imao. I na IMDB mozete videti da njegovu decu glume 2 razlicita para, jedan tokom celog filma a drugi par na kraju.
Ali za mene nije poenta u tome kakav je kraj. Poenta je da li je mozda ceo film bio njegov san ? A svi ostali karakteri njegovi projekti.. Mislim da Nolan u ovom filmu nije ostavio nejasan samo kraj, vec celu jebenu pricu.

P.S. Slobodno pricajte o filmu. Oni koji ga nisu gledali ne moraju da citaju ovo..

Neverujem da je Nolan tako zamislio pricu(da je ceo film ustvari Kobov san), ali ta ista prica je u svakoj sceni uvek na tako tankoj liniji izmedju sna i jave da se kod gledaoca,pazljivijih gledaoca, javlja utisak da je mozda ceo film ustvari san. I tako je napravio odlican efekat i stvorio mnogo razlicitih misljenja, sto je po meni veoma vazno za dobar film - jer jebes ti film ako svako ima isti utisak i iste zakljucke o njemu...Neki mogu da kazu da je Inception nedorecen, ali po meni je savrsen u svakom pogledu, budi mastu da ga pogledate ponovo i da udjete u srz tih ludih putovanja kroz snove.

Upravo to. I ne mogu da shvatim neke koji ne cene ovakva dela. Jednostavno su zagubljeni ostalim glupim predvidivim filmovima i onda kada dodje ovakav slican jednostavno nisu spremni da ukljuce mozak i malo razmisljaju(naviknuti predvidim filmovima)i onda samo kazu "film je sranje". Ovaj ima ocenu 9 samo na osnovu price, jer je posebna, drugacija od drugih. Jos kada ga pogledas shvatis da je cista desetka. Inace, osim ovog, ove godine cu izdvojiti i Shutter Ireland. Ostali tu i tamo, prosecni filmovi.. Di Caprio mora ove godine da dobije oskara.

I to si me podsetio dobro, na IMDB-u ima 9.1/10 i 4ti je u top250, a izasao je sredinom jula, u najavi ce biti najbolji film na sajtu. Ovo je dokaz da i sci-fi film moze da bude odlican i jedinstven, a ne sabloniran: te ejlijeni napadaju, te apokalipsa, dzinovski talasi kurci-palci...Evo npr 2012 je isti zanr kao i ovaj film,cak mislim da je i vise novca ulozeno u 2012, a mene je sramota da ih stavljam u isti kos. A i cinjenica je da je ovaj Nolan majstor u svom poslu.
A sto se Di Kaprija tice, zasluzuje potpuno oskara, pa u poslednje 4 godine ne znam da li je snimio neki los film; Blood Diamond, Departed, Body of Lies, Revolutionary Road, Shutter Island, sad i ovaj.

jbg, gledao sam ga prije 2 mjeseca pa se ne sjećam detalja, ali mi je prejak bio.
leonardo je prejak lik. nakon titanika sam mislio da je sisica, ali sam se zajebao, lik će sve da prejebe u holivudu.

Odličan film, ne da mi se kuckati, ali si mi skrenuo pažnju na par detalja koje nisam uočila u filmu, ColdFire, hvala.
A što se Leonarda tiče - ne znam da li on, osim eto tog Titanika, uopšte ima neki loš film? A i Titanik je dobar u svom žanru, jebemliga. E sad, ko voli ljubiće... :) Ja ne, al ajde. :)

film je ok, moze se pogledati, al puno kenjkaju brate, prva polovina filma mi je bila fenomenalna, al kad su upali u one rekurzije, onda me je posteno smorio, ajde i da je moguce to da se "konektujes" na drugi um ona suluda ideja o brzini koliko traje san mi se nikako ne svidja

mozak sigurno ima svoja ogranicenja, trosi neku vrstu energije, kad bi kroz njega pustio 50 godina misli za 1 minut to bi bilo kao da si napravio kratak spoj, ne da bi ga sprzio brateee nego ono, znas ti koliko se tu energije potrosi?

Ne znam zašto toliko pompe oko kraja? Pa totem se u snu beskonačno vrti, a na kraju je kadar prekinut kad je već počeo da se ljulja... skoro je očigledno da će da padne. Meni to deluje kao stil završetka većine trilera, ništa novo. Nijednog trenutka nisam pomislio da je sve samo san, sve dok nisam video tolike rasprave po forumima... dovoljno je da jedan čovek pusti buvu i odmah svi sumnjaju. Mislim da se Nolan silno zabavlja čitajući silne rasprave o tome...

A što se filma tiče, meni se svideo, konačno nešto drugačije u SciFi-ju. Odlična zamisao filma, ali čemu toliki podnivoi, aman? Ko je pogledao film, trebalo bi da pogleda poslednju epizodu South Park-a, "Insheeption". Objasnili su:)