Zenska prava
  • rnrt-rain

Zakonski su zene u danasnjem drustvu izjednacene sa muskarcima,i po meni je to dovoljno,tako da smatram da je nakon zakonskog izjednacavanja,dalja borba za prava potpuno besmislena.Medjutim,i dalje se o tome zestoko bruji kao o jednom pitanju od drzavnog znacaja.Generalnao gledano,zene se tesko zaposljavaju u "muskim" delatnostima iz objektivnih razloga,a ne zato sto su prosto drugi pol pa da je rec o polnoj diskriminaciji,ne smatram da zena treba da provede ceo dan u kuhinji,zatim sa decom i na kraju sa usisivacem,ali takodje milim da ih ne treba videti ni u rudnicima,ili u sumi sa sekirom. A ovde bi najvise voleo da vidim kako misle oni najzagrizeniji borci za zenska prava,sta to jos uvek nije u redu.

• En_Dotter

...ne smatram da zena treba da provede ceo dan u kuhinji,sa decom i usisivacem...

????

• rnrt-rain

Rec je o tome da se preteruje kada je rec o zenskim pravima,ako neko kaze da su prava jednaka i da ne vidi kako to moze jos da se poboljsa,onda ona drua strana koja se bori za zenska prava uzvraca:"M'rs picka ti materina primitivna,da se ti pitas sve bi zene trebalo da provedu zivotni vek u cuvanju dece,i u ciscenju."Tako da sam hteo odmah da se ogradim da ne dodjem u ovakvu situaciju.

• En_Dotter

Од кад су жене научиле да читају и пишу овај свет се руши. Од тада сматрају да немају довољно права, јер су то негде прочитале, а то је нека и написала негде. Е, кад још буду разимеле шта оно што прочитају и прочитају шта напишу, тада ће им бити јасно да имају сва права (и превише).

• Pacijent

Za menadzerska mesta se otimaju, a za sumarska ne. Samo izvoljevaju, jednom zena uvek zena!

• LesTaT

Од кад су жене научиле да читају и пишу овај свет се руши. Од тада сматрају да немају довољно права, јер су то негде прочитале, а то је нека и написала негде. Е, кад још буду разимеле шта оно што прочитају и прочитају шта напишу, тада ће им бити јасно да имају сва права (и превише).

+ !

• Hipnos

Опет тема о женама...

• Earthworm Jim

Vid' ti nju. Umesto da joj imponuje što joj je rod interesantan, ona se još buni nešto. ;)

• Hipnos

Морам. Досадни сте. :)

• forget-me-not

Da bar kažu nešto novo... :)

• dl

A meni se čini malo mnogo kakite. Pričati o ženskim pravima u Srbiji je kao razmenjivati recepte za zimnicu u Džibutiju.
    Kada budemo načisto sa osnovnim ljudskim pravima onda možemo da se delimo na polove, orijentacije i dezorijentacije.
    Ako vam pačica ne zatitra na suprotni pol vi se desetog prošetajte čisto informativno do Manježa.
    Pa normalno je da će se o ženskim pravima raspravljati još dugo dok se statistika mnooogo ne promeni. Kada uzmemo u obzir da manje od 10% žena poseduje svoj automobil, da manje od 10% žena poseduje nekretninu na svoje ime, kada uzmemo u obzir činjenicu da žene čine mnogo veći procenat među nezaposlenim...

• F

"Ako vam pačica ne zatitra na suprotni pol vi se desetog prošetajte čisto informativno do Manježa."

Pobedila si. Nobelov komitet zaseda.

• Џими

Жене треба да имају право на специјалну, ергономски дизајнирану дршку од метле. Да их мање жуљају руке.

http://motus.ca/images/ergonomic_push_broom.JPG

• dl

WRONG! Ženama treba po jedan ovakav tobot iz A.I.
    http://www.toplessrobot.com/ai7.jpg

• forget-me-not

Džimi, hvala ti što si me nasmejao u 3h ujutru :))

• celt

zene bi trebalo da sluze vojsku rame uz rame sa muskima... u istim spavaonama, i zajedno da se valjamo po blatu, i cistimo tudja govna iz klozeta. kad ocete ravnopravnost.

btw, tad ne bi ni bilo ukidanja, ne bi dao narod, posto bi bilo zanimljivo... ko ekskurzija.
    al to necete, a? :)

• F

meni ne trebaju žene u vojsci da bi mi bilo zanimljivo

• celt

meni trebaju... cisto zbog ravnopravnosti... a i lepse je kad puzis po blatu iza zenske a ne muske guzice.

• forget-me-not

Mene ne bi ni primili, nemam dovoljno kg :))