Зашто вегетаријанцима није жао да убијају биљке, а јесте животиње? То ми никако није јасно. Биљке су такође живе и разни животни процеси се одвијају у њима. Сечењем, кидањем, чиме год и оне бивају дословно усмрћене исто као и животиње. Или ја серем?
Nekim vegetarijancima jeste žao i biljaka, to su vegetarijanski fundamentalisti, koji se, mislim zovu vegani (tzv. veganska ishrana) koji jedu samo one plodove biljaka koji su sami otpali.
Зашто је немогуће да комарац пренесе ХИВ? Ја сам чуо да вирус врло брзо умире у стомаку комарца, пошто унутра не постоје ћелије за које ће се везати, као што постоје код човека.
Али зар није могуће пренети вирус у следећем случају - Рецимо седим ја поред неког ко је заражен ХИВ-ом, комарац га убоде, не доврши пијење крви, па одма' слети на мене и настави мени да пије крв, а на оној сисаљки још увек има крв од овог што је седео поред мене. Како онда не долази до преноса вируса?
Džimi opet si jebao nešto bolesno?!O šta ću sa tobom...
Koliko ja znam virus je veoma neotporan na spoljne uticaje, tipa temperaturu ili neke hemijske supstance.A i količina krvi koju komarac prenese je verovatno suviše mala da bi se zarazio sa njom, tako da se imuni sistem lako izbori sa tim.
Ledeni, drži se XP-a, to ti je moj savet.
ma jebu me virusi, najduze sto je komp izdrzao je oko godinu i po bez formatiranja, a to mi stara kanta ja bih samo da je funkcionalan...
Уради што и ја недавно - бекапуј шта ти треба, форматирај диск, и инсталирај свеж ИксПе. Јес да сам ја прешо на Седмицу, ал кајем се.
nema vise bekapa sjeban totalno ne moze ni da se pokrene :)....ajde jebo vas XP taj znam kakav je, htio sam linux da probam :)
Ako ti je prso hard, svejedno je šta instaliraš.To neće dobro da radi u svakom slučaju.Onda bolje probaj da nađeš drugi hard ako možeš.
Зашто вегетаријанцима није жао да убијају биљке, а јесте животиње? То ми никако није јасно. Биљке су такође живе и разни животни процеси се одвијају у њима. Сечењем, кидањем, чиме год и оне бивају дословно усмрћене исто као и животиње. Или ја серем?
Плус би да чувају свиње и краве узгојене само због меса, које онда само испуштају метан у атмосферу.
То сам се и ја питала.
Nekim vegetarijancima jeste žao i biljaka, to su vegetarijanski fundamentalisti, koji se, mislim zovu vegani (tzv. veganska ishrana) koji jedu samo one plodove biljaka koji su sami otpali.
Haha, dileje :)
"Вегани петог реда не једу ништа што има сенку." :)
На пример? :)
mislim da su vegani oni sto ne koriste nista zivotinjskog porijekla, na pr mlijecne proizvode...
Вампире? :)
Ledeni, proverio sam i u pravu si. Ne znam kako se zovu ovi o kojima ja pričam, ali znam da i oni postoje.
Их, сад, Војтече. :)
Једно питање које ме је одувек копкало...
Зашто је немогуће да комарац пренесе ХИВ? Ја сам чуо да вирус врло брзо умире у стомаку комарца, пошто унутра не постоје ћелије за које ће се везати, као што постоје код човека.
Али зар није могуће пренети вирус у следећем случају - Рецимо седим ја поред неког ко је заражен ХИВ-ом, комарац га убоде, не доврши пијење крви, па одма' слети на мене и настави мени да пије крв, а на оној сисаљки још увек има крв од овог што је седео поред мене. Како онда не долази до преноса вируса?
Džimi opet si jebao nešto bolesno?!O šta ću sa tobom...
Koliko ja znam virus je veoma neotporan na spoljne uticaje, tipa temperaturu ili neke hemijske supstance.A i količina krvi koju komarac prenese je verovatno suviše mala da bi se zarazio sa njom, tako da se imuni sistem lako izbori sa tim.
Džimi, ovde imaš dosta dobro objašnjenje (u poslednjem pasusu): http://www.rci.rutgers.edu/~insects/aids.htm
2c промене температуре убија хив вирус. Најјача концентрација хива је у ,,ушној масти''.