Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
hmph...
@Valsinarb90 poznat mi tvoj nik odnekud, jesi ti onaj ''tvoja mama drka svinjama, tvoja mama radi to'' lik, leba ti?
Pravo nije nauka! OPAAAAA!!!!1
koje činjenice? društvo i nauke o društvu se ne baziraju na činjenicama, jer ljudi nisu činjenice, već jelte ljudi
Постоје чињенице и у друштвеним наукама, само неки воле да их игноришу. Смрад Хегела се шири темом, људи крећу да мисле да само они имају "право" знање, док ми остали не капирамо на том нивоу. Њари мојне си апологета.
Право и није наука, има неке елементе науке, али је и вештина и уметност у исто време.
pa ono, više su tvoje spike neke poluhegelijanske, ja samo kažem da postoje strukture koje čine činjenice mogućim. ne znam ja koje je istinsko mišljenje a koje nije, ali mogu da pretpostavim koje je opasno po čoveka i društvo, a koje nije, ili je mnogo manje
apologetski je stav da postoje napredniji / nazadniji narodi
Ево рецимо, чињеница је да је друштво напредније у типа Чешкој него неко племе у прашуми. Наравно не би требало да се пореди, нити мора из тога да се извлачи неко значење нити да то буде нека вредносна изјава, нити значи да су једни бољи од других. Само је тако, јебига.
Može lajk?
http://vukajlija.com
ajde ba majmune puši kurac
pa jeste vrednosna izjava i ti po nekom apsolutnom kriterijumu porediš, a tako nešto je nemoguće, niti je realno, niti je opravdano, niti je činjenica. a i poprilično je onako školski hegelovski, btw
ja sam siguran da je recimo po pitanju seksualnosti to neko pleme daleko manje tabuizirano i represivno nego češka, ili slovačka, ili amerika
Čak govori o komparativnom pristupu ako sam dobro shvatio.
Dosta zaključaka se može izvući poređenjem društava na različitim stepenima razvoja al opet ne treba zaboraviti da globalizacija nije nešto što postoji otkad je televizija postala pristupačan medij pa je Radoje iz Sremske Kamenice izvalio da su farmerke i šulja mnogo bolje za vatanje pičoka od narodne nošnje, već da postoji praktično od našeg postanka kao vrste, samo se danas kulture mješaju najviše mirnim putem i zbog razvoja telekomunikacionih tehnologija daleko brže nego li recimo u periodu kad je Aleksandar Makedonski žario i palio Azijom.
mešanje kultura postoji možda negde gde mi nismo dopreli. tamo gde jesmo, postoji gaženje i gubljenje kultura i njihova anihilacija pod đonovima civilizacije
dopreli?
E, a kako se po ovom pitanju izjašnjava prosječni Srbin?
Jel to ona klasična:
"1945-1990 - Braća naša nesvrstana! Muamere, proleteru! Nasere, legendo geopolitičke neopredjeljenosti! Sarajevo, ćaršija i vildžan!"
1990-1999 - Jebem vam majku mudžahedinsku! Jebem vam šiljak na džamiji! ČUJTE TUSRKI DOBROVILJCI MUDŽAHEDINIIIII, I U SRBIIIIJIJII! Tekbiram ti naninu šupčinu kuranom! Napravim ti džamahiriju u materi!
1999-naovamo - JEBI AMERA! AMERIKO, ARAPIN BIN LADIN NIJE TURČIN VEĆ SRBIN MILADIN! Joj Gadafi, joj brate, joj ubiše te! Ubiše studenta sa besplatnim stanom i kolima! Ubiše zlatnu afričku valutu! Ubiše spasioca svijeta! Francuz peder uzajmio pare i nije ćeo da ih vrati pa te ubi maljem u čelo! JOJJJJJ! Iranu, ne daj se, Srbija bratska je uz tebe!"
2015 - Kizo napusi se kurcine srpske
Izrael peder.
сретен
Pa tako funkcioniše ljudsko društvo još od kamenog doba.
Samo što neko pleme koje nije znalo ni za jahanje konja a ne za sredstva masovnog informisanja nije moglo stići da cijelom svijetu nametne svoj uticaj samo zato što je prije ostalih provalilo da kad nabiješ zašiljen kamen na neku grančinu možeš ubiti čoeka daleko lakše nego golim rukama... ili samim kamenom... ili samom granom.
Kod Olje muftija ispade najkulji lik, ovaj naš i katolik su u fazonu dajte nam još para i uticaja, ne sišemo dovoljno od države.
E, a kako se po ovom pitanju izjašnjava prosječni Srbin?
Jel to ona klasična:
"1945-1990 - Braća naša nesvrstana! Muamere, proleteru! Nasere, legendo geopolitičke neopredjeljenosti! Sarajevo, ćaršija i vildžan!"
1990-1999 - Jebem vam majku mudžahedinsku! Jebem vam šiljak na džamiji! ČUJTE TUSRKI DOBROVILJCI MUDŽAHEDINIIIII, I U SRBIIIIJIJII! Tekbiram ti naninu šupčinu kuranom! Napravim ti džamahiriju u materi!
1999-naovamo - JEBI AMERA! AMERIKO, ARAPIN BIN LADIN NIJE TURČIN VEĆ SRBIN MILADIN! Joj Gadafi, joj brate, joj ubiše te! Ubiše studenta sa besplatnim stanom i kolima! Ubiše zlatnu afričku valutu! Ubiše spasioca svijeta! Francuz peder uzajmio pare i nije ćeo da ih vrati pa te ubi maljem u čelo! JOJJJJJ! Iranu, ne daj se, Srbija bratska je uz tebe!"
ОПРО! Закључајте тему, нема шта више да се каже после овога.