Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Jer stvarno bilo ono "seseljevakara" u slagalici ili je samo zajebancija ?
То је фотошоп, јеботе :)
Ае овако. Ништа и ја се запитасмо следеће... Ако се материја не може створити нити уништити, ко је онда створио материју и на коју фору?
to sam i mislio jer baba Milka ne bi to dozvolila ali cisto da budem siguran
Одговор на то питање је једноставан. Материју је МОГУЋЕ створити ни из чега, као и енергију. То што то научници нису доказали, то је само њихов минус. Ни пре 200 година нису знали за струју, па су открили.
Уф.. Ово је скрооооз занимљив одговор, и признајем да сам очекивао разне варијације, али овакву јерес нисам :))))). Ае још, пуцајте! А ја ћу мало да размишљам о Џимовом одговору..
"е овако. Ништа и ја се запитасмо следеће... Ако се материја не може створити нити уништити, ко је онда створио материју и на коју фору?"
Verujem da profesor Dejan Raković (ETF) ima naučni dokaz o tome da i materija nije baš ono što mi zamišljamo.
Али и то ни из чега дефинишу као материју. Или енергију, која је опет, физички, облик материје. Што значи да је само проблем у дефиницији материје, нек је промене.
Materija se ne može ni stvoriti ni uništiti, može sano preći iz jednog oblika u drugi.
Na primer drvo koje gori.Kao produkti ovog sagorevanja, dobijaju se pepeo, dim (u kojem opet ima raznih materija) i toplotna energija.
Fizika je vrlo jednostavna, samo potrebno je razumeti prirodu.
Električna energija nastaje kada mehanička ili hemijska energija pređu u drugi oblik.
То се вероватно може образложити овим - http://vukajlija.com/povremeni-super-srbin-intervju
Hahaha ETF, ma važi.Oni ne bi našli materiju ni da im je istetoviraju na čelu.
Fizika je vrlo jednostavna, samo potrebno je razumeti prirodu.
Električna energija nastaje kada mehanička ili hemijska energija pređu u drugi oblik.
Еј. Толико знам физику.
Није поента у томе. Питање је како је створена ова енергија која већ постоји? Односно материја.
Тако је, отишли сте далеко, Џими вам је лепо сад рекао праву поенту питања.
Ништа, обожавам те сад због новог аватара :)))
Big bang, šta da vam kažem.
Jel ovo ona na slici?Vauuuuu može da postane Mis Vukajlije.
Električar, a šta je to eksplodiralo tada? Kako je to nastalo? :)
Ја кад поставим ово питање другару који је астрофизичар, он каже: ''Е, сад, то не могу тек тако да ти објасним, мораш да знаш квантну физику, па ово, па оно, па трте-мрте...''
У суштини, не зна ни он, него се просерава.
ХА-ХА!
Ma kakva kvantna fizika, to je samo izgovor.Realno niko ne zna kako je nastala prva materija i da li postoji oduvek.
E Džimi, a drugar ti se zove Električar?Zanimljivo...
Хаха! :)
Ma stavio bih ja smajli, ali sam prestao da ih koristim.Samo džaba lomim prste.
crko mi opet stariji komp i sad bih da mu instaliram linux al o tome ne znam nista, ima li koliko vrsta i razlike medju njima, odakle da ga skinem i tako to...hvala unaprijed...