U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Evo da dodam jos, Radiohead i Neverne bebe.
Green Day je toliko loš da bi prošao čak i kod Saše Popovića.
Blur nije los bend, pored pesme br. 2 dja mi se i "kafa i tv".
Grin dej je bio dobar devedesitih, sad su komecijala trulatorska, ali i dalje neprejebivi uzivo.
Fu fajters mi je strana verzija naseg Van Goga, sve pesme na isti kalup i ista dinamika od A do Sklj. I primaju se na onu progresiju Am/G/D sa Fis u basu k'o zunzara na prolivcinu koja mi krene kad mi god neko spomene njihovo pogano ime.
A koliko si ti slušao Fu Fajterse kad tako pljuješ po njima?
Znam za njih od samog pocetka, ("For all the cows" era) i dosta ljudi iz moje ekipe svrsavaju na njih ili ih barem slusaju. Pljujem i Smak i Tocka, iako ih volim, ili barem volim generalni pravac koji sviraju.
Reci da im nisu sve pesme na isti kalup.
Ne znam, meni se ne čini da je tako, al' ja svršavam na njih, pa ne mogu da budem objektivan.
Green day je bio prava stvar na Dookie albumu, sve ostalo mi je đene-đene.
Dobro, Fu Fajtersi imaju dosta pesama koje su sličnog akorditeta, ali nema to i neke veze baš. Ja mnogo njihovih pesama jako volim. Grol majka.
http://vukajlija.com/rock-bez-gitara
Za Mećaliku ne možeš reći da je komercijala. Imaju usranih pesama, ali nisu komercijale. Ne vidim maloletne klinke da pevaju Mećaliku.
Neeeee, ja sam komercijala, lično i personalno.
Ma pi*ka materina od tekstopisca, muda pod bubrege.
Između ostalog... A ako je iko slušao više Floyda od mene, jebeš me sve sa Floydom. Skontaćeš vremenom - eeeee, al' mene neko napravi budalom...
Nisi ni kompetentan za to.
Znači ti slušaš i Metaliku i Zoricu Brunclik? Kritično.
Da, moj intelekt dozvoljava da izletim iz ograničenja i ne stidim se toga. Uostalom, od muzike živim, tonac sam i moram da znam sve žanrove muzike. I slušam sve žanrove muzike. I smatram da slušanje samo jednog žanra pogubno djeluje na psihu. I ne znam koji kurac uopšte se ti javljaš da ispravljaš krive Drine. Ovo je moje mišljenje i imam pravo na njega. Al' ne, mora se naći uvijek jedan prepametnjaković da meni kenja kako Balašević valja i da Metalike nisu komercijala i da me ubjeđuje da je moje mišljenje krivo. A izvođače folk muzike naziva seljankama i seljacima. Blah, jadni li smo....
E ovaj mi nikad neće biti jasan. Ko njega natjera da pjeva? Previše monoton, nekako mi je bez emocija (na stranu tekstovi jer osjećam da će se naći neki prepodobni da mi kaže kako je Bajaga prekul, urban, sere beton, ima uber tekstove....). Jer ne sluša se muzika samo zbog tekstova i virtuoznosti i kuraca i palaca. Ima nešto i između redova.
Franc Ferdinand - čekam njihov nastup u blizini samo da ih gađam martinkom. Ideja je da ih gađam rakunom ili oposumom ali sumnjam da će mi iko dozvoliti da to unesem na svirku.
Nada Obrić - ni ona mi nikad neće biti jasna. Iritira.
Mrzim sve one skandinavske nasminkane ratnike-pagane-sataniste i njihove bogove i karakondzule...glupost nevidjena koja se trudi da izgleda opasno, a u stvari je vise parodija na Vikinge i nordijsku mitologiju.
To što si ti tonac je isto toliko bitno što ja igram levo krilo u fudbalu, i trčim 100m ispod 11 sekundi. Ne daje ti ni za kakvo pravo da misliš da si iznad. Ne znam po čemu si samo zaključio da znaš više i da ja nisam kompetentan. Da skratimo priču, po meni si žešće opljuvao neke koji nisu zaslužili to da je to jako žalosno. A za žanrove, izvini, ali ja se ne ograničavam na jedan, ne dao bog. Moj raspon ide od Dragojevića do Deatha ili Iced Eartha. Više nego dovoljno. Narodnjake cenim, naprotiv. Ali narodnjake, ne turbaše. Zorice sam se kao klinac plašio zbog kose, sada zbog lika. Što se tiče pesama, nemam stav. Neutral su mi. Samo je tih narodnjaka toliko mnogo da ja svako jutro po 3 nova vidim, sunce ti jebem, dokle više sa novokomponovanim?
Za Ferdinanda, dodaću ti i tvora da im baciš.
И да, металика је срање.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:MwrdSP-2jqeeUM:http://rockonwebzine.com/images/amon.jpg&t=1
Ma daj, baš su slatki!
To što si ti tonac je isto toliko bitno što ja igram levo krilo u fudbalu, i trčim 100m ispod 11 sekundi. Ne daje ti ni za kakvo pravo da misliš da si iznad.
Ja sam rekao da zbog te činjenice, između ostalog, ne smijem da se ograničavam po žanrovima......
Taman posla, ti možda znaš više iz jednog žanra, ja znam više iz drugog, samo sam ti skrenuo pažnju da je ono gore moje lično mišljenje. Kome se ne sviđa - bujrum, nećemo se ženit'.
Opet ovo iznad....
Drago mi je što to čujem. Nisam pristalica tih novokomponovanja, al' šta ćeš, moraju i oni ljeba ručati...
Dobra ideja. Al' oposum je zajebaniji. Kad te pogleda onim očima, k'o.... jebiga, k'o oposum, nije do zajebancije.
Dropkick Murphy's, Floggin' Molly's i ostatak muzičara u pokušaju. Ceo taj žanr keltskog panka je preplavljen Amerima koji su ništa drugo do vonabi Irci bez ikakvog talenta. Ali kapiram da to prolazi u Americi što zbog neke nostalgije lokalnih imigranata, što zbog mentaliteta Amera koji prihvata na taj način sve što mu se servira iz inostranstva i shvata to kao Irish Finest.
Kad sam već kod toga, ne volim naročito Pougse, pijani Šejn je teški smarač i ima odbojan glas koji pola pesama sjebe.
Dejvid Bouvi - precenjen i nikad nisam gotivio te njegove eksperimente. Baš nijedna pesma mi nije zazvučala onako posebno. Možda Zigi Stardast. Ma ni to, loše je.
Oejzis je izvikan, a ne potkrepljuje to kvalitetom. Iskreno, meni su oni u istom košu sa ostalim vonabi hardkor bendovima sa ostrva. Od njih je tvrđa, recimo grupa Hart sa sestrama Vilsom i okvirno su mnogo bolji.
Već pomenuti Franc Ferdinand, Mjuz, Stoun Rouzes i Kilers.
Od domaćih Dugmići iz Alijine folk faze, Van Gog (Đule srpski Bono), Orgazam...
Dubliners
Aj ok, kultni irski bend, pa kao mogu da im progledam kroz prste... Al vala mislim da su jedini bend cije pesme postaju dobre tek kad ih neko obradi :)
da ne pricam sto je dobra vecina ustvari narodno...
Bogohuljenje. :)
Od Kelija do Rajlija i Vočtorna su bili nenadjebivi. Možda žanr nije popularan, ali su legende. Čak mi se nije svidela nijedna nečija obrada.
Stvarno mrzim reggae...
Mnogo toga mogu da podnesem, mogu i narodnjake i domaći pop i black metal (naravno, ne uživam u ovoj muzici, ali jednostavno se neću žaliti ako je neko pusti, fokusiraću se na nešto drugo), dok reggae stvarno ne podnosim. Ne mogu da odslušam pesmu do kraja, eto koliko mi ta muzika ne prija.
Nemam pojma zašto.
Ne volim Iron Maiden, kao ni Megadeth.
Od post-punka manje-više sve gotivim, jednostavno ne postoji ništa isforsirano u toj muzici, sve je nekako iskreno i sumorno, možeš lepo da razmišljaš dok je slušaš.
Da, Nu metal isto ne mogu da svarim, tu je baš sve isforsirano.
Type O negative volim zbog muzike, ali reči su...njah...Sama proseravanja o mesecu, vampirima i devojkama. Recimo, pesma Black no 1. strava zvuči, ali kad čuješ reči dođe ti da se ispovraćaš, previše je nekako...pozerska.
Cradle of filth sam volela samo zbog ženskih glasova, ali sam nedavno otkrila gregorijansku muziku , tako da ne moram više da mučim uši.
Moram da branim Flogging.
Imaju baladu koja mi je milimetar ispod omiljene pesme svih vremena.
http://www.youtube.com/watch?v=1AOp9c5DRzc
Ako i ovo smatraš sranjem, onda jbg.
Istina, fina pesma. "What's left of the flag for me" je isto gotivna pesma, ali im je ostatak stvarno očaj.
A Dropkick Murphy's?
Dropkick:
Najjača pesma The torch
Finnegans wake.
Kiss me, I'm shitfaced.
Worker's song - religija.
Fairmount Hill.
Tessy.
Green fields of France - briga me ko šta sluša, ko za ovo kaže da ne valja kako je odrađeno je kreten.
Kikovci kikaju arsove.
Irski pank je keva.
I Flogging ima krš pesama koje su fakerske, tipa Drunken Lullabies, Worst day since yesterday, Devil dance floor, Float - jedna od meni fav pesama.
Mnogo moćan bend, samo polušaj većinu, ne samo neke pesme. U dubini su prave stvari.